Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rink

Do kolegów z Łodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was miał doświadczenia ( najlepiej pozytywne) z zegarmistrzem z ulicy Nowomiejskiej(po prawej stronie w kierunku Północnej, w podwórku). Warto u niego, bo ceny umiarkowane? Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłębie zegarmistrzowskie w Łodzi jest na ulicy Wschodniej od Pomorskiej aż do Narutowicza możesz śmiało tam zostawiać. Ceny też do przejścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Kupiłem zegarek z bransoletą, która trzeba skrócić. Domyślam się, że nie jest to pewnie zbyt skomplikowana sprawa, ale chciałbym, żeby nikt niczego nie sknocił, wygiął, porysował, itp. Pytanie najważniejsze: czy może mi ktoś polecić dobrego zegarmistrza w Łodzi, który coś takiego zrobi dobrze?

Kiedyś zleciłem taką robotę człowiekowi, który nie miał zakładu zegarmistrzowskiego, ale taki tylko z wymianą baterii, pasków i przy okazji regeneracją tonerów do drukarek. Facet używał do tego między innymi małego młotka. Wbijał takie cienkie coś. Czy to tak powinno być? Czy do skracania bransolety używa się młotka??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, używa się małego młotka. Co do skracania bransolet to tutaj naprawdę trzeba uważać, bo nawet prawdziwy zegarmistrz (nie bateryjkarz) w renonomowanym zakładzie potrafi upiększyć zegarek małymi ryskami lub odpryskami co nie powinno mieć absolutnie miejsca. Niestety miałem takie doświadczenia i nawet najmniejsza rysa na nowym zegarku strasznie boli. Z czasem i nowymi rysami o tym zapominasz. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł Kowalczyk

Nastrojowa 50

tel: 42-659-73-96

Jóźwiak Zbigniew Zegarmistrzostwo

Łódź, ul. Struga 11, tel. 042 632 08 06

A to cytat jednego kolego z forum :"Pana Jóźwiaka też mogę polecić - fachowiec starej daty - szczególnie jeśli chodzi o droższe bardziej prestiżowe marki. Za to z "ruskami" chodzę po sąsiedzku do Czarka Króla na A. Struga 7 tel. 0 887-544-575 usługa w miarę szybka, fachowa i nie najdroższa. Co do pasków i innych części eksploatacyjnych jeśli nie potrzebujesz prestiżowych to polecam Annpol ul. Kilińskiego 90 tel. 42-676 06 30, www. annpol.com.pl"

Jeszcze: Krzysztof Karasiewicz

Nowomiejska 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, proszę o pomoc. Kupiłem 2 Poljoty chronografy 3133. W jednym jest szkło do wymiany. Drugi wymaga poważniejszej naprawy, bowiem wskazówka godzinowa zaczepia o małą wskazówkę stopera. Na dodatek jedna z koronek nie zawsze działa. Ponadto, chciałbym, żeby ktoś mi pomalował dużą wskazówkę stopera na czerwono, bo najwyraźniej już ktoś przy niej majstrował i jest mocno porysowana. Trzeba też wymienić szkło.

Do kogo mam się z tym udać w Łodzi? Do tej pory korzystałem z usług zegarmistrza z Nastrojowej, ale nie byłem zadowolony - niskie ceny, ale np. bardzo słaba jakość szkieł do ruskich; p. Hneryka Karpiaka - wszystko naprawdę ok, zawsze byłem bardzo zadowolony, ale zdaje się, że p. Henryk nie robi malowania i p. Marcina Kałdońskiego z Chronostara - w tym zakładzie robiłem renowację Longinesa z prostym mechanizmem, ale nigdy wcześniej radzieckiego, a zwłaszcza dość skomplikowanego i z chyba trudno dostępnym szkłem.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

up

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam :

Seiko Serwis

90-416 Łódź

6 Sierpnia 18

tel. 0426335249

Pan zmieniał mi tam szkiełko ze zwykłego na szafirowe w Vostoku E. Zrobił dobrze i w miarę tanio.

Wyczyścił mi też tarczę Tissota na której Jóźwiak zostawił dwa brzydkie paprochy po czyszczeniu.

A ostatnio Wymieniał koronkę w VE i też spisał się na medal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Jeszcze tam nie byłem, ale podjadę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie - o dobrego fachowca z Łodzi.

Dotąd korzystałem zawsze z usług Pana Jóźwiaka z ul. Struga.

Niestety, Pan Jóźwiak już nie naprawi żadnego zegarka - zmarł na raka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały dorobek warsztatowy Pana Jóźwiaka kupił Pan Paweł z ulicy Nastrojowej (Plac Słoneczny), przynajmniej sam tak mówi. Polecam, bo to zegarmistrz w trzecim pokoleniu i naprawia zegarki z każdej półki.

niestety - tani nie jest... zwłaszcza ostatnio zaczął się cenić, czego nie ukrywa. Mimo wszystko godny polecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dziś w zakładzie przy ulicy 6 Sierpnia 18.

Wprawdzie usługa niezbyt skomplikowana - wymiana baterii do zegarka kwarcowego, niemniej zakład zrobił na mnie dobre wrażenie.

Bateria - srebrowa marki Energizer, koszt wymiany - 30 zł.

A Pana Jóźwiaka naprawdę żal - zegarmistrz starszej daty, zawsze lubił pogawędzić na temat swojej roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.