Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

shadow876

Seiko Monster

Recommended Posts

Witam,

Ze względu na trudności w nabyciu Monstera z wtórnego rynku, decyduje się na zakup za granicą.

Czy ktoś z kolegów mógłby podać 2-3 adresy zaufanych sklepów. Chciałbym w miarę tanio i bez kłopotów z UC.

Z góry dziękuje.

Pozdrowienia

Shad.

Jezeli jeszcze nie kupiles to mozesz to zrobic w tym sklepie. http://www.dutyfreeislandshop.com

Wysylka free bez pudelka wiec tez podobno omija UC (ale nie ma reguly) Tam masz nowy model pomaranczy za 215 prezydentow. Jak sie zdecydujesz to daj znac na pw, wysle ci kod upowazniajacy do 5%-go rabatu.

Jezeli jeszcze nie kupiles to mozesz to zrobic w tym sklepie. http://www.dutyfreeislandshop.com

Wysylka free bez pudelka wiec tez podobno omija UC (ale nie ma reguly) Tam masz nowy model pomaranczy za 215 prezydentow. Jak sie zdecydujesz to daj znac na pw, wysle ci kod upowazniajacy do 5%-go rabatu.

jeszcze nie zamówiłem , ale zrobię to po powrocie do domu. Bardzo dziękuje za kod na pewno się zgłoszę. Dziękuje.

spx

ciekawe za ile pójdzie

pzdr

jest już koło 500pln. uważam że za więcej nie ma sensu, skoro można kupić nowy z 4r36 za około 600pln.

Tak piszą Ci, którzy nigdy zegarka nie sprowadzili a mają tylko kalkulator pod rękę i kozaczą...

Tak piszą Ci, którzy nigdy zegarka nie sprowadzili a mają tylko kalkulator pod rękę i kozaczą...

Zgadzam się w 100%.

...Dzisiaj USD=3,02PLN.

Płacić w tym sklepie możesz przaz Paypal. Proponuję żebyś sobie sprawdził ile wg przelicznika Paypala kosztuje dziś USD :)

Jeżeli chodzi o opłaty to w ostatnim roku sporo się zmieniło. W zeszłym roku nadziałem się osobiście dwa razy w sklepach w których dotychczas kupowałem bezkarnie bez dodatkowych opłat (dolicz sobie ok 24% od wartości zegarka powiększonej o przesyłkę)

Każdy sam szacuje sobie czy opłaca mu się ściągać zegarek z zagranicy czy nie.

Marek

Drugie hobby - oo SUZUKI

Zgadzam się w 100%.

Płacić w tym sklepie możesz przaz Paypal. Proponuję żebyś sobie sprawdził ile wg przelicznika Paypala kosztuje dziś USD :)

Jeżeli chodzi o opłaty to w ostatnim roku sporo się zmieniło. W zeszłym roku nadziałem się osobiście dwa razy w sklepach w których dotychczas kupowałem bezkarnie bez dodatkowych opłat (dolicz sobie ok 24% od wartości zegarka powiększonej o przesyłkę)

Każdy sam szacuje sobie czy opłaca mu się ściągać zegarek z zagranicy czy nie.

Można płacić również kartą kredytową. Zakup USD mogę negocjować z moim bankiem pod ten konkretny przelew, więc ominę PayPal.

Rozumiem ,że jesteś kolego mistrzem świata w sprowadzaniu zegarków, wiesz wszystko i to na każdy temat.

Każdy kiedyś zaczyna i to z kalkulatorem w ręku.

Po co ten post , żeby zniechęcić , czy może w innym celu??

Burns tak napisał bo Twoje wywody to rzeczywiście tylko teoria. Już widzę jak będziesz negocjował ze swoim bankiem cenę zakupu dwustu dolarów ;)

Ja również napisałem z perspektywy osoby, która kupiła za granicą kilkanaście zegarków i wierz mi lub nie rzeczywistość szybko weryfikuje marzenia (min te o unikaniu opodatkowania przesyłki oraz niskim przeliczniku PLN-USD na karcie kredytowej).

To drugie oczywiście można minimalizować posiadając kartę kredytową w walucie w jakiej kupujemy za granicą (w tym wypadku USD). Jeżeli masz kartę w innej walucie - powodzenia przy oszczędzaniu na przeliczniku walut Twojego banku i przy negocjacjach kursu wymiany dwustu dolarów :lol: Żebyś się tylko nie zdziwił jak dolar nie będzie kosztował 3,02 jak w kantorze.

Jeżeli chodzi o opodatkowanie przesyłek i sposoby jej unikania to rozmowa z wiadomych względów na pewno nie na forum publiczne ;)

Kupując zegarek za granicą na pewno trzeba liczyć się z tym że zostanie on "ovatowany " i w takim przypadku już tak super tanio nie będzie.

Marek

Drugie hobby - oo SUZUKI

Rozumiem ,że jesteś kolego mistrzem świata w sprowadzaniu zegarków, wiesz wszystko i to na każdy temat.

Każdy kiedyś zaczyna i to z kalkulatorem w ręku.

Po co ten post , żeby zniechęcić , czy może w innym celu??

A no po to, że skoro jesteś tak pewny swojego, to ja tu i teraz oficjalnie deklaruję, że odkupię od Ciebie ten zegarek za 600zł i postawię dobrą flaszkę. (poproszę wersję czarną na bransolecie - gwoli ścisłości)

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.