Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kranu

Casio G-shock 5600, czyli wybór klasyka

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie póki co oczarował GB-5600B-1ER - niby z wylądu klasyk, ale w supernowoczesnym wydaniu BlueTooth który skutecznie zastępuje wave-ceptora jeśli chodzi o synchronizację czasu.

GB-5600B-1ER.jpg

w takim razie jak  wyglada synchronizacja w przypadku bluetooth ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś by poszukiwal to mam na sprzedaż gwm 5600 z 2 malenkimi ryskami na szkle nie widocznymi przy normalnym użytkowaniu, wylacznie przyglądając sie pod swiatlem, trzeba mieć dobry wzrok poza tym jak nowy za 300.

dziekuje, ale kupuje tylko nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O. Ile jest to oryginalny za taką kase warto , oczywiście zaraz zaczną koledzy marudzic że za dużo kolorowych napisów na szybce , że mało wygodny

pasek , moim zdaniem brać śmiało . Ja mam starszą wersję GW M 5600 - 1 ER

oryginalny, z amazona.Jak dlugo masz swojego i jak wyglada skutecznosc synchronizacji  w polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie jak  wyglada synchronizacja w przypadku bluetooth ?

Zegarek się synchronizuje przez BlueTooth ze smartfonem, a smartfon ma dokładny czas z sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oryginalny, z amazona.Jak dlugo masz swojego i jak wyglada skutecznosc synchronizacji  w polsce?

Miałem ten model w dwóch wersjach (zwykłej oraz BC na bransolecie) i żadnych problemów z synchronizacją nie było.

Cena bardzo dobra jak za ten model, ale jak aktualnie wygląda sprawa wysyłki z amazona? Podobno już nie wysyłają gratis poza UK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten model w dwóch wersjach (zwykłej oraz BC na bransolecie) i żadnych problemów z synchronizacją nie było.

Cena bardzo dobra jak za ten model, ale jak aktualnie wygląda sprawa wysyłki z amazona? Podobno już nie wysyłają gratis poza UK.

..dokladnie 74funty, a co do wysyłki ja mieszkam na terenie podlegajacym wysyłkom bez opłat nadal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

miałem: gw-9200, gw-m5600,

mam: gw-2500 i gw-m5610.

Gdybym z tych czterech miał wybrać tylko jeden, to wybór padłby na gw-m5610 :)

podasz dlaczego m5610 ? cena, wyglad, funkcje, czy solar?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie: cena, wygląd, funkcje, solar + niesamowity komfort noszenia.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak wcześniej napisałem, zamieniłbym go ewentualnie na gw-5000 (gdyby różnica w cenie nie była tak duża).

Moim zdaniem dopłata do GW-5000 jest tego warta. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam oba i przyznam, że GW-5000 jest mniej wygodny ze względu ma ciężar. GW-M5600 jak każdy profesjonalny sprzęt jest lekki, więc najmniej przeszkadza i szybko o nim zapominamy, wręcz staje się naszą "drugą skórą"

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzej,

może wiesz, gdzie można go kupić w rozsądnej cenie?

Na forum leżał przez długi czas za baaaardzo niską cenę. ;)

MeXy, a ja jestem zdania, że dopiero stalowy G-shock jest wygodny. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przygodach z różnymi mechanikami napaliłem się sentymentalnie na coś z serii Casio G-shock 5600.

Najzwyklejszego DW-5600E można już mieć za ok. 200zł, ale ja lubię dokładny czas.. a za wersję GW-M5610 z waveceptor i solarem trzeba wydać ponad drugie tyle :/

Warto?

Moim zdaniem nie. Bierz zwykłego DW-5600 nie zawiedziesz się. Bateria powinna śmiało 2/3 lata wytrzymać, a jak Ci padnie to w chinach zamówisz 5 sztuk za 3zł i to jeszcze z przesyłką i sam sobie wymienisz. Solary potrafią paść już po 5 latach (ja tak miałem) a są droższe. Za cenę dopłaty możesz kupić baterie litowe, które sumarycznie starczą Ci na dużo dłużej niż jeden solar (oczywiście nie wszystkie od razu kupować :), tylko po tym jak się jedna skończy). Synchronizację z zegarem atomowym też śmiało można sobie odpuścić. Te parę sekund na miesiąc to można przecież ustawić np. z programem 1 radia o 12, a i "oldskul" będzie większy, A tak w ogóle szkoda, że już nie robią DW-5300 to był dopiero zegarek, żaróweczka zamiast illuminatora :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rolleyes:  Myślisz że Kolega jeszcze się zastanawia? Coś pachnie mi tu bazarkiem  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solary potrafią paść już po 5 latach (ja tak miałem) a są droższe.

Jeżeli tak miałeś to miałeś jakiś feler.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tak miałeś to miałeś jakiś feler.

Nie wykluczam tego. Może przed kupnem był żle przechowywany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rolleyes:  Myślisz że Kolega jeszcze się zastanawia? Coś pachnie mi tu bazarkiem  :P

Masz na myśli, że chcę coś opchnąć? Nic podobnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega się nie zastanawia tylko zbiera na wersję waveceptor + solar ;)

Taki fetysz dokładności.. cóż poradzę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem waveceptora solara GW-M5610 i jestem zadowolony, ale ostatnio zabrudziła mi się szybka i czyszcząc ją niechcący podważyłem lekko krawędź obudowy. Okazało się, że wszystkie 4 krawędzie (załącznik) "unoszą" się, tzn. można je podważyć (nie trzeba wielkiej siły). Czy to normalne? Też tak macie? Czy to nie grozi nieszczelnością? Jak jest rozwiązana sprawa szczelności w casio? Może ktoś ma z tym doświadczenie lub ma jakieś rysunki poglądowe.

post-59487-0-30187600-1403453738.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to raczej normalne, bezel jest tylko "ubraniem" zegarka i nic się na to nie poradzi, że będzie tam sie zbierał brud i inne świnstwa. Z tego co wiem wiele osób raz na jakis czas specialnie sciąga bezel w celu czyszczenia wnętrza zegarka, ale w żaden sposób nie wpływa to na jego szczelność. Nie robiłem tego jeszcze nigdy ale jest to kwestia wykręcenia 4 śrubek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel chroni kopertę i wymienia się go w razie potrzeby, zniszczenia. Koperta jest osobną częścią, szczelną. To, że bezel odchodzi to normalna sprawa. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej Panowie znawcy modeli CASIO.

Tak się rozglądam za typowym wołem roboczym i zastanawiam się czy gdzieś jest sensownie opisane różnice w oznaczeniach, a co za tym idzie funkcjach poszczególnych modeli ?

Interesuje mnie czarny na bransolecie, najlepiej sychronizacja multiband + solar :) takie cuś:

GW-M5600BC-1JF.jpg

gdzieś jest jakies kompedium co oznaczają te literki, cyferki ?

GW-M5600BC-1ER 

GW-M5610BC-1ER   1JF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.