Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

co chwila sie pojawiają ale to chyba te same egzemplarze

Edytowane przez rysqut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że poprzedni miał bardziej zmęczoną tarcze. Ale wszystko możliwe, że to cały czas ten sam. Kiedyś poszedł chyba za 800/900 zł i mu mało za taki stan?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noworuski składak a cena już kosmos  :blink:

Nie wiem kto to licytuje  ale wierzcie mi  -  nie warto :wacko:

http://allegro.pl/przepiekny-zlocony-zegarek-rakieta-typu-orient-i5413514386.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie Aledrogo ale tez drogo....nie wiem moze juz gdzies tu byl pokazany....

http://www.ebay.de/itm/Prototype-rarity-Wostok-2209-AMFIBIA-not-AMPHIBIAN-shock-resist-rubber-strap-/251987285157?pt=LH_DefaultDomain_212&hash=item3aab9cd4a5

Aus Polen.....

Edytowane przez popeyefiddichow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miesiąc temu też były i za miesiąc pewnie też będą. Nie te stany tych kosmosów jak na te pieniądze.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Noworuski składak a cena już kosmos  :blink:

Nie wiem kto to licytuje  ale wierzcie mi  -  nie warto :wacko:

http://allegro.pl/przepiekny-zlocony-zegarek-rakieta-typu-orient-i5413514386.html

...a ja wiem kto licytuje: sprzedawca z co najmniej 3 lewych kont ;-( + baran co się dał złapać!

Doskonale to widać w zakończonych i tłumnie licytowanych aukcjach. Nieważne czy to monety czy zegarki spore podbicia idą z tych samych dziwnym trafem zbieżnych nicków. To już jest chyba choroba Alle... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtf -

temat odrobinkę związany z radzieckimi - też można często trafic górnicze...

ale takich w ramach nagrody sikorów nie widziałem  :lol:

link

chyba, że to tylko dekielek

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

A ja widziałem. I mam identycznego po wujku który zginął na kopalni. Tyle że na oryginalnym pasku w pudełku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

wtf -

temat odrobinkę związany z radzieckimi - też można często trafic górnicze...

ale takich w ramach nagrody sikorów nie widziałem  :lol:

link

chyba, że to tylko dekielek

Potwierdzam za Kwiatkiem teraz takie Bissety chińskie dają - szwagier dostał dwa lata temu. Szczerze mówiąc strasznie badziewne kwarce to są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Szczerze mówiąc strasznie badziewne kwarce to są.

Potwierdzam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jestem w szoku...

szkoda, bo niektórzy obdarowani widząc napis swiss made myślą, że mają zegarek z (chociaż) średniej półki...

wychodzi na to, że kiedyś ociupinkę lepiej traktowano pracowników. Chociażby w kwestii zegarkowej :)

sad-jesus.jpg

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, mój pra.... dostał Omegę

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy tego co dostał to:

post-42541-0-13433900-1433858016_thumb.jpg

bardziej docenili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Znaczy tego co dostał to:

bardziej docenili?

Czy ja wiem czy bardziej docenili. Czasy się zmieniają i mody na gadżety pamiątkowe też.  Z pewnością lepszy fajny mechaniczny zegarek ja bym wolał dostać niż kwarcowe "niewiadomoco" ;-)

Z drugiej strony obdarowywani nie mają wpływu co im zafundują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Cortebert, dawali takie za Gomułki - zwykli dołowi dostawali ruskie, Corteberty szły do np sztygarów (a było ich mniej niż obecnie). W środku może być mechanizm 620, czyli nasz swojski CzK-6 z Mołni (może też być inny :) ). Cortebert miał w tamtym czasie rozliczne interesy z naszą stroną żelaznej kurtyny i trochę swoich kieszonek przysłał, podobnież jak kilku innych producentów kieszonek. Omeg  było dużo mniej, zresztą górnicze były głównie ze srebrnymi kopertami. Szły do tych, którzy "na dole" byli jeszcze wyżej w hierarchii - nadsztygarów, zawiadowców, słowem wyższych stanowisk kierowniczych w nadzorze. Generalnie górnicza Omega to powinien być unikat, niestety trochę rynek sztucznie spuchł przez manufakturki.

Co do Bisseta, to dają teraz je w Kompanii Węglowej, zawistnicy mówią, że to dlatego, że producent tego wątpliwego jakościowo zegarka ma układ z dyrekcją ;). Ale wszyscy wiemy, że to ze względu na jakość, wykonanie i szwajcarskie logo ;)

Edytowane przez Sursum

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Cortebert, dawali takie za Gomułki - zwykli dołowi dostawali ruskie, Corteberty szły do np sztygarów (a było ich mniej niż obecnie). W środku może być mechanizm 620, czyli nasz swojski CzK-6 z Mołni (może też być inny :) ).

Ma cal.532.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słiś mejd mósi bydź :D

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Cortebert, dawali takie za Gomułki - zwykli dołowi dostawali ruskie, Corteberty szły do np sztygarów (a było ich mniej niż obecnie). W środku może być mechanizm 620, czyli nasz swojski CzK-6 z Mołni (może też być inny :) ). Cortebert miał w tamtym czasie rozliczne interesy z naszą stroną żelaznej kurtyny i trochę swoich kieszonek przysłał, podobnież jak kilku innych producentów kieszonek. Omeg  było dużo mniej, zresztą górnicze były głównie ze srebrnymi kopertami. Szły do tych, którzy "na dole" byli jeszcze wyżej w hierarchii - nadsztygarów, zawiadowców, słowem wyższych stanowisk kierowniczych w nadzorze. Generalnie górnicza Omega to powinien być unikat, niestety trochę rynek sztucznie spuchł przez manufakturki.

Co do Bisseta, to dają teraz je w Kompanii Węglowej, zawistnicy mówią, że to dlatego, że producent tego wątpliwego jakościowo zegarka ma układ z dyrekcją ;). Ale wszyscy wiemy, że to ze względu na jakość, wykonanie i szwajcarskie logo ;)

Ma cal.532.

No i CzK - 6 z Mołnii to nie jest kaliber mechanizmu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i CzK - 6 z Mołnii to nie jest kaliber mechanizmu :)

Chodziło o to, że nie 620 jest akurat w tym konkretnym zegarku tylko 532, więc nie bardzo rozumiem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło o to, że nie 620 jest akurat w tym konkretnym zegarku tylko 532, więc nie bardzo rozumiem .

Wiem co masz na myśli :) Ja nawiązałem do ........

Fajny Cortebert, dawali takie za Gomułki - zwykli dołowi dostawali ruskie, Corteberty szły do np sztygarów (a było ich mniej niż obecnie). W środku może być mechanizm 620, czyli nasz swojski CzK-6 z Mołni (może też być inny :) ). Cortebert miał w tamtym czasie rozliczne interesy z ........

....... innej części wypowiedzi Sursuma.  CzK-6 czyli  ЧK-6 to nie jest oznaczenie kalibru mechanizmu. Ani w Mołnii ani w żadnym innym zegarku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi