Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość piotrloren

G-SHOCK GW-M5600

Rekomendowane odpowiedzi

No, i jeszcze o potencjalny gwałt, jak w tym kawale o bacy co miał sprawę za sprzęt do pędzenia bimbru. Przecież członkowie (nomen omen) Stowarzyszenia mają aparaturę.

Tak z ciekawości - który z Członków miałby się dopuścić ww. gwałtu ?

To może być też "złodziej i pijak bo każdy pijak to złodziej"

Oczywiście należy udostępnić w takiej sytuacji ( mówię o kradzieży nie o gwałcie tym razem, bo na to drugie to może nawet i chętni by się znależli) wszelkie dostępne dane o ile coś to pomoże.

Jednak tak jak Piotr napisał - forum od zawsze było "platformą pasjonatów" i taki był jego cel istnienia, fakt, że wymiana pomiędzy Klubowiczami jest również formą realizacji pasji/zainteresowań, jednak nie powinien to być cel nadrzędny.

Ostrożność nigdy nie zawadzi, na pocieszenie na razie można tylko dodać, że na szczęście nie są to bardzo duże kwoty ale zapewne i tak są bolesne dla Kolegów którzy zostali oszukani !

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, pewnie...350 zł nie majątek, aczkolwiek...

Większe kwoty człowiek w życiu przepił lub zgubił :)

Ale tu chodzi o fakt. Głównie.

I nie ukrywam, że jak ustalę gdzie przebywa, to się wybiorę do niego.

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, pewnie...350 zł nie majątek, aczkolwiek...

Większe kwoty człowiek w życiu przepił lub zgubił :)

Ale tu chodzi o fakt. Głównie.

I nie ukrywam, że jak ustalę gdzie przebywa, to się wybiorę do niego.

Ruszysz gow....no a posiedzisz jak za człowieka. Nie warto tym bardziej ze policji zglosisz

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Jedyna rada na gości świeżo rejestrowanych to prośba o sprzedaż przez serwis alle. nawet z pokryciem dodatkowych kosztów. I raczej tacy goście którzy wpadną tu na chwilę aby o coś zapytać raczej takie oferty tam wrzucają, chyba że ... ;)

Cezar ma rację ("... wdrożył w społeczność") że po setkach a nawet kilku udanych, bez skazy transakcjach traci się czujność :(

Mnie na szczęście jeszcze nic takiego przykrego się nie zdarzyło a nawet kupowałem zegar przez tablice z wysyłką z innego miasta, zaufałem, może też dlatego iż kwota była trzy razy skromniejsza.

Powodzenia w namierzeniu tego śmiecia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabezpieczeniem powinny być przede wszystkim przemyślane decyzje. Skoro sprzedawał człowiek zarejestrowany w marcu tego roku, który na chybcika nastukał przepisową "pięćdziesiątkę" ryzyko było znaczne.

Ja zrobiłem jeszcze głupiej - kiedy przelewałem złodziejowi pieniądze, to w wądku o Ryżomanie była już informacja o tym że Cezar dostał lipny nr przesyłki i "sprzedawca" go ignoruje. Wystarczyło w w forumową wyszukiwarkę wpisać "piotrlorent".

Tylko dlaczego mam wrażenie, że ten śmieć śledzi niniejsze wątki i ma niezły ubaw ?

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko dlaczego mam wrażenie, że ten śmieć śledzi niniejsze wątki i ma niezły ubaw ?

Mówiąc szczerze dlatego przeniósłbym temat do jakiegoś działu, który jest widoczny tylko dla zalogowanych userów...

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiąc szczerze dlatego przeniósłbym temat do jakiegoś działu, który jest widoczny tylko dla zalogowanych userów...

A co to da? Zakłada konto w 15 sek i czyta co chce.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temu co miał wystawione na OLX identycznego gw-m5600 wszystkie aukcje się pokończyły....nawet akwarium sprzedał :)

I telefon mu się popsuł....

Ja dziś też zgłosiłem na policję, powiedzieli, że połączą moją sprawę i Tomka.

Teraz pozostaje być czujnym, grzebać dalej i liczyć na to, że jednak nie był oszust taki cwany...

edit :

Tomek, nie gniewaj się...ale jesteś współwłaścicielem tego gw-m5600 :)

Jest jeszcze jeden Kolega, który go kupił.

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłosiłem niezgodność danych osobowych w swoim banku, przyjęli zgłoszenie, ale to kosztuje 100 zł. Jeśli tamten bank zwróci - znaczy właściciel konta...

Nic to, ważne, żeby oszust miał jak najbardziej pod górę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę polecam jeszcze coś takiego zrobić:

http://bankomania.bankier.pl/a/Czy-mozna-cofnac-przelew-3075314.html

(ostatni akapit szczególnie interesujący).

Parę lat temu to zadziałało.

No tak, tylko z tego, co się zorientowałem w dalszym ciągu nie wiadomo "kto" się bezpodstawnie wzbogacił. A co, jeśli konto zostało już zlikwidowane?

atlantic seahunter, certina ds spel, aerowatch les grandes classiques, steinhart marine black anchor, atlantic milano,  mondaine sport I date, cyma conquistador auto day date, hy moser, auguste reymond tytan, alpina startimer pilot, davosa argonautic ceramic lumis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, tylko z tego, co się zorientowałem w dalszym ciągu nie wiadomo "kto" się bezpodstawnie wzbogacił. A co, jeśli konto zostało już zlikwidowane?

Bank ma obowiązek przechowywac dane bylych klientow jeszcze przez okres 5 lat. My sie nie dowiemy KTO, policja się dowie. Ale jeżeli na tamtym koncie są jakiekolwiek środki to bank odzyska je automatycznie, jeśli nie ma to właściciel zostanie wezwany pismem poleconym do zwrotu.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak znam życie, to się przestraszy i zwróci?

atlantic seahunter, certina ds spel, aerowatch les grandes classiques, steinhart marine black anchor, atlantic milano,  mondaine sport I date, cyma conquistador auto day date, hy moser, auguste reymond tytan, alpina startimer pilot, davosa argonautic ceramic lumis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie zwróci, to może mieć dodatkowy kłopot - świadome zagarnięcie cudzego mienia, czy jakoś tak...

wymęczone z fona....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie sprawdzić czy user @turbo to przypadkiem nie ta sama bajka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Wam, że ja się już wyleczyłem z okazji  B)

Tym bardziej od nieznanego usera...bez urazy, oczywiście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy coś się ruszyło w tej sprawie(-ach) ?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez buczybutch
      Witam,
      mój jakże wysłużony glx5600 doczekał się zamiany paska i obudowy,
      niestety na allegro wszystkie tego typu akcje dotyczą modelu dw5600 do glx nie mogę znaleźć, czy ktoś może wie gdzie mogę takie akcesoria zakupić?

Ewentualnie jeszcze widzę na allegro coś takiego:

http://allegro.pl/bezel-casio-gw-m5600-gw-m5610-g-5600e-oryginal-i4350772332.html

http://allegro.pl/oryginalny-pasek-do-zegarka-casio-g-6900-gw-6900-i4340293780.html

Czy ten bezel i pasek będzie pasował do glx-5600?

Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez ptaku
      Zapraszam do ogladania

• Przez Krzys78
      witam zamierzam kupić dw 5600c na module 901, pytanko mam czy do tego zegaeka będzie pasował moduł od dw 5600e moduł 1545 , głuwnie chodzi o iluminator 901 nie ma. z góry dziękuje za opdpowiedz.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.