Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Wheliin
Cześć wszystkim!
Z okazji moich nadchodzących 27. urodzin postanowiłem sprawić sobie pierwszy konkretny zegarek.
Bardzo podobają mi się zegarki marki Tissot i to właśnie w ich ofercie szukam swojego pierwszego modelu.
Mam jednak kilka pytań i liczę na Waszą wyrozumiałość – jestem całkowicie początkujący, więc z góry przepraszam, jeśli niektóre kwestie wydadzą się Wam oczywiste.
Mój nadgarstek ma 20-21 cm
Budżet jaki planuję przeznaczyć 2.500-4.500zł Może wystawać trochę poza kwotę
podeślę wam zdjęcia w które podobają mi się model
- Tissot Seastar 1000 40mm
Tissot Seastar 1000 43mm
Pytania .
1. Mieszkam w Krakowie byłem w galeriach Handlowych gdzie chciałem zobaczyć na żywo w Apart zegarek ten który wysłałem w złączniku na stronie jest napisane że koszt zegarka to 3500zł w Apart koszt tego zegarka 4700zł
może w tym zegarku jest inne szkło lub inna bransoletka pytam bo nie chciałbym się nadziać na minę za 1 tyś złoty + Pytałem panią sprzedawczynie żeby mi opowiedziała o tym zegarku nie potrafiła za bardzo wytłumaczyć mi
o tym zegarku nic niż podstawowe nazwę średnice itp + ten zegarek nie chodził
2. gdzie najlepiej zamówić zegarek Tissot lub zobaczyć te modele na żywo jestem z Krakowa
3. czy te zegarki co wam pokazałem będą do użytku na co dzień
-
Przez Beardwid
Dzień dobry.
Ze względu na ogromny sentyment, uznanie dla muzyki oraz powiązanie ze zmarłym dziadkiem tytułowy zegarek byłby najlepszym prezentem, o jakim mogę pomyśleć na pięćdziesiąte urodziny mojego wuja. Z tego powodu jestem zainteresowany zakupem zegarka Bulova 97A158 - Frank Sinatra, My Way: Silver-Tone Dial Leather Strap My Way 97A158 | Bulova Pisałem chyba do wszystkich polskich dystrybutorów niestety żaden z nich nie może zaoferować sprowadzenia tego modelu. Będę wdzięczny za pomoc w zakupie tego modelu. Pozdrawiam i dziękuję. -
Przez Z_bych
1. BULOVA Oceanographer Devil Diver Automatic Special Edition 98B320 – klasyk w nowym wydaniu
Cena 1800 zł + wysyłka
Stan 8/10
Chyba nad samym modelem nie ma się co rozpisywać – klasyk sprzed lat w nowym wydaniu. Do pierwowzoru wprowadzono niewiele nowości, zwiększając przede wszystkim wielkość do obecnie obowiązujących standardów. Do stylistyki zasadniczo nie ingerowano. Na szczęście Przede wszystkim zostawiono fantastyczne indeksy (jak to świeci!) i mocne wskazówki. Oczywiście został także kształt koperty. Super zegarek uzyskał fajną reedycję.
Specyfikacja:
Producent: Bulova Model: Snorkel 666 96B320-WYP231181 Wodoszczelność: 200 m Mechanizm: automatyczny, Miyota, 21 kamieni, 40 h rozerwy Koperta i bransoleta: stalowa nierdzewna 316L (chirurgiczna, szlachetna) Szkło: szafirowe Średnica: 44 mm Grubość 15 mm Rozstaw uszu: 21 mm Stan mechaniczny: zegarek w bardzo dobrym stanie mechanicznym, na punktualnym chodzie z pełną rezerwą chodu Stan wizualny: zegarek jest używany, posiada drobne ryski na polerowanych częściach koperty i na bransolecie, nic poważnego. Zegarek na nadgarstek max. 21, 5 cm obwodu Womplet zawiera: pudełko z obwolutą, przywieszki papierowe, kartę gwarancyjną z dowodem zakupu (paragon), Data pierwszego zakupu: 02.06.2022 r. Gwarancja: 1 rok od dnia zakupu
2. Zegarek męski TISSOT PRS 516 AUTOMATIC T91.1.483.51 – klasyk w nowym wydaniu
Cena 1800 zł + wysyłka
Stan 7/10
Ten model model to klasyczny klasyk
Chyba najładniejsza wersja Tissota PRS 516. Uniwersalny rozmiar 40 mm, smukła koperta no i podwieszane indeksy, najładniejsze jakie zostały wymyślone do PRS'ów. No i wyjątkowo fajny wahnik świetnie oddają sportowo-motoryzacyjny charakter tego zegarka.
Zegarek ma założony nowy pasek w klimacie zegarków związanych ze sportami motoryzacyjnymi.
Zegarek jest używany, ma tego ślady, wszystkie widoczne na zdjęciach (na bezelu i kopercie, nic poważnego, zadrapania na bezelu tych modeli to znak rozpoznawczy
Mechanicznie zegarek jest bez zastrzeżeń, na ładnym, równym, czystym chodzie, data przeskakuje ładnie i szybko. Polecam, bo zegarek dość rzadko pojawia się na rynku a czarna wersja jest chyba najbardziej efektowna.
Specyfikacja:
Marka: Tissot Model: PRS516 Ref.: T91.1.483.51 (T91148351) Mechanizm: ETA 2836-2 automatyczny, z komplikacją dnia tygodnia i dnia miesiąca Koperta: stalowa, Dekiel: zakręcany, przeszklony Indeksy i wskazówki: luminowane Wodoszczelność: 50 m Szkło: szafirowe Uszy: 20 mm Pasek: czarny, nowy, naturalna skóra W komplecie: Pudełko, karta gwarancyjna, bransoletka EAN: 7611608210376
-
-
Przez Frozenn
Witam. Zegarek w świetnym stanie, pełen zestaw sklepowy. Żadnych śladów użytkowania, poza naturalnie występującą patyną. Ode mnie forumowe 8,5-9/10. Zegarek świeżej produkcji i zakupu: 02/2025. Noszony na zmianę z innymi, uszanowany i użytkowany zgodnie ze sztuką. Marki Venezianico raczej przedstawiać nie trzeba. Świetny design, materiały, trwałość i sprawdzone mechanizmy. Ten tutaj, to akurat nie lada gratka dla fanów patyny i szwajcarskich automatów :))
Trochę specyfikacji:
- 42mm średnicy bez korony
- 49mm L2L
- około 13mm grubości
- koperta, bezel, wkładka, korona z brązu
- szkło szafirowe, płaskie
- uszczelnienie 30 atmosfer
- zakręcana, sygnowana korona
- mechanizm Sellita SW200-1, automat
- pięknie szlifowane, nakładane indeksy
- szlifowany, zdobiony dekiel
- gumowy, bardzo wygodny pasek
Krótko o mechanizmie: znana i trwała konstrukcja Sellity, napędza większość zegarków w przedziale cenowym 2,5-9k zł, 26 kamieni, 4 cykle na sekundę czyli 28800 bph, wskazówka płynie miło dla oka. Mechanizm ma świetne osiągi, noszony na codzień spieszy się +1 sekundę na dobę, czasem +2, a czasem pójdzie równo bez odchyłki, uśredniając, robi +1. Świetny rezultat, bez mała jak chronometr Nie noszony, odpoczywa w rotomacie, mechanizm nie ma zastojów.
W zestawie znajduje się wszystko to, co otrzymujemy w salonie przy zakupie nowego. Począwszy od pudełek, przez komplet dokumentów: karta cyfrowej instrukcji, dowód zakupu, certyfikat, mapa Wenecji, sklepowa zawieszka, wszystko ująłem na zdjęciach. Dodatkowo dorzucam dokupiony, brązowy pasek skórzany, nigdy nie używany. Fabryczna guma jest świetna!
Obecnie cena nowego w tej konfiguracji waha się w granicach 4800 - 5200 złotych, w zależności od sprzedawcy i jego marży. Kwota jaka mnie interesuje to 3200 3100 2999 REALIZACJA Do niewielkiej negocjacji. Stanowi to około 55% ceny nowego. Koszt paczkomatu po mojej stronie, odbiór własny oczywiście również jest możliwy. Ewentualnie zaproponuj inny sposób dostawy - dogadamy się.
Zapraszam do galerii poniżej oraz do rozmów.
Pozdrawiam gorąco,
Maciej.
PS. Zdjęcia autentyczne, bez fotoszopowania i innych bajerów.
-