starzec 53 #51 Napisano 10 Kwietnia 2014 A mnie póki co oczarował GB-5600B-1ER - niby z wylądu klasyk, ale w supernowoczesnym wydaniu BlueTooth który skutecznie zastępuje wave-ceptora jeśli chodzi o synchronizację czasu. w takim razie jak wyglada synchronizacja w przypadku bluetooth ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #52 Napisano 10 Kwietnia 2014 Jak ktoś by poszukiwal to mam na sprzedaż gwm 5600 z 2 malenkimi ryskami na szkle nie widocznymi przy normalnym użytkowaniu, wylacznie przyglądając sie pod swiatlem, trzeba mieć dobry wzrok poza tym jak nowy za 300. dziekuje, ale kupuje tylko nowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #53 Napisano 10 Kwietnia 2014 O. Ile jest to oryginalny za taką kase warto , oczywiście zaraz zaczną koledzy marudzic że za dużo kolorowych napisów na szybce , że mało wygodnypasek , moim zdaniem brać śmiało . Ja mam starszą wersję GW M 5600 - 1 ER oryginalny, z amazona.Jak dlugo masz swojego i jak wyglada skutecznosc synchronizacji w polsce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kranu 0 #54 Napisano 10 Kwietnia 2014 w takim razie jak wyglada synchronizacja w przypadku bluetooth ? Zegarek się synchronizuje przez BlueTooth ze smartfonem, a smartfon ma dokładny czas z sieci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #55 Napisano 10 Kwietnia 2014 oryginalny, z amazona.Jak dlugo masz swojego i jak wyglada skutecznosc synchronizacji w polsce? Miałem ten model w dwóch wersjach (zwykłej oraz BC na bransolecie) i żadnych problemów z synchronizacją nie było. Cena bardzo dobra jak za ten model, ale jak aktualnie wygląda sprawa wysyłki z amazona? Podobno już nie wysyłają gratis poza UK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #56 Napisano 10 Kwietnia 2014 Miałem ten model w dwóch wersjach (zwykłej oraz BC na bransolecie) i żadnych problemów z synchronizacją nie było. Cena bardzo dobra jak za ten model, ale jak aktualnie wygląda sprawa wysyłki z amazona? Podobno już nie wysyłają gratis poza UK. ..dokladnie 74funty, a co do wysyłki ja mieszkam na terenie podlegajacym wysyłkom bez opłat nadal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mber 26 #57 Napisano 11 Kwietnia 2014 - 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #58 Napisano 11 Kwietnia 2014 Cześć,miałem: gw-9200, gw-m5600,mam: gw-2500 i gw-m5610.Gdybym z tych czterech miał wybrać tylko jeden, to wybór padłby na gw-m5610 podasz dlaczego m5610 ? cena, wyglad, funkcje, czy solar? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 603 #59 Napisano 12 Kwietnia 2014 Dokładnie: cena, wygląd, funkcje, solar + niesamowity komfort noszenia. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mber 26 #60 Napisano 12 Kwietnia 2014 - 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #61 Napisano 12 Kwietnia 2014 Tak jak wcześniej napisałem, zamieniłbym go ewentualnie na gw-5000 (gdyby różnica w cenie nie była tak duża). Moim zdaniem dopłata do GW-5000 jest tego warta. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mber 26 #62 Napisano 12 Kwietnia 2014 - 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 603 #63 Napisano 12 Kwietnia 2014 Mam oba i przyznam, że GW-5000 jest mniej wygodny ze względu ma ciężar. GW-M5600 jak każdy profesjonalny sprzęt jest lekki, więc najmniej przeszkadza i szybko o nim zapominamy, wręcz staje się naszą "drugą skórą" 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #64 Napisano 13 Kwietnia 2014 Andrzej,może wiesz, gdzie można go kupić w rozsądnej cenie?Na forum leżał przez długi czas za baaaardzo niską cenę. MeXy, a ja jestem zdania, że dopiero stalowy G-shock jest wygodny. