Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość DarkMind

Zegarek do 3000zł - na codzien do garnituru

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DarkMind

Witam,

od kilku lat nosze zegarek Roamer 407946 41 53 40

519aec6ace1dcef7.jpg

zegarek ten bardzo lubie, chociaz czasami do szału doprowadza mnie alarm (nie wiem po co on tam jest), ktorego nie moge na stale wylaczyc, a wlacza sie roznie, albo 3 razy dziennie (zdarza sie to raz na pare miesiecy), albo raz w miesiacu o jakiejs dowolnej porze.

przyznam ze przez ten alarm mialem ochote go czasem wyrzucic przez okno, a pomijajac ta jedna wade, zegarek bardzo lubie i niezmiennie od kupienia podoba mi sie.

z pewnej dla mnie waznej okazji chcialbym kupic nowy zegarek, tym razem nie tak sportowy jak Roamer, na codzien do garnituru

moje wymagania:

- do kupienia w polskim salonie lub polskim sklepie internetowym

- pasek skorzany czarny (wiadomo jak garnitur to raczej pasek niz bransoleta)

- najchetniej kwadratowy - jednak niekoniecznie, widzialem ladne okragle np Eposy nad ktorymi sie zastanawiam

- elgancki, ale nowoczesny, ale rowniez bez przesady

- raczej duzy, mam 190cm i raczej duze przedramiona i nadgarstki, oczywiscie napewno przed zakupem bym przymierzyl

- moze miec dwie wskazowki plus datownik, moze miec tez sekundnik

- zastanawiam sie nad tym czy kwarcowy czy automat?, kwarcowe sa tansze, mechanik ma wiekszy prestiz, zastanawiam sie czy lepiej kupic kwarcowy lepszej firmy czy automat firmy polke nizej?

- pozwole zacytowac sobie kolege z forum ktory przede mna szukal zegarka:

- prestiż (hmm...czym jest dla mnie prestiż? firma która przemawia do wyobraźni i zaspokaja mój snobizm)

na poczatku myslalem o kwocie max 1500zl i w tej cenie bardzo mocno spodobala mi sie Certina DS PODIUM Square

eb437be0ba9cc7fa.jpg

jednak najprawdopodobniej budzet podniesie sie do 3000zl (max 3500)

czy w tej cenie znajda sie jakies zegarki firm typu: IWC, Tag Heuer, Omega itp

znacie koledzy jakies strony ze sklepami zegarkow tyche firm lub innych podobnych?

w google, znalazlem rozne ale tam najczesciej mozna znalesc citizeny, atlantici, adriatici, tissoty, certiny, nie znalazlem wielu stron z oferta IWC, Tag Heuer i innych prestizowych firm

zakup zegarka planuje mniej wiecej na styczen/luty, wiec jest troche czasu, nie mam duzego cisnienia, chce dobrze wybrac zeby nie zalowac wydanych pieniedzy.

bardzo prosze o pomoc i opinie

pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

od kilku lat nosze zegarek Roamer 407946 41 53 40

519aec6ace1dcef7.jpg

zegarek ten bardzo lubie, chociaz czasami do szału doprowadza mnie alarm (nie wiem po co on tam jest), ktorego nie moge na stale wylaczyc, a wlacza sie roznie, albo 3 razy dziennie (zdarza sie to raz na pare miesiecy), albo raz w miesiacu o jakiejs dowolnej porze.

przyznam ze przez ten alarm mialem ochote go czasem wyrzucic przez okno, a pomijajac ta jedna wade, zegarek bardzo lubie i niezmiennie od kupienia podoba mi sie.

z pewnej dla mnie waznej okazji chcialbym kupic nowy zegarek, tym razem nie tak sportowy jak Roamer, na codzien do garnituru

moje wymagania:

- pasek skorzany czarny (wiadomo jak garnitur to raczej pasek niz bransoleta)

- najchetniej kwadratowy, napewno na takie najpierw zwroce uwage, oczywiscie jesli bedzie ladny okrągły to nie ma problemu

- elgancki, ale nowoczesny, ale rowniez bez przesady

- raczej duzy, mam 190cm i raczej duze przedramiona i nadgarstki, oczywiscie napewno przed zakupem bym przymierzyl

- moze miec dwie wskazowki plus datownik, moze miec tez sekundnik

- zastanawiam sie nad tym czy kwarcowy czy automat?, kwarcowe sa tansze, mechanik ma wiekszy prestiz, zastanawiam sie czy lepiej kupic kwarcowy lepszej firmy czy automat firmy polke nizej?

- pozwole zacytowac sobie kolege z forum ktory przede mna szukal zegarka:

na poczatku myslalem o kwocie max 1500zl i w tej cenie bardzo mocno spodobala mi sie Certina DS PODIUM Square

eb437be0ba9cc7fa.jpg

jednak najprawdopodobniej budzet podniesie sie do 3000zl (max 3500)

czy w tej cenie znajda sie jakies zegarki firm typu: IWC, Tag Heuer, Omega itp

znacie koledzy jakies strony ze sklepami zegarkow tyche firm lub innych podobnych?

w google, znalazlem rozne ale tam najczesciej mozna znalesc citizeny, atlantici, adriatici, tissoty, certiny, nie znalazlem wielu stron z oferta IWC, Tag Heuer i innych prestizowych firm

zakup zegarka planuje mniej wiecej na styczen/luty, wiec jest troche czasu, nie mam duzego cisnienia, chce dobrze wybrac zeby nie zalowac wydanych pieniedzy.

bardzo prosze o pomoc i opinie

IWC i pozostałe wymienione w tej cenie nie sa dostepne.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarkMind
IWC i pozostałe wymienione w tej cenie nie sa dostepne.

zegarek i tak chce kupic, wiec jak widac jedyne co moge zrobic to zrewidowac firmy miedzy ktorymi chce wybierac.

a Maurice Lacroix?, Longines?

a jesli nie, to jakis inny zegarek spelniajacy moje wymagania "wygladowe" rownie dobrej firmy jak Roamer, lub jesli sie da z ciut wyzszej polki.

wydaje mi sie ze za te pieniadze mimo wszystko mozna kupic dobry zegarek.

spodobal mi sie ten:

5aa7a0a9c96e2336med.jpg

Zegarek HAMILTON AMERICAN CLASSICS JAZZMASTER H32656753

chociaz jak czytalem na forum to jest chyba na poziomie Certiny wiec rowniez Roamera?

nigdy o tej firme nie slyszalem, ale moze dlatego ze nie czytalem o tym na forum.

odrobine przekracza budzet ale moze udaloby mi sie dolozyc

podoba mi sie rowniez Zegarek HAMILTON AMERICAN CLASSICS JAZZMASTER H32616553, ale niestety ma brazowy pasek, wiec wole ten powyzej.

prosze wiec o kolejne pomocne opinie, jesli nie zegarki firm ktore wymienilem to inne ktore sa dostepne za ta cene, a mysle ze jest ich niemalo.

chcialbym miec po prostu elegancki zegarek poziom wyzej niz moj roamer, jest to chyba mozliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Hamiltona. Będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarkMind
Bierz Hamiltona. Będziesz zadowolony.

dzieki za odp.

zegarek mi sie podoba, znalazlem nawet sprzedawce na allegro, ktory wysyla z USA, chociaz wolalbym chyba najpierw przymierzyc niz kupowac w ciemno, boje sie czy nie bedzie za maly.

z doswiadczenia wiem, ze czytajac duzo na temat rzeczy ktore chce kupic, zdanie sie czesto zmienia, wiec bardzo prosze o jakies opinie i przyklady innych ciekawych zegarkow

czasu jest sporo wiec bede wdzieczny za wasze opinie i porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

moge polecic Ci oferte Maurice z kolekcji pontos. Sprobuj kilka modeli z kolekcji Pontos - small secon, rectanular etc.

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-970-0-97218000-1331081022.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze epos?

3390.jpg

Mam takiego z obrazka (pierwszy z prawej) i na zywo prezentuje sie doskonale

Presslaw - nazwa Wrocławia obowiazująca pod panowaniem Habsburgów, w latach 1526-1741.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarkMind

dziekuje za odpowiedzi.

Frank Sinatra, za bardzo mi sie kojarzy z czasami wlasnie Franka Sinatry, wiec nie bardzo dla mnie:)

Fortis ciekawa propozycja, chociaz nie wiem czy ciut nie zbyt nowoczesny, ale podoba mi sie.

w tej chwili najbardziej podoba mi sie wlasnie Epos Emotion 3390 b oraz Epos Emotion 3394 Chrono Black.

bardziej ten pierwszy ten drugi chyba w wiekszej mierze z pobudek snobistycznych :)

chociaz chetnie bym rozejrzal sie za jakimis zegarkami Maurice Lacroix oraz Longines, ale jak mowilem Eposy bardzo mi sie podobaja, zwlaszcza te dwa.

nie wiem tylko czy do garnituru lepiej czarny cyferblat czy bialy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprzez stronę netową Stowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarkMind
poprzez stronę netową Stowy

dlatego wlasnie mniej rozwazam te zegarki.

Wolalbym cos c mozna kupic w kraju, w sklepie stacjonarnym lub internetowym ale u polskiego sprzedawcy, w razie jakichkolwiek problemow z zegarkiem.

jak do tej pory najbardziej podobaja mi sie nadal Epos Emotion 3390 b oraz Epos Emotion 3394 Chrono Black.

z czego bardziej ten pierwszy, wydaje mi sie dobrym pomyslem do garnituru na codzien.

chociaz jak mowilem zastanawiam sie jeszcze nad zegarkami ML, tylko ciezko mi cos znalesc ciekawego w odpowiedniej cenie (do 3500pln)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chcesz Sinatry, to może Oris Artelier Classic Date?

klasyczny, czarny, data, coś w sobie ma niewątpliwie. Przy obecnym kursie CHF powinno być koło 3k pln

post-23896-0-83099400-1331081182.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarkMind
nie chcesz Sinatry, to może Oris Artelier Classic Date?

klasyczny, czarny, data, coś w sobie ma niewątpliwie. Przy obecnym kursie CHF powinno być koło 3k pln

post-0-0-57176900-1331081185.jpg

calkiem ladny, ale jak rozumiem musialbym go szukac na ebay?

jak mowilem wolalbym kupic cos w polsce albo u polskiego sprzedawcy w razie pozniejszych problemow.

ale ladny zegarek rowniez do rozwazenia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
musialbym go szukac na ebay?

możesz, ale nie musisz. O ile pamiętam, już ktoś kupował takiego za pośrednictwem Pana Stanisława (forumowicz stani.swiss). Wtedy serwis masz u nas. Przeglądnij galerię za ostatnie parę miesięcy, to znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzyj sobie prostokątne modele Edox'a (na stronie producenta) - kolekcja Les Bemonts i Classe Royale...

Jest tam kilka wg. mnie wartych uwagi modeli...

... powinien być prosty jak zegarek Świat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarkMind
Obejrzyj sobie prostokątne modele Edox'a (na stronie producenta) - kolekcja Les Bemonts i Classe Royale...

Jest tam kilka wg. mnie wartych uwagi modeli...

Edoxy sa nawet ciekawe - niektore;)

a ja mam pytanko, jeszcze dobrze forum nie znam wiec nie znalazlem, czy mozecie Panowie mi powiedziec jakie sa roznice miedzy mechanizmem:

ETA 2892-A2

a

ETA 2824

ktory z nich lepszy, dokladniejszy?

nadal jesli macie jakies propozycje, najlepiej zdjecia i moze i ceny chociaz przyblizone to chetnie obejrze:)

a czekajac na odp, sam sprobuje poszukac o etkachna forum, ale i tak prosze o odp:)

mam jeszcze jedno pytanie, przegladam sobie zegarki na stronie "od czasu do czasu" i na allegro.

ogladam zegarki Maurice Lacroix, na stronie "od czasu do czasu" kosztuja one 6.000zl, 7.000zl a na allegro te same modele sa o polowe tansze u sprzedawcy: atena_1979

czy to sa podrobki? skad taka roznica w cenie?

dlaczego zegarek: maurice lacroix masterpiece grand guichet jest tak drogi? 10.000 co w nim jest?

natomiast na allegro 3.999, czemu taka cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyższość ETY 2892 A2 nad ETA 2824-2 jest niekwestionowalna ;) ;)

2824 czy 2892

MLe na Allegro pochodzą z regularnej masowej wyprzedaży marki przez Panią Sabine Riske z Niemiec. Athena to pośrednik.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prowokator ;) .

A tak na powaznie, przeszukaj Forum, bylo wiele zacietych dyskusji o tych mechanizmach - paru Forumowiczow bylo gotowych sie pozabijac - dyskusja w stylu "O wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkanocy". Poszukaj, przeczytaj, sprobuj wyrobic sobie jakas wlasna opinie (ostrzegam, latwo nie bedzie ;) ). Jest jedna istotna, praktyczna rzecz IMO - mechanizm 2824 ma kiepski modul recznego naciagu i nie nadaje sie do regularnego nakrecania. W przelozeniu na praktyke - jesli zegarek bedzie noszony na okraglo, to nie ma to zadnego znaczenia. Jesli kilka razy w roku to tez jest to bez znaczenia - tyle dokrecania zniesie. Jesli natomiast ma byc noszony co 3-ci dzien (2-3 razy w tygodniu) i chcesz go dokrecac (alternatywa to "machanie" zegarkiem (trzeba miec cierpliwosc) - sam tak robie ;), albo rotomat ) to 2824 sobie odpusc - zepsuje sie predzej czy pozniej.

EDIT: prowokator - to bylo do: DarkMind.

@Tiktak: byles pierwszy :P .

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarkMind
Wyższość ETY 2892 A2 nad ETA 2824-2 jest niekwestionowalna ;) ;)

2824 czy 2892

MLe na Allegro pochodzą z regularnej masowej wyprzedaży marki przez Panią Sabine Riske z Niemiec. Athena to pośrednik.

dziekuje Panowie za odp.

czyli mozna bezpiecznie kupic ktorys z tych zegarkow?

co ma w sobie zegarek maurice lacroix masterpiece grand guichet ze tyle kosztuje w normalnym sklepie? 9.000-10.000pln?

to musze przyznac ze ta wyprzedaz calkiem niezla jest skoro tyle z ceny spuszczaja, to prawie jak dumping ;)

a o ETA poczytam poczukam napewno, czyli dobrze myslalem ze wyzsyz numer to i lepszy model, jak zazwyczaj, ale wolalem spytac;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.