Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Frk14

Zegarek do 650

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zaczerpnąć rady na temat zegarka, tak jak w temacie dla nastolatka do 650 zł koniecznie na skórzanym pasku, preferuje raczej eleganckie zegarki nie sportowe z tymże w tym kierunku również nie można przesadzać. Na co dzień ubieram jeansy koszulkę ewentualnie jakąś koszule więc interesowałoby mnie rozwiązanie które pasowało by do tego typu zestawów . Jestem przekonany,że to forum roi się od pomocnych internautów, którzy mimo niewielkiej sumy jaką mogę przeznaczyć na ten cel pomogą mi wybrać optymalne rozwiązanie . Na dzień dzisiejszy najbardziej podoba mi się ten zegarek Lacoste. Liczę na waszą pomoc .

post-48600-0-39661600-1337005350_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno będzie pasował w zestawie z koszulką lub trampkami Lacoste jako dodatek do nich. Ale jak chcesz przeznaczyć 650 zł na prawdziwy zegarek, to kup czasomierz firmy która produkuje zegarki, a nie ubrania. W tym przypadku zapłacisz jedynie za logo "krokodylka", bo w środku tego "zegarka" za 629 zł jest chiński mechanizm taki sam jak w plastikowym zegarku z kiosku ruchu za 20 zł. Warto? 650 zł to wcale niemało na przyzwoity zegarek. Spokojnie kupisz np. kwarcowego Tissota, Lorusa, Casio czy nawet Seiko.

np. Lorusa lub Seiko z fotek poniżej spokojnie kupisz za 300 - 500 zł.

post-46051-0-07514900-1337007329_thumb.jpg

post-46051-0-25417700-1337007335_thumb.jpg

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno będzie pasował w zestawie z koszulką lub trampkami Lacoste jako dodatek do nich. Ale jak chcesz przeznaczyć 650 zł na prawdziwy zegarek, to kup czasomierz firmy która produkuje zegarki, a nie ubrania. W tym przypadku zapłacisz jedynie za logo "krokodylka", bo w środku tego "zegarka" za 629 zł jest chiński mechanizm taki sam jak w plastikowym zegarku z kiosku ruchu za 20 zł. Warto? 650 zł to wcale niemało na przyzwoity zegarek. Spokojnie kupisz np. kwarcowego Tissota, Lorusa, Casio czy nawet Seiko.

@Szlamfajer wydaje się, że wyczerpał temat ;) Za 650 złotych, to kupisz nawet mechaniczne (automatyczne) Seiko (chociażby świetnego Monstera, SKX007, czy chociażby coś takiego: http://allegro.pl/seiko-srp153j1-i2338818403.html ), czy Citizena, a to już są zegarki na lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Szlamfajer wydaje się, że wyczerpał temat ;) Za 650 złotych, to kupisz nawet mechaniczne (automatyczne) Seiko (chociażby świetnego Monstera, SKX007, czy chociażby coś takiego: http://allegro.pl/seiko-srp153j1-i2338818403.html ), czy Citizena, a to już są zegarki na lata.

po co osobie, która nie jest specjalnie zainteresowana zegarkami (a tak wnoszę, skoro pyta o Lacoste) proponować automata, z którym się będzie tylko męczyć? automat będzie miał odchyłki, trzeba będzie pamiętać o regularnym noszeniu go, dbaniu, nienarażaniu na wstrząsy, itp. uważam że kwarc dużo lepiej spełni swoją rolę w tej sytuacji.

oczywiście 100% racji w odradzaniu Lacoste, które nie jest zegarkiem, tylko gadżetem. Frk14, poszukaj sobie czegoś np. od Casio Edifice, bardzo dobre jakościowo zegarki, lub Citizena, czy jak wspomnieli koledzy, Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co osobie, która nie jest specjalnie zainteresowana zegarkami (a tak wnoszę, skoro pyta o Lacoste) proponować automata, z którym się będzie tylko męczyć? automat będzie miał odchyłki, trzeba będzie pamiętać o regularnym noszeniu go, dbaniu, nienarażaniu na wstrząsy, itp. uważam że kwarc dużo lepiej spełni swoją rolę w tej sytuacji.

oczywiście 100% racji w odradzaniu Lacoste, które nie jest zegarkiem, tylko gadżetem. Frk14, poszukaj sobie czegoś np. od Casio Edifice, bardzo dobre jakościowo zegarki, lub Citizena, czy jak wspomnieli koledzy, Seiko.

Też bym tak polecił. Znajomy ostatnio kupile Edefice na skórzanym pasku bardzo ładne za ok 400zł. Ale większość osób (obserwatorów) nie znających się na zegarkach i tak wybierze Lacoste bo Casio to takie niemodne, zbyt popularna i taka mało trendy... (Nie uwazam oczywisceie że autor tak uważa i skoro zapytał na forum to pewnie już Lacoste nie kupi ale jako przykład i offtop podam, że ostatnio dowiedziałem się że zamiast Casio to już lepiej kupić złotego bisseta w tej cenie bo przynajmniej szwajcarski czyli precyzja i styl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy najbardziej podoba mi się ten zegarek Lacoste.

Niech Cię ręka boska broni ! :D

Nie no, tak na poważnie, dobrze że tu zajrzałeś. Unikniesz utopienia w błocie 650zł.

Myślę że meinard ma rację z tym automatem, widać że koledze zależy na wyglądzie zegarka a nie na wnętrzu, nie twierdzę że to źle, w końcu nie każdego kręcą mechaniczne werki. Więc można poszukać citizena, casio czy adriatice, ew tańsze modele atlantica albo jakieś inne kwarce.

Nie ma rzeczy których nie da się naprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no przesadą jest porównywać mechanizm nawet w "Lacoscie" do zegarka z kiosku za 20 zł pozatym w tym zegarku zdaje się,że jest mechanizm Japoński. Widze, że wszyscy jesteście zgodni więc pewnie macie racje, ale też bez przesady po co od razu mówić o wyrzucaniu pieniędzy w błoto gdybym sobie taki kupił i podobał by mi się to dla mnie stanowił by wartość mimo wszystko. Chyba, że nie przychylnie się wypowiadacie na temat tego zegarka ponieważ mechanizm w znaczącym stopniu zawodzi lub się psuje wtedy to zmienia postać rzeczy ? No i jak kolega słusznie zauważył dla mnie w zegarku ważną rolę odgrywa wygląd ponieważ uznaje to jako jedyną biżuterię u mężczyzny no i chyba przyznacie mi racje,że co jak co ale wygląd tego zegarka jest zadowalający .Reasumując, ogólnie odradzacie kupowanie zegarków typu armani,lacoste,diesel,calvin klein itp..? Kończąc temta Lacoste co sądzicie i Fossilach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no przesadą jest porównywać mechanizm nawet w "Lacoscie" do zegarka z kiosku za 20 zł pozatym w tym zegarku zdaje się,że jest mechanizm Japoński. Widze, że wszyscy jesteście zgodni więc pewnie macie racje, ale też bez przesady po co od razu mówić o wyrzucaniu pieniędzy w błoto gdybym sobie taki kupił i podobał by mi się to dla mnie stanowił by wartość mimo wszystko. Chyba, że nie przychylnie się wypowiadacie na temat tego zegarka ponieważ mechanizm w znaczącym stopniu zawodzi lub się psuje wtedy to zmienia postać rzeczy ? No i jak kolega słusznie zauważył dla mnie w zegarku ważną rolę odgrywa wygląd ponieważ uznaje to jako jedyną biżuterię u mężczyzny no i chyba przyznacie mi racje,że co jak co ale wygląd tego zegarka jest zadowalający .Reasumując, ogólnie odradzacie kupowanie zegarków typu armani,lacoste,diesel,calvin klein itp..? Kończąc temta Lacoste co sądzicie i Fossilach ?

Przeszukaj forum, było mnóstwo tematów o takich zegarkach. Fossil, diesel, armani, adidas, lacoste to są firmy które mają tyle wspólnego z zegarkami co świnia z czekoladą. Przykład,

mamy zwykłe trampki kosztujące 20zł w sklepie,dodajemy do nich napis SAMSUNG ( firma nie mająca nic wspólnego z butami), kupiłbyś je za 700zł ? nie, ale zwykły zegarek z tanim kwarcowym mechanizmem z napisem LACOSTE (firma od ciuchów, nie zegarków) chcesz kupić za 650 ( jakość zegarka, podobnie jak trampków, nijak ma się do ceny;)

Ten zegarek jakościowo jest warty z 50zł-100zł, wiele perfectów za 50zł pewnie ma podobny mechanizm.

Ogólnie mając na ręce zegarek fossil, diesel, adidas, lacoste, armani, u wielu osób uśmiech, a jeśli powiesz że dałeś za niego 650zł to już podwójny ;) To nie jest nic eleganckiego, nikomu takim zegarkiem nie zaimponujesz. Można znaleźć ładnie wyglądający zegarek porządnej firmy, produkującej zegarki, nie ubrania ;)

Z tym zegarkiem na ręku będziesz wyglądał jak w tanich trampkach z samsunga za które dałbyś 650zł ;)

Za te pieniądze możesz kupić podstawowe modele atlantica chociażby, które i są eleganckie, i jest to marka ciesząca się od wielu lat popularnością i ma niezłą renomę ;) takiego zegarka się nie powstydzisz.

Są jeszcze casio, wiele modeli, adriatica, citizen, mnóstwo zegarków, prawdziwych zegarków, i na pewno znalazłbyś jakiś ładnie wyglądający ;)

Jak przeszukasz forum to zauważysz że ludzie odradzają zakup takich zegarków, z tego samego powodu z którego Ty odradziłbyś komuś zakup trampków z samsunga za 650zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie w sprawie dokładności zegarków mechanicznych w tej cenie.

Jakie mogą być odchyły na dobę lub miesiąc +-, bo z pewnością werki w nich to jakieś podstawowe tanie wersje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie w sprawie dokładności zegarków mechanicznych w tej cenie.

Jakie mogą być odchyły na dobę lub miesiąc +-, bo z pewnością werki w nich to jakieś podstawowe tanie wersje ?

To są tańsze zegarki ale wcale nie oznacza że złe. Ogólnie producent zawsze podaje jakieś dopuszczalne odchyłki, ale są one zwykle dość duże, np mój orient 'AAA' automat ma bodajże -15s - +20s ale to w teorii, w praktyce mimo że ma 25 lat, w stosunku do zegara atomowego na internecie robi mi jakieś +6s na dobe, nie chce mi się probówać go bardziej regulować. Każdy ma inne odchyłki w domu w jak to ująłeś 'tanim' seiko czy oriencie. Jednemu robi 10s i nie przeszkadza mu to, a są tacy którym zegarki robią +1, albo +3, to się często każdego dnia zmienia, ogólnie zawsze można zegarek podregulować ;)

Na tym polega cały urok zegarka mechanicznego. A te 'tanie' werki jak to ująłeś potrafią pracować kilkadziesiąt lat na oryginalnych częściach, bezawaryjnie.

Najlepiej będzie jak poszukasz w forumowej wyszukiwarce ( u góry po prawej stronie) podobnych tematów to znajdziesz posty bardziej znacznie ogarniętych osób ode mnie, to dowiesz się coś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Odchyłki mogą sięgać nawet +- 30s na dobę (w zależności jaki werk). Jakosciowo mechanizmy w tych zegarkach są całkiem niezłe. Seiko i Orienty niejednokrotnie będą nawet lepsze niż szwajcarskie w tej cenie. Ale jesli zależy Ci na wyglądzie i 'bezobsługowosci" zegarka to kwarcyk. W tych pieniądzach to jużda się znaleźć coś zasilanego ogniwem słonecznym, co jest bardzo fajną sprawą.

Na przyklad:

12022_1.jpg

Albo:

7776_1.jpg

Pomyśl o zakupie zegarka na bransolecie. Zawsze możes podmienić na pasek a jak bedziesz miał jedno i drugie, to będzie więcej możliwości ;)

Myślę że fajny diverek możę być dobry na codzień.

Polecam zapoznanie się z oferrtą marek:

-Casio

-Lorus

-Orient

-Seiko

-JVD

-CItizen

-Adriatica

-Atlantic

Na pewno znajdziesz mnóstwo zegarków odpowiadających twoim kryteriom, a na jakość nie będziesz narzekać, bo wszystkie jakosciowo są dobre i Lacoste, czy Fossil nie może być do nich porównywany (nawet droższy).

A na koniec napiszę to co piszę zawsze: Zajrzyj na nasz bazarek. Jest tam sporo ciekawych ofert.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problem tkwi w tym,że żaden z wymienionych przez was zegarków mi się nie podoba, a jak już jakiś model z podanych przez was firm przypadnie mi do gustu to kosztuje 2000-4000 zł ; | . Podkreślam jeszcze raz szukam czegoś na PASKU więc proszę nie podsyłać zegarków na bransolecie !

np :

http://allegro.pl/zegarek-citizen-kurier-gwarancja-pl-as4020-44b-i2359113822.html

http://allegro.pl/zegarek-citizen-kurier-gwarancja-pl-as4025-08e-i2300881703.html

Ale w tej chwili te zegarki są grubo poza moimi możliwościami, równie bardzo wizualnie podoba mi się ten lacoste, więc chyba wychodzi na to,że albo wygląd albo za***isty mechanizm jeśli chodzi o ten przedział cenowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mi się podoba, mniej od lacoste ale również nie jest zły, dzięki ; )

Jeszcze kilka dodatkowych wskazówek, bardzo podobają mi się zegarki na brązowym pasku, ważne żeby była duża tarcza i najlepiej gdyby miał kilka busolek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek to najmniejszy problem. W ofercie firm Horrido, Diloy, JVD za parę dyszek spokojnie znajdziesz jakieś fajne "ubranie" dla swojego nowego sikora. Ta Adriatica z poprzedniego posta wyszła też z chronografem (3 subtarczami) ale chyba musiałbyś trochę nagiąć swój budżet, bo kosztuje ~780zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, poważnie przyjemna opcja więc dzięki poważnie się nad tym zastanowię , oczywiście czekam na kolejne propozycje od reszty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten twój Lacoste (dokładnie taki, jak pokazałeś) widziałem wczoraj w autobusie na ręce ślicznej dziewczyny. Całkiem fajnie wyglądał. To tobie ma się podobać, więc jak liczy się tylko kwestia wizualna, to bierz i niech się dobrze nosi (i wygląda).

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj każdego złamią i przeciągną na swoją stronę. Polecam się nie opierać i dać się wciągnąć, bo to jest jak matrix. Czujesz się świetnie ze swoim skromnym automatem od Seiko, czy Tissota wśród panoszących się Armanich, Dieslach, podróbach Tagów, czy chińczykach ze "swiss made" na tarczy. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chciałbym zaczerpnąć rady na temat zegarka, tak jak w temacie dla nastolatka do 650 zł koniecznie na skórzanym pasku, preferuje raczej eleganckie zegarki nie sportowe z tymże w tym kierunku również nie można przesadzać. Na co dzień ubieram jeansy koszulkę ewentualnie jakąś koszule więc interesowałoby mnie rozwiązanie które pasowało by do tego typu zestawów . Jestem przekonany,że to forum roi się od pomocnych internautów, którzy mimo niewielkiej sumy jaką mogę przeznaczyć na ten cel pomogą mi wybrać optymalne rozwiązanie . Na dzień dzisiejszy najbardziej podoba mi się ten zegarek Lacoste. Liczę na waszą pomoc .

Lepiej nie :) . Lacoste robi zegarki "modowe" tak jak powiedzieli koledzy wyżej . Mi osobiście podoba się ten zegareczek : http://allegro.pl/nowy-zegarek-tissot-t035-617-16-051-00-couturier-i2355486915.html . Najlepiej przejdź się do jakiegoś przyzwoitego zegarmistrza czy sklepu z zegarkami i obejrzyj sobie tam zegarki :) .

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukasz chronografu, eleganckiego czy sportowego zegarka ?

Lacoste i Adriatica White Pilot kompletnie inne zegarki od Citizenów z allegro.

Więc ciężko nawet polecać coś bo rozrzut konkretny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.