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nooxes 0 #65 Napisano 7 Maja 2014 Po przygodach z różnymi mechanikami napaliłem się sentymentalnie na coś z serii Casio G-shock 5600.Najzwyklejszego DW-5600E można już mieć za ok. 200zł, ale ja lubię dokładny czas.. a za wersję GW-M5610 z waveceptor i solarem trzeba wydać ponad drugie tyle :/Warto?Moim zdaniem nie. Bierz zwykłego DW-5600 nie zawiedziesz się. Bateria powinna śmiało 2/3 lata wytrzymać, a jak Ci padnie to w chinach zamówisz 5 sztuk za 3zł i to jeszcze z przesyłką i sam sobie wymienisz. Solary potrafią paść już po 5 latach (ja tak miałem) a są droższe. Za cenę dopłaty możesz kupić baterie litowe, które sumarycznie starczą Ci na dużo dłużej niż jeden solar (oczywiście nie wszystkie od razu kupować , tylko po tym jak się jedna skończy). Synchronizację z zegarem atomowym też śmiało można sobie odpuścić. Te parę sekund na miesiąc to można przecież ustawić np. z programem 1 radia o 12, a i "oldskul" będzie większy, A tak w ogóle szkoda, że już nie robią DW-5300 to był dopiero zegarek, żaróweczka zamiast illuminatora . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23273 #66 Napisano 7 Maja 2014 Myślisz że Kolega jeszcze się zastanawia? Coś pachnie mi tu bazarkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #67 Napisano 7 Maja 2014 Solary potrafią paść już po 5 latach (ja tak miałem) a są droższe.Jeżeli tak miałeś to miałeś jakiś feler. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nooxes 0 #68 Napisano 8 Maja 2014 Jeżeli tak miałeś to miałeś jakiś feler.Nie wykluczam tego. Może przed kupnem był żle przechowywany... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nooxes 0 #69 Napisano 8 Maja 2014 Myślisz że Kolega jeszcze się zastanawia? Coś pachnie mi tu bazarkiem Masz na myśli, że chcę coś opchnąć? Nic podobnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kranu 0 #70 Napisano 26 Maja 2014 Myślisz że Kolega jeszcze się zastanawia? Coś pachnie mi tu bazarkiem Kolega się nie zastanawia tylko zbiera na wersję waveceptor + solar Taki fetysz dokładności.. cóż poradzę.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carbonrim 0 #71 Napisano 22 Czerwca 2014 Kupiłem waveceptora solara GW-M5610 i jestem zadowolony, ale ostatnio zabrudziła mi się szybka i czyszcząc ją niechcący podważyłem lekko krawędź obudowy. Okazało się, że wszystkie 4 krawędzie (załącznik) "unoszą" się, tzn. można je podważyć (nie trzeba wielkiej siły). Czy to normalne? Też tak macie? Czy to nie grozi nieszczelnością? Jak jest rozwiązana sprawa szczelności w casio? Może ktoś ma z tym doświadczenie lub ma jakieś rysunki poglądowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #72 Napisano 22 Czerwca 2014 Jest to raczej normalne, bezel jest tylko "ubraniem" zegarka i nic się na to nie poradzi, że będzie tam sie zbierał brud i inne świnstwa. Z tego co wiem wiele osób raz na jakis czas specialnie sciąga bezel w celu czyszczenia wnętrza zegarka, ale w żaden sposób nie wpływa to na jego szczelność. Nie robiłem tego jeszcze nigdy ale jest to kwestia wykręcenia 4 śrubek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #73 Napisano 22 Czerwca 2014 Bezel chroni kopertę i wymienia się go w razie potrzeby, zniszczenia. Koperta jest osobną częścią, szczelną. To, że bezel odchodzi to normalna sprawa. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23273 #74 Napisano 22 Czerwca 2014 Jak bardzo Ci to przeszkadza to podklej np. kropelką 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 250 #75 Napisano 24 Lutego 2017 ej Panowie znawcy modeli CASIO.Tak się rozglądam za typowym wołem roboczym i zastanawiam się czy gdzieś jest sensownie opisane różnice w oznaczeniach, a co za tym idzie funkcjach poszczególnych modeli ?Interesuje mnie czarny na bransolecie, najlepiej sychronizacja multiband + solar takie cuś: gdzieś jest jakies kompedium co oznaczają te literki, cyferki ? GW-M5600BC-1ER GW-M5610BC-1ER 1JF? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach