Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

... a tarcza biała
  no kurde - żółć zalała fotki z aukcji... to przecież fajny wostoczek! trochę więcej zabawy przy cykaniu zdjęć, a odzew kupujących byłby zdecydowanie lepszy :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że znowu się narzucam ale nikt nie odpowiedział.

Czy ten werk jest ok czy kombinowany?

Jak na moje oko to wszystko jest oryginalne i kompletne. W tych mechanizmach niestety pękały dość często dźwigienki chronografu i nie raz, nie dwa widziałem lutowane lub dorabiane. Pytanie tylko co to za rudawy nalot obok mostka, pod napisem 3133. Rdza go bierze? Pytanie też czy reszta zegarka jest zgodna, bo dla mnie ten werk już jest rosyjski, z lat 90 tych a nie 3133 made in ussr- te starsze nie miały logo poljota na płycie. Edytowane przez fankaDaktarina
Cytujemy bez zdjęć!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie tylko co to za rudawy nalot obok mostka, pod napisem 3133. Rdza go bierze? Pytanie też czy reszta zegarka jest zgodna, bo dla mnie ten werk już jest rosyjski, z lat 90 tych a nie 3133 made in ussr- te starsze nie miały logo poljota na płycie.

Rudawy nalot obok mostka to jest miedziana podstawa sprężyny zabezpieczającej zębatkę minutnika przed przeskakiwaniem "jumper spring",.Werk na pewno nie jest rosyjski tylko sowiecki po upadku ZSRR mechanizmy te oznaczano SU 3133.,Logo Poljota z mostka chrono na płytę przeniesiono w 1980 roku.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej mam takie nietypowe pytanie. Czy jak zamienię tarcze w kratke na czarną to bedzie nadal oryginalnie? d15f4cea348eca6c83f06d963748f697.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam chyba taką kopertę, z takim deklem, ale jest pusta.

ale nie świeci w nocy , bo ja mam obawy czy z licznikiem G.. do niej nie podejść. ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie świeci w nocy , bo ja mam obawy czy z licznikiem G.. do niej nie podejść. ... :)

A nie wiem, leży w szufladzie w czarnej skrzynce z plastiku; jesli nie Alzheimer nie myli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej mam takie nietypowe pytanie. Czy jak zamienię tarcze w kratke na czarną to bedzie nadal oryginalnie?

Ma ktoś jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz w katalogach czy były takie z czarną tarczą i będziesz znał odpowiedź.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz w katalogach czy były takie z czarną tarczą i będziesz znał odpowiedź.

No wlasnie szukalem i nic nie znalazlem... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za taki stan to ile mozna dac zeby nie przeplacic? Nie chodzi mi o wycene :) Albo inaczej po ile takie chodzą? :)

Edytowane przez 25kamil25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem koło 2 setek ten złocony powinien się skończyć. Srebrny jednakże jest rzadszy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy nie będzie jednak ponad dwie. Ale że srebrny jest rzadszy... hmm dobrze wiedzieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy to oryginalny i jak dokładnie się nazywa ten zegarek? :)

Zdjęcia z aukcji 4d17366bb7407cb7812ec4bf5f16338e.jpg0450eafcdd2b5414b7b7c742088e29fc.jpg

Domyślam się raczej że mostek balansu nieoryginalny :)

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi