Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Krzysiek, możesz też spróbować snajper.net.

Używam od ponad roku i nie zalicytował tylko raz, ale to z powodu awarii serwera Allegro,

(tzn usiłował zalicytować, ale Allegro wtedy "leżało") więc aukcja została przedłużona o 24h.

Aronus - między innymi dlatego warto korzystać z tych różnych serwerów typu snip.

edit:

A Poljot - cudo, zwłaszcza, że tarcza cyrylica. :rolleyes:

Przy okazji - koledzy, którzy dłużej siedzicie w temacie - czy to tylko moje skrzywienie,

czy Wy też tak macie, że wyżej cenicie zegarki w wersji cyrylica niż "eksportowe"?

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wyzej cenie modele eksportowe z jednego powodu: koperta jest zwykle wyzszej jakosci np. stalowa - prawie niespotykane w zegarkach produkowanych na rynek wewnetrzny.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja wyzej cenie modele eksportowe z jednego powodu: koperta jest zwykle wyzszej jakosci np. stalowa - prawie niespotykane w zegarkach produkowanych na rynek wewnetrzny.

A to cenna uwaga, tego nie wiedziałem. Dzięki, Zbyszke za uświadomienie nowicjusza.

Czyli hehe, np. ja muszę kupować dwa egzemplarze - eksportowy, bo wyższa jakość i krajowy,

żeby sobie tarczę przełożyć, bo mi się napisy cyrylicą podobają. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przy okazji - koledzy, którzy dłużej siedzicie w temacie - czy to tylko moje skrzywienie,

czy Wy też tak macie, że wyżej cenicie zegarki w wersji cyrylica niż "eksportowe"?

zdecydowanie cyrylica :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zdecydowanie cyrylica :rolleyes:

potwierdzam. Mam kilka exportowych, ale crylica przede wszystkim (w pewnym sensie bardziej identyfikowalna z zsrr)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co mnie spotkało dzisiaj na allegro ?!! Kuźwa-mać wylicytowałem zegareczek poljot automat za 40 zł , aukcja zakończyła się chyba 7.11 . pieniądze wysłałem i dostałem potwierdzenie że doszły , no i czeka , czekam , czekam , wreszcie wysłałem maila z pytanie co jest z moim zegarkiem , cisza , nikt nie odowiada . Wysłąłem maila że jak do 29 .11 nie dostanę zegarka wystawiam negatywa , a karwa gości do mnie odpowiada że to jest moja wola i moje pieniądze !!!! Czaicie coś karwa z tego ??! No skoczyło mi ciśnienie za taką beszczelność .

Gość posługuje się nickiem ewela1703 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo z tym użytkownikiem, Towerone też - ale on na szczęście doczekał się w końcu zegarka.

Ja jeszcze nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno też od tego allegrowicza kupowałem i po tygodniu paczka doszła, więc nie jest tak źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam to samo z tym użytkownikiem, Towerone też - ale on na szczęście doczekał się w końcu zegarka.

Ja jeszcze nie...

ten gnój sprzedaje obecnie zegarek sława , ale patrząc na jego ostatnie aukcje to sprzedał ciekawego poljota na bransolecie i sygnała , ciekawie czy ludzie dostali .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A wiecie co mnie spotkało dzisiaj na allegro ?!! Kuźwa-mać wylicytowałem zegareczek poljot automat za 40 zł , aukcja zakończyła się chyba 7.11 . pieniądze wysłałem i dostałem potwierdzenie że doszły , no i czeka , czekam , czekam , wreszcie wysłałem maila z pytanie co jest z moim zegarkiem , cisza , nikt nie odowiada . Wysłąłem maila że jak do 29 .11 nie dostanę zegarka wystawiam negatywa , a karwa gości do mnie odpowiada że to jest moja wola i moje pieniądze !!!! Czaicie coś karwa z tego ??! No skoczyło mi ciśnienie za taką beszczelność .

Gość posługuje się nickiem ewela1703 .

też od niego zakupiłem 2 zegarki ... niestety jeden komandir różni się od tego ze zdjęcia na aukcji ... miał być w kopercie stalowej starego typu a jest w złotej ... no cóż .. niezbyt solidna firma ... a na zegarki czekałem ok 2 tyg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niedawno też od tego allegrowicza kupowałem i po tygodniu paczka doszła, więc nie jest tak źle

Krzysiek ja wsio rozumiem , że może coś wypaść , poczta nawalić , ale to się pisze co i jak a nie takie teksty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest oczywiste, napisałem tylko że w miarę wszystko było ok. Z rozmowy na gg z tym człowiekiem wywnioskowałem że dopiero co jest pełnoletni, o ile wogóle, więc to trochę mniej dziwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA miałem tak z użytkownikiem pawel_P781. Wylicytowałem wostoczka z konikiem którego w końcu będę miał od Jana, zapłaciłem i grzecznie czekałem. DAne do przelewu inne niż podawało allegro, po jakimś czasie się upomniałem. Najpierw nie było odzewu potem po tygodniu mail że wszystko powysyłane. No to czekałem grzecznie dalej. W końcu wysłąłem następnych 4 lub 5 wiadomości i co się dowiedziałem? Po mniej więcej dwóch tygodniach od mojego maila dostałem zwrotnego żeby szukać na swoich pocztach dookoła. Dane wysyłającego inne niż do wpłaty, inne niż allegrowicza... Cóż w między czasie był strajk poczty ale bez przesady. Poszedłem tam i zrobiłem aferę na wszelki wypadek ale i tak nic nie wskurałem. Poszło 60 czy 70 dych i nerwy. A zegarek miał być dla żony na rocznicę ślubