Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lexxus

Poporszę o opinie i sugestie

Jaki zegarek  

15 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu szukam zegarka  dla siebie , mam do wydania ograniczoną kwotę i w związku z tym rozterkę - na co ją wydać 

Zegarki są dość różne , ale każdy z nich fajny wiec sam nie wiem...

Omega De Ville - automat 2500 z 2009 roku bez pudła i papierów

http://allegro.pl/omega-de-ville-prestige-automatic-caliber-2500-i3913507081.html

Omega Speedmaster rok około 1995 bez pudła i papierów

http://allegro.pl/omega-speedmaster-automatic-i3921386121.html

Rolex Oyster perpetual Date z 1959 roku z pudłem i nieoryginalną ale złoto stalową bransoletą 

http://allegro.pl/rolex-oyster-perpet-date-36mm-zloto-stal1500-w-wa-i3916607598.html

Cartier Ronde rok 1995 pudło i papiery

http://allegro.pl/prestizowy-cartier-ronde-automatique-unisex-i3910825124.html

Breitling Aerospace rok 2009 bez pudła i papierów

http://allegro.pl/breitling-aerospace-avantage-dobra-cena-i3894579388.html

Wszędzie mam daleko aby je obejrzeć i żadnego z tych modeli nigdy na żywo nie widziałem...

Co radzicie ?

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tu widzę tylko aerospace

omege lubie ale nic z 2500 nie kupie więcej,   speed w automacie to moja żona nosi i dla kobiety pasuje .

rolex i Cartier nie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś mi coś więcej napisać o tym cal2500 ? Co się z nim dzieje?

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych propozycji wybrałbym Speedmastera. Jakoś najlepiej do mnie gada, tylko szkoda, że nie ma chociaż 100m (no ale to nie ta linia). No i szerokość idealna dla chudych nadgarstków.

Aerospace to kwarcyk, mi byłoby szkoda dać tyle za bakteryjkę, ale to już osobista sprawa. No i te wyświetlacze na tarczy..  zzz

Rolex za mały ;]

Cartier to samo, ale dodatkowo ta tarcza ma coś w sobie takiego, jakby mówiła, że te cyfry rzymskie nie pasują.

A pierwsza Omega no to już jest garniturowcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten speedy leżał na bazarku. Zdaje się, że kolega RUSKI go sprzedawał, bez sukcesu chyba.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dogadasz się z ceną i Ci się podoba bierz tego speediego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio w ogóle jakiś wysyp speedmasterów. ja bym odpuścił tego co podajesz ze względu na wodoszczelność( no chyba że cena będzie bardzo atrakcyjna) no i mnie jakoś nie przekonuje omega na 7750 choć to dobry mechanizm

jakbym miał twoją kasę to zastanowiłbym się na de ville ze względu na mechanizm albo rolex

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CIESLUT , szczerze to najbardzie kręci mnie Rolex , ale nie wiem czy to dobry pomysł - to jednak 50 letni zegarek ...

Cartier to u nas trochę egzotyk ale jest ładny i właściwie pełen komplet ... 

Omega de Ville... w omedze nie podoba mi się tylko to że sprzedający ma tylko 8 opinii...

Co do tego egzemplarza Speedmaster to akurat jest troszkę nadgryziony czasem , ale jest jeszcze jeden ładny na allegro czarna tarcza i srebrne totalizatory...

Edit:

Dzwoniłem do właściciela De Ville ... zegarek jest prezetem od Niemieckiego pracodawcy... przekazanym komuś od kogo ten Pan go odkupił. Stąd brak rachunku za zegarek , reszta papierów i dokumenty gdzieś się zapodziały...

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bylbym najbardziej za omega ale tylko odbior osobisty u zegarmistrza w celu sprawdzenia oryginalnosci i stanu. Moze wytarguj na bilety i jedz po nia- to w sumie tak samo jak z kupnem samochodu.

rolex moze i stary ale czy to ma znaczenie dla tej marki? Moim zdaniem stan jest najwazniejszy.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omega de ville tylko i wyłącznie "bo tak"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli pytasz o opinie mam kilka refleksji:

1. Zaproponowane zegarki różnią się diametralnie - wyglądem, wiekiem, mechanizmami, stylem, łączy je jedynie cena.

2. Co było kryterium doboru oprócz ceny? Wydaje mi się, że jak największy prestiż marki w tej cenie, bo nie widzę za wielu cech wspólnych.

3. Jeśli to ma być zegarek na co dzień, brałbym raczej te młodsze. Nawet te z 95 roku mają już 20 lat, za dobry przegląd w autoryzowanym serwisie zapłacisz nawet 25% ceny, którą chcesz przeznaczyć na zegarek .

4. Nowe odpadają? Ja bym się zainteresował np taką Anantą:

http://photowatches.eu/thumbnails.php?album=892&page=1

miazga jak dla mnie w tym budżecie:

A od Speediego na 7750 zdecydowanie wolałbym takiego Credora chrono, w dodatku raczej już tańszy nie będzie przy odpowiednim poszanowaniu:

se1.JPG

se3.JPG

se2.JPG

se7.JPG

se20.jpg

se19.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiśie wyznacznikiem jest budżet i "fajność" marki.

Seiko odpada , nie jestem zegarmistrzem więc patrzę bardziej na marketingową fajność marki niż na unikalność mechanizmów na której się bardzo słabo znam...

De Ville też mi się dość podoba ale pierwsza nieścisłość jest już w opisie wg ref to nie 2009r tylko 2007r

Właściciel mówił że była na przeglądzie w SG na Marynarskiej , dziwne że nie wyprowadzili go z błędu...

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mógł kupić w 2009 a zegarek leżał 2 lata w sklepie:)

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych co pokazałeś, jak dla mnie, to brajtek, speedmastera miałem, fajny ale jednak mały, rolek to na emeryturze :D 

wg mnie to poszukaj średnicy minimum 41. 

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma tu osobiste resentymenty do marek, więc ciężko coś doradzić co tobie mogłoby się podobać, zwłaszcza przy braku jakichkolwiek kryteriów. Po pierwszych kilkunastu postach możesz się dowiedzieć jak bardzo zakorzeniona jest u nas Omega, jakbyś dorzucił do tego IWC to pewnie batalia toczyłaby się wokół tych dwóch marek, Sprecyzuj do czego potrzebujesz zegarek, może tak będzie łatwiej. Najbardziej uniwersalna jest Speedmaster, niestety tak wytartej lunety osobiście nie byłbym w stanie zaakceptować. W każdej innej też jest jakiś bakcyl dżumy, choć chyba przy tym progu cenowym i tak brałbym Rolex'a. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopytaj się co tam za Kaliber w tym Rolex'ie siedzi. To kurcze stary rocznik, nie chciałbym aby tarcza nas zmyliła ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o powszechnie znane i cenione marki to w tym przedziale cenowym swoim skromnym zdaniem polecałbym coś z Longines'ów- Grande Vitesse albo Master Collection lub może Eterna KonTiki? Przy zestawieniu Breitlinga Aerospace z Rolexem Cartierem i tymi 2 Omegami to ciężko tak naprawdę ogarnąć, w jakim stylu zegarka poszukujesz;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu nie chodzi o konkretny styl bądź firmę

po prostu z czasem się dociera do takiego momentu że przychodzi zachcianka na coś z wyższej półki przy ograniczonym budżecie

ja mam podobnie ale ostatnie zakupy pogrzebały wszelkie nadzieje o zakupie czegoś lepszego.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka, że jak akurat nie masz $ to okazje się mnożą i tylko drażnią, a jak już $ jest to dziwnym trafem  okazyjnie nic się już nie trafia;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.