Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

offshoreAP

ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Z opisu wszystko wyglada ok , ale jak to z Rolexem jest bardzo duzo " kombinowanych " zegarkow , jedno co mozna polecic to jednak zobaczyc go przed zakupem , ja jednak szukalbym seadwellera 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest certyfikat o J.Pieskiewicza i faktyczne części komina i uszczelki też były wymieniane w serwisie na Ptasiej 2 u J.Pieśkiwicza.

Umówiłem się już na sprawdzenie tego zegarka w serwisie Rolexa sprzedawca nie odmówił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwróć im uwagę na wkładkę pierścienia i zapytaj czy jest oryginalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ten zegarek również serwisant Rolexów w sklepie Kruk na Pl.Konstytucji i powiedział że wszystko jest oryginalne.

Ale dla pewności umówiłem się w serwisie Rolexa na ul.Ptasej 2.

Zegarek faktycznie jest nie polerowany tak ja jest napisane w opisie i ma podrapane szkiełko.

Zobaczymy czy J.Pieskiewicz to wszystko potwierdzi,jak tak to go kupuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam zakup takiego Rolex'a bez papierow lub bez karty gwarancyjnej (poza tym rok 1982, pewnie brak), poza tym kolejne przeglady takich modeli Rolex'a kosztuja wiecej, 2 tyg. temu oddalem swoj 16610LV (2010 rok) - ~2700pln. 

Jak chcesz "pewny" Rolex - mam zielony Milgauss :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15000 tyś.

Lepiej poczekaj, dołóż i kup dużo nowszy i w lepszym stanie, o dokumentach nawet nie wspomnę.

Ten Rolex, to już dobrze korzenie zapuścił na allegro. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam zakup takiej używki bez papierów, Jest tyle kombinacji z rolkami, że aż głowa boli. Pieśkiewicz to nie wyrocznia i zdarzają mu się wpadki w zakresie oceny autentyczności niestety. Wiem na pewno, że nie rozróżnił średnio wykonanego aftermarketowego bezela potwierdzając jego autentyczność, a w innym przypadku autentyczność malowanej tarczy. Ceny nie komentuję, ale koperta idealna nie jest to widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex Jamesa Bonda z "Żyj i pozwól umrzeć" :) Ale cena faktycznie bardzo wygórowana , miesiąc temu w Koln widziałem nowe rolexy Air King w cenie 3500Euro czyli to samo co ten Sub... i mechanizmy chyba podobne bo też bez daty...

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Air-King'a mozna kupic i za ~3400USD w Stanach (na forum). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podobnej cenie kolega z forum sprzedawal na bazarku (i chyba jeszcze jest na Allegro) DateJusta z 2013 r. To juz wolalbym zdecydowanie takiego DJ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprzedawałem DJ na forum, ale nie bardzo rozumiem Koledzy co ma Milgauss, Air-King i DJ do SUBa 5513 :blink:

Cena wygórowana? Może dla kogoś tak, ale jest to mniej więcej cena rynkowa tego modelu i chętnie zamieniłbym mojego DJ za 5513 z pudłem i papierami.

Ww. 5513 ma moim zdaniem wymienioną wkładkę, o której pisałem.

Co do papierków od "ekspertów" to moim zdaniem to taki droższy papier do wycierania d*py ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znakomity post Krystiana z którym się w pełni zgadzam. Czytając porównania zacząłem się zastanawiać co my tu zaczynamy omawiać ;-) To tak jakby postawić w jednym rzędzie Mustanga z 63' z obecnymi modelami. Ten pierwszy ma swoją wartość kolekcjonerską, stabilność cen z tendencją zwyżkową oraz dużą unikatowość. To może nie pierwszy Rolex do kolekcji ale z pewnością świetne jej uzupełnienie w cenie rynkowej. Wkładka moim zdaniem na pewno zmieniona, na bezelu są rysy które z pewnością poszły też po farbie, nie zmienia to natomiast faktu, że zmienione zgodnie ze sztuką(właściwe indeksy). Generalnie ładny egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja , każdy patrzy na temat po swojemu .

Ja jestem na początku swojej przygody z zegarkami więc jestem na etapie gdzie kręcą mnie metki... tak patrząc wybrałbym młodszy zegarek z napisem Rolex niż starszy w tej samej cenie ...

Kolega pewnie szuka konkretnie tego modelu i tak patrząc rzeczywiście macie rację że zeszliśmy z tematu...

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam się nad nim zastanawiałem! Ale doszedłem do wniosku ze wolał bym mieć jednak dokumenty! I tak jak się znam to ten zegarek z ręki nie będzie zdejmowany, wiec szafir będzie bardziej praktyczny! I nadal się zastanawiam czy z data czy nie :) Ale co by nie mówił ten Subik ma to coś w sobie Vintage styl który mi bardzo pasuje!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, ta skorupka od jajka jest jedyna w swoim rodzaju  :) Z dokumentami ciężko dywagować. Blisko cztery dekady to dużo dla kompletu, zwłaszcza jeśli nie trzymało się zegarka wyłącznie w celach kolekcjonerskich. Kiedyś nie było też takich podrób, dokumenty miały inną wartość niż teraz. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich i dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :D

Zegarek o którym mowa wczoraj skrupulatnie sprawdziłem w serwisie Rolexa u Pieśkiewicza. Rolex jest w pełni oryginalny poza białym oczkiem na lunecie a tak wszystko ale to wszystko jest w oryginale.Dostałem dodatkowo jeszcze jeden certyfikat z serwisu Rolexa że ten zegarek jest oryginalny. Pieśkiewicz powiedział że te oczko mogło z biegiem lat po prostu wypaść bo zegarek tak naprawdę jest z roku 1976/78 sprzedawca napisał błędną datę w opisie aukcji.

Zegarek jest naprawdę w niezłej kondycji.Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim tematem

pozdrawiam  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co drugi certyfikat od mgr.Pieśkiewicza ? Jakby to był dział archiwów to rozumiem, otrzymujemy dokładne rzeczowe informację, ale duplikat tego co już zostało napisane poprzednio? Lepiej kolegów z forum na piwo zabrać zamiast mnożyć nic nie warte dokumenty  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,poprosiłem o drugi certyfikat ponieważ tamten był wydany na firmę a ja chciałem na osobę prywatną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.