Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki poradzcie co tu kupić. Patrzę i patrzę i chodzi za mną jakiś pam ale nie wiem jaki. Wolałbym szafir i osłonę koronki. I raczej tarcza bez zbędnych bajerów. Obojętnie automat czy manual. Data. Tak 44 mm. Sam nie wiem czy nie skończy się jak z Rolexem i nie będzie chemii ale ciągnie mnie do tych zegarków. Coś dla nowicjusza na początek przygody z panerai.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Chłopaki poradzcie co tu kupić. Patrzę i patrzę i chodzi za mną jakiś pam ale nie wiem jaki. Wolałbym szafir i osłonę koronki. I raczej tarcza bez zbędnych bajerów. Obojętnie automat czy manual. Data. Tak 44 mm. Sam nie wiem czy nie skończy się jak z Rolexem i nie będzie chemii ale ciągnie mnie do tych zegarków. Coś dla nowicjusza na początek przygody z panerai.

Miałem podobne kryteria na początku swojej przygody z marką i wybrałem 312. Ale z perspektywy czasu uważam, że daty i komplikacji lepiej szukać gdzie indziej. Panerai to przede wszystkim prostota i ręczny naciąg. Moim zdaniem lepiej zacząć od 112, 000, 005, 111, 560, 372, 422…te modele pozwolą Ci lepiej "poczuć" klimat marki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nNd6UI.jpg

Szara koza nie schodzi z mojej 111'stki ;) Niesamowita jest dokładość chodu tego zegarka - przez miesiąc czasu +14s !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie o ten klimat chodzi. Szczerze mówiąc rzeczywiście chyba bardziej manual.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Data nie dość że psuje symetrię tarczy to jeszcze pogrubia i tak spory zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Data nie dość że psuje symetrię tarczy to jeszcze pogrubia i tak spory zegarek...

...taaa, a czarna guma wyszczupla ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Data jest przydatna. Brakuje mi jej w moonwatchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...taaa, a czarna guma wyszczupla ;)

Oczywiście to skrót myślowy nawiązujący do automatycznego mechanizmu ...manual rulez ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Nowy mechanizm automatyczny: P.9010 daje co prawda nadzieję na niższy profil koperty o jakieś 2mm, mimo wszystko manual jest bliższy DNA Panerai, więc @desmo ma tu całkowitą rację :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek gratuluję Pama .

Mandaryn, ja także polecam coś ascetycznego i na Unitasie lub z inhousem.

Sam najchętniej kupiłbym 372

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zupełnie ascetycznie. Podoba mi się jak ma wskaźnik rezerwy chodu. I lubię grube zegary. Więc raczej bardziej mi pasuje jak jest co dźwigać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy mechanizm automatyczny: P.9010 daje co prawda nadzieję na niższy profil koperty o jakieś 2mm, mimo wszystko manual jest bliższy DNA Panerai, więc @desmo ma tu całkowitą rację :)

... skojarzył mi się tekst z CK Dezerterów "...pan Kania mówi, że panienka (Mitzi) ma absolutny słuch; aabbbsolutny" :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szara koza nie schodzi z mojej 111'stki ;) Niesamowita jest dokładość chodu tego zegarka - przez miesiąc czasu +14s !

Bartekk, ta koza ma fakture lekko "zamszu" czy gładka tylko tak sie na zdjęciach kolory łamią?

Fajny tez pas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartekk, ta koza ma fakture lekko "zamszu" czy gładka tylko tak sie na zdjęciach kolory łamią?

Fajny tez pas :)

To kozi nubuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to możliwe .

W moim 233 też zmienia się datę kręcąc wskazówką godzinową.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek "machasz" niestety tylko godzinową, jednak plus jest z tego też taki że z łatwością i szybko schowasz wskazówkę gmt pod godzinową i masz jak mowią czystego pama ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@krwisty. Tylko dlaczego chcesz rozstać się z 300-tka Master. Przepiękny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

@krwisty. Tylko dlaczego chcesz rozstać się z 300-tka Master. Przepiękny zegarek.

E tam... Nudny jak flaki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Gdzie tam. Dlaczego tak myslisz. Jak ktos ma inne zdanie od Ciebie to prowokator...?

Nudny i tyle. To tylko moje zdanie. Co innego PAM, ktorego ostatnio przytuliles. Ma jajca.

Wiec daruj sobie te rownania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300-tka jak dla mnie to świetne połączenie nowoczesnej techniki z ponadczasowym designem z dawnych lat. Nudna? Moze i tak..... :)

Aha @Spatz z tym równaniem to byl taki żarcik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi