Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

annawalentyn

Zegarek Michael Kors jak rozpoznać orginał ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! mam prośbe , kto z was wie jak rozpoznać ogrginał zegarka Michael Kors model mk8077 ??

czekam na wasze odpowiedzi , i bardzo dziekuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia moja droga bez nich ani rusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy jest oryginalny. Te zegarki nie są podrabiane. 

Ale nie szkoda na to pieniędzy?

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to modowe wytwory ,jak wyzej-szkoda kasy na te hm "świecidełka "

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Wręcz przeciwnie stety-niestety - opłaca się je podrabiać i to bardzo, ponieważ techniczny koszt jest malutki, a samo logo (które podrobić łatwo) warte jest wiele, w związku z czym bardziej się opłaca to podrabiać niż bardziej skomplikowane automaty (większa marża). Zresztą skoro podróbki casio to masówka... Problem w tym, że o ile podróbka nie jest chałturą bardzo ciężko będzie ją rozpoznać, bo właściwie po czym? Zresztą bardzo często ta sama fabryka robiąca oryginalne modele "stuka" ponadzamówieniowe sztuki które potem sprzedaje spod lady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I się zaczęło....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I się zaczęło....

:) popatrzmy co sie bedzie dziac....... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest duża szansa że podróbka będzie tej samej jakości...

Sprawdziłem, 170$ to... sporo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że zegarki Michaela Korsa są podrabiane i to stosunkowo dość często. Gdzie go kupowałaś, bądź masz zamiar kupić ? Mam paru sprawdzonych sprzedawców handlujących tymi zegarkami, jak coś to wal na pw. postaram Ci się pomóc. Moja druga połówka lubi te zegarki, ma ich już kilka, i jeżeli chodzi o jakość, to z góry zaznaczam, że jest kiepska, to tak ku przestrodze. Decyzja należy do Ciebie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że zegarki Michaela Korsa są podrabiane i to stosunkowo dość często. Gdzie go kupowałaś, bądź masz zamiar kupić ? Mam paru sprawdzonych sprzedawców handlujących tymi zegarkami, jak coś to wal na pw. postaram Ci się pomóc. Moja druga połówka lubi te zegarki, ma ich już kilka, i jeżeli chodzi o jakość, to z góry zaznaczam, że jest kiepska, to tak ku przestrodze. Decyzja należy do Ciebie.

Michał ,i Ty pozwalasz ;) żonie takie "buble " nosić? :blink::)

Taki "wyjadacz "zegarkowy?

Ty zegarek za x tyś $, a żona za 100$? :blink: -nie pasuje trochę.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo zupa była za słona....;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja druga połówka na facebooku jest zapisana do jakiejś grupy moda wrocławska (czy coś takiego), generalnie umieszcza się tam oferty sprzedaży lub kupna ubrań biżuterii itp itd. Czasem pojawiają się zegarki, Omegi, Rolexy, Tag Heuery za 300zł wśród nich są też zegarki Michael Kors (100-200zł), niestety jak łatwo się domyślić są to podróby. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał ,i Ty pozwalasz ;) żonie takie "buble " nosić?

To się nazywa shopoholizm :) Mam jej zabronić? Niech sobie nosi co chce, jeżeli się podobają, to czemu nie. Moje zdanie zna na temat tych zegarków. Oczywiście ma też inne zegarki, ale woli właśnie te buble, typu CK, MK itd. Nie wnikam, jej sprawa.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe to może lepiej  wydac 100 - 200 zł za podróbe niż 1000 za orginał ;) bo będą takie same jakościowo . Już sama nie wiem :) MI się podi-oba akurat ten model mk8077 .

a skoro ciężko rozpoznac replike od orginału to sama nie wiem .. zdjęć nie mam bo jeszcze go nie kupiłam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie się działo. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie będzie działo. Koleżanko Annawalentyn, absolutnie odradzam kupno jakiekolwiek podróby, broń Cię Panie Boże, nie idź tą drogą. Miej też na uwadze fakt, że w cenie zegarków Michael Kors, znajdziesz kupe dużo lepszych jakościowo zegarków. Zadowolenia z wyboru życze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie. MK to zegarek który jest przede wszystkim ozdobą i znakomicie tą funkcję spełnia. Jest zauważalny a szczególnie białe modele. Nie zmienia to faktu, że jest dobrej jakości i całkiem nieźle chodzi. Producentem jest Fossil (czyli Zodiak i Skagen).

Jak poznać oryginał - najłatwiej ze zdjęcia. Posiadasz jakieś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rownież ozdobą moze byc Doxa, Atlantic, Omega.....i moze byc tez zegarkiem, a nie czasomierzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko może być ozdobą, zależy co się komu podoba. MK mają swój urok i to właśnie przyciąga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MK są dobrej jakości? To zależy co rozumiesz przez określenie "dobra jakość". Moim zdaniem są bardzo słabej jakości. Aktualnie mieszka ze mną kilka zegarków tego producenta, więc raczej wiem o czym mówie. Natomiast jeżeli ktoś nie zwraca uwagi na jakość zegarka i patrzy tylko i wyłącznie na wygląd, do tego w ogóle się nie interesuje zegarkami, to czemu nie, zegarek jak zegarek, czas przecież odmierza :) Zgodze się z Tobą, że jest fajną ozdobą i fajnie wygląda na kobiecym nadgarstku :

post-27475-0-85881900-1395852273_thumb.jpg

post-27475-0-55242500-1395852292_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona nie dba o nie a ma kilka (w tym dwa w takim stylu o jaki się rozchodzi). Są całe, trochę porysowane i ciągle odmierzają czas i przede wszystkim dobrze się prezentują bo nic się nie łuszczy i nie blaknie. Można ich nie lubić bo nie reprezentują typowego zegarkowego świata ale zupełnie ich rola. Sam trochę byłem zawiedziony, że przez te MK'y żonka ćwikneła do pudełka pięknego Accutrona ale patrząc na wstawione przez Ciebie zdjęcia, można śmiało stwierdzić, że kobiety i MK dodają sobie nawzajem dużo uroku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.