offshoreAP 0 #1 Napisano 1 Lutego 2014 Witam,jestem zainteresowany kupnem tego Rolexa http://allegro.pl/rolex-submariner-5513-kolekcjonerski-1982r-i3927656664.htmlCzy ktoś może mi powiedzieć cz to oryginał? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1042 #2 Napisano 1 Lutego 2014 Z opisu wszystko wyglada ok , ale jak to z Rolexem jest bardzo duzo " kombinowanych " zegarkow , jedno co mozna polecic to jednak zobaczyc go przed zakupem , ja jednak szukalbym seadwellera 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
offshoreAP 0 #3 Napisano 1 Lutego 2014 Jest certyfikat o J.Pieskiewicza i faktyczne części komina i uszczelki też były wymieniane w serwisie na Ptasiej 2 u J.Pieśkiwicza.Umówiłem się już na sprawdzenie tego zegarka w serwisie Rolexa sprzedawca nie odmówił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2244 #4 Napisano 1 Lutego 2014 To zwróć im uwagę na wkładkę pierścienia i zapytaj czy jest oryginalna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
offshoreAP 0 #5 Napisano 1 Lutego 2014 Oglądał ten zegarek również serwisant Rolexów w sklepie Kruk na Pl.Konstytucji i powiedział że wszystko jest oryginalne.Ale dla pewności umówiłem się w serwisie Rolexa na ul.Ptasej 2.Zegarek faktycznie jest nie polerowany tak ja jest napisane w opisie i ma podrapane szkiełko.Zobaczymy czy J.Pieskiewicz to wszystko potwierdzi,jak tak to go kupuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2244 #6 Napisano 1 Lutego 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osjd 113 #7 Napisano 1 Lutego 2014 odradzam zakup takiego Rolex'a bez papierow lub bez karty gwarancyjnej (poza tym rok 1982, pewnie brak), poza tym kolejne przeglady takich modeli Rolex'a kosztuja wiecej, 2 tyg. temu oddalem swoj 16610LV (2010 rok) - ~2700pln. Jak chcesz "pewny" Rolex - mam zielony Milgauss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maclaren 1 #8 Napisano 1 Lutego 2014 15000 tyś.Lepiej poczekaj, dołóż i kup dużo nowszy i w lepszym stanie, o dokumentach nawet nie wspomnę.Ten Rolex, to już dobrze korzenie zapuścił na allegro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin666 0 #9 Napisano 1 Lutego 2014 Odradzam zakup takiej używki bez papierów, Jest tyle kombinacji z rolkami, że aż głowa boli. Pieśkiewicz to nie wyrocznia i zdarzają mu się wpadki w zakresie oceny autentyczności niestety. Wiem na pewno, że nie rozróżnił średnio wykonanego aftermarketowego bezela potwierdzając jego autentyczność, a w innym przypadku autentyczność malowanej tarczy. Ceny nie komentuję, ale koperta idealna nie jest to widać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lexxus 64 #10 Napisano 2 Lutego 2014 Rolex Jamesa Bonda z "Żyj i pozwól umrzeć" Ale cena faktycznie bardzo wygórowana , miesiąc temu w Koln widziałem nowe rolexy Air King w cenie 3500Euro czyli to samo co ten Sub... i mechanizmy chyba podobne bo też bez daty... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osjd 113 #11 Napisano 2 Lutego 2014 Air-King'a mozna kupic i za ~3400USD w Stanach (na forum). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #12 Napisano 2 Lutego 2014 W podobnej cenie kolega z forum sprzedawal na bazarku (i chyba jeszcze jest na Allegro) DateJusta z 2013 r. To juz wolalbym zdecydowanie takiego DJ. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2244 #13 Napisano 2 Lutego 2014 Ja sprzedawałem DJ na forum, ale nie bardzo rozumiem Koledzy co ma Milgauss, Air-King i DJ do SUBa 5513 Cena wygórowana? Może dla kogoś tak, ale jest to mniej więcej cena rynkowa tego modelu i chętnie zamieniłbym mojego DJ za 5513 z pudłem i papierami.Ww. 5513 ma moim zdaniem wymienioną wkładkę, o której pisałem.Co do papierków od "ekspertów" to moim zdaniem to taki droższy papier do wycierania d*py 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watch Concept 4 #14 Napisano 3 Lutego 2014 Znakomity post Krystiana z którym się w pełni zgadzam. Czytając porównania zacząłem się zastanawiać co my tu zaczynamy omawiać ;-) To tak jakby postawić w jednym rzędzie Mustanga z 63' z obecnymi modelami. Ten pierwszy ma swoją wartość kolekcjonerską, stabilność cen z tendencją zwyżkową oraz dużą unikatowość. To może nie pierwszy Rolex do kolekcji ale z pewnością świetne jej uzupełnienie w cenie rynkowej. Wkładka moim zdaniem na pewno zmieniona, na bezelu są rysy które z pewnością poszły też po farbie, nie zmienia to natomiast faktu, że zmienione zgodnie ze sztuką(właściwe indeksy). Generalnie ładny egzemplarz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lexxus 64 #15 Napisano 3 Lutego 2014 Racja , każdy patrzy na temat po swojemu .Ja jestem na początku swojej przygody z zegarkami więc jestem na etapie gdzie kręcą mnie metki... tak patrząc wybrałbym młodszy zegarek z napisem Rolex niż starszy w tej samej cenie ...Kolega pewnie szuka konkretnie tego modelu i tak patrząc rzeczywiście macie rację że zeszliśmy z tematu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #16 Napisano 3 Lutego 2014 Sam się nad nim zastanawiałem! Ale doszedłem do wniosku ze wolał bym mieć jednak dokumenty! I tak jak się znam to ten zegarek z ręki nie będzie zdejmowany, wiec szafir będzie bardziej praktyczny! I nadal się zastanawiam czy z data czy nie Ale co by nie mówił ten Subik ma to coś w sobie Vintage styl który mi bardzo pasuje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watch Concept 4 #17 Napisano 3 Lutego 2014 Racja, ta skorupka od jajka jest jedyna w swoim rodzaju Z dokumentami ciężko dywagować. Blisko cztery dekady to dużo dla kompletu, zwłaszcza jeśli nie trzymało się zegarka wyłącznie w celach kolekcjonerskich. Kiedyś nie było też takich podrób, dokumenty miały inną wartość niż teraz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
offshoreAP 0 #18 Napisano 4 Lutego 2014 Witam wszystkich i dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zegarek o którym mowa wczoraj skrupulatnie sprawdziłem w serwisie Rolexa u Pieśkiewicza. Rolex jest w pełni oryginalny poza białym oczkiem na lunecie a tak wszystko ale to wszystko jest w oryginale.Dostałem dodatkowo jeszcze jeden certyfikat z serwisu Rolexa że ten zegarek jest oryginalny. Pieśkiewicz powiedział że te oczko mogło z biegiem lat po prostu wypaść bo zegarek tak naprawdę jest z roku 1976/78 sprzedawca napisał błędną datę w opisie aukcji.Zegarek jest naprawdę w niezłej kondycji.Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim tematempozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watch Concept 4 #19 Napisano 4 Lutego 2014 A po co drugi certyfikat od mgr.Pieśkiewicza ? Jakby to był dział archiwów to rozumiem, otrzymujemy dokładne rzeczowe informację, ale duplikat tego co już zostało napisane poprzednio? Lepiej kolegów z forum na piwo zabrać zamiast mnożyć nic nie warte dokumenty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
offshoreAP 0 #20 Napisano 7 Lutego 2014 Dzień dobry,poprosiłem o drugi certyfikat ponieważ tamten był wydany na firmę a ja chciałem na osobę prywatną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach