Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
tomek123er

Klub Miłośników Zegarków Nomos

Recommended Posts

Panowie coraz bardziej przekonuję się do club sporta. Czy ktoś przerabiał jakieś problemy z mechanizmem? Na stronie producenta widzę, że gwarancja tylko 2 letnia. Ktoś w PL podejmuje się serwisowania tego inhouse’a czy zostaje tylko wysyłka do nomosa? Jest się czego obawiać?

Edited by Gugamat

Na chwilę obecną w PL nie ma ani jednego AD więc serwis raczej u producenta. Choć generalnie to żadna czarna magia, ogarnięty majster powinien to zrobić - Nomos swego czasu wysyłał części bez problemu. Tylko w sumie po co skoro ceny serwisu u Nomosa są uczciwe?

O problemach z tym mechanizmem nie słychać. 

Edited by cordi7

Next from NOMOS

Time for something new

Even if it might not feel like it, the moments spent waiting in anticipation tick by just as quickly as others—especially when you measure time with a highly accurate watch from NOMOS Glashütte. In two days’ time, we will introduce something new and refreshing different. Watch this space!

W dniu 19.02.2025 o 00:03, cordi7 napisał(-a):

Next from NOMOS

Time for something new

Even if it might not feel like it, the moments spent waiting in anticipation tick by just as quickly as others—especially when you measure time with a highly accurate watch from NOMOS Glashütte. In two days’ time, we will introduce something new and refreshing different. Watch this space!

Nowe kolory Club’ów. Żółty zbyt odważny dla mnie ale ten ciemny całkiem całkiem. 

Ciekawe kiedy pokażą coś NAPRAWDĘ nowego.

Granatowy jak to granatowy, kolor wszędzie obecny ale żółty wygląda fajnie. Pytanie czy z tego żółtego jajeczka😉 dałoby się uczynić zegarek codzienny?

Ten granatowy Club wygląda bardzo przyzwoicie. I tak szczerze mówiąc z całej serii, przemawia do mnie najbardziej. Cóż może efekt świeżości...

W dniu 20.02.2025 o 20:46, SG34 napisał(-a):

Aktualnie na wydaniu. 

IMG_8261.jpeg

U mnie podobnie 

IMG20250222082514.jpg

Only vintage ....

21 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Dobrego dnia!

IMG_3918.jpeg

za***iście leży, gratulacje.

Only vintage ....

W dniu 27.02.2025 o 12:30, dawid_999 napisał(-a):

Moje pierwsze spotkanie z marką Nomos. 02250393e107e70c04bc900b7cb55325.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

12 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

IMG_3924.jpeg

Gratuluję!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Powrót po naprawie serwisowej.

W końcu :) 

IMG_20250306_084729.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

19 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Powrót po naprawie serwisowej.

W końcu :) 

IMG_20250306_084729.jpg

Co robił na serwis?? Gwarancja czy odpłatna naprawa i w Niemczech jak mniemam?? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

5 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Co robił na serwis?? Gwarancja czy odpłatna naprawa i w Niemczech jak mniemam?? 

Marcin ogólnie naprawa była na gwarancji. Wypadła mi koronka z wałkiem naciągu. Aż karpia złapałem.

Dostałem wykaz co wykonano.
Naprawiał zegarmistrz, którego przedstawiono z imienia i nazwiska :)

Wymieniony został bęben sprężyny, Dźwignia nastawcza i śruba do tej dźwigni. Nie wiem czy używam poprawnego nazewnictwa.

Ponadto sprawdzono i poprawiono wszystkie funkcje mechanizmu, wymieniono elementy zużyte jeśli zaistniała taka potrzeba, dokonano regulacji mechanizmu, sprawdzono WR, przez kilka dni trwała kontrola końcowa i na końcu wykonano kontrolę jakości.

43 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Marcin ogólnie naprawa była na gwarancji. Wypadła mi koronka z wałkiem naciągu. Aż karpia złapałem.

Dostałem wykaz co wykonano.
Naprawiał zegarmistrz, którego przedstawiono z imienia i nazwiska :)

Wymieniony został bęben sprężyny, Dźwignia nastawcza i śruba do tej dźwigni. Nie wiem czy używam poprawnego nazewnictwa.

Ponadto sprawdzono i poprawiono wszystkie funkcje mechanizmu, wymieniono elementy zużyte jeśli zaistniała taka potrzeba, dokonano regulacji mechanizmu, sprawdzono WR, przez kilka dni trwała kontrola końcowa i na końcu wykonano kontrolę jakości.

No to niech cieszy dalej. Bardzo fajny jest ten Nomos 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Posted (edited)
16 minut temu, kornel91 napisał(-a):

No to niech cieszy dalej. Bardzo fajny jest ten Nomos 😀

Jak mam być szczery, to porównując z innymi zegarkami, które oglądałem często 2/3 razy droższymi; NOMOS to okazja.

I tak jak powiedział Filip @eye_lip, że mogliby je sprzedawać w 2 razy wyższej kwocie, a i tak by się opłacało je brać. Super zegarek. Szkoda tylko, że miałem pecha, ale serwis wzorowy(gdzieś czytałem, że czeka się około 3 miesięcy na zwykły serwis okresowy). Mogli jednak chociaż jakiś długopis przysłać... DZIADY jedne!

Edited by Autor1984

Posted (edited)

Najlepszy w kolekcji! Po serwisie naprawczym tak go Pan Christian wyregulował, że pracuje jak chronometr! Teraz to zupełnie inny zegarek.

IMG_20250310_094139.jpg

Edited by Autor1984