Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomek123er

Klub Miłośników Zegarków Nomos

Rekomendowane odpowiedzi

Racja - uszy straszą, ale mi też się szybko przypodobały. Cluby w wersjach 37 albo 39 - wizualna petarda!

Chociaż jak za zwykłego Cluba 1500EUR to spoko, ale za automat na bransie 3000EUR to już mnie hamuje i bym rozważał inną markę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile nie do konca rozumiem czemu wersje na Alphie sa az o tyle tansze o tyle 3.000 za Cluba to nadal relatywnie znosna cena. Spirit 40 mm chyba okolice 2.500 na metce, nowe BB 36 / 39 / 41 - okolice 4.000, itp. Co bys w tych 3.000 bral zamiast Club Sporta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

O ile nie do konca rozumiem czemu wersje na Alphie sa az o tyle tansze o tyle 3.000 za Cluba to nadal relatywnie znosna cena. Spirit 40 mm chyba okolice 2.500 na metce, nowe BB 36 / 39 / 41 - okolice 4.000, itp. Co bys w tych 3.000 bral zamiast Club Sporta?

Jakbym kierował się w coś na bransie to pewnie skończyłbym z Longines Conquest, występują już chyba w 3 wersjach, fajna i wygodna bransoleta, też automat, też szafir, szwajcar,który kosztuje (nowy 2000USD). Wiem, że to nie inhouse, ale jako argument podam niższy koszt serwisu. 

Także gdybym patrzył na cenę to wziąłbym Longines Conquest 

Gdybym nie patrzył na cenę to Nomos Club Polar albo Petro.  Także ambiwalentnie.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Artur74 napisał(-a):

20241210_082256.jpg

Rewelacyjna fotka mojego zegarka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Saper223 napisał(-a):

Rewelacyjna fotka mojego zegarka ;)

Daj się nacieszyć 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry strzał - bardzo fajny model. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieć widzieli, bo dowalił Nomos w tamtym roku tych kolorków i mocno je promował. Nawet parę z nich miałem okazję zobaczyć na żywo. Ale średnio mnie to porywa, mówiąc szczerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tangente super 30, świetny na żywo, wyszło po 100 sztuk każdej tarczy, każdy zegarek numerowany, 2004 rok.

Screenshot_2024-12-25-07-04-00-87_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, czyli to nie te kolorki z ubiegłego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kolorowe z ubiegłego roku są z datą

Edytowane przez cezary1976
Literówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osób, które niedawno zamawiały coś dla siebie z oficjalnego sklepu mianowicie jaki jest realny czas oczekiwania na zegarek?. Z tego co mi pokazuje to wychodzi aż 12 miesięcy czy rzeczywiście trzeba tak długo czekać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie lepiej od AD? Zawsze jakaś symboliczna zniżkę wyrwiesz a w sklepie na stronie Nomosa pełna cena. Na zegarki zwłaszcza na manualnej Alphie czekało się długo. 

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie lepiej od AD? Zawsze jakaś symboliczna zniżkę wyrwiesz a w sklepie na stronie Nomosa pełna cena. Na zegarki zwłaszcza na manualnej Alphie czekało się długo. 

Jak już przy tym jesteśmy - których AD polecasz, Dominik? Albo zaufanych grey, poza Montredo (nie mają tego, co mnie interesuje)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, rafi napisał(-a):

Jak już przy tym jesteśmy - których AD polecasz, Dominik? Albo zaufanych grey, poza Montredo (nie mają tego, co mnie interesuje)?

Altherr, Rueschenbeck, Weber - nie wiem którzy wysyłają do PL. Sprawdzałbym w tej kolejności. Najlepiej dzwonić, przez telefon bardziej skłonni do rozmów są bo ślad „na papierze” nie zostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Byłem już na wszystkich trzech stronach. Nie mają chyba angielskich wersji językowych, ale to najmniejszy problem. Większym jest to, że nie mają tego, czego szukam. Obawiam się, że zostanie mi Chrono, albo producent…

Edit: tak konkretnie to u Webera przynajmniej znalazłem ten model na stronie, choć niedostępny. Wysłałem zapytanie, zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie czy Nomos w ogóle organizuje jakiekolwiek promocje czy też wyprzedaże? Mowa oczywiście o ich firmowym sklepie/stronie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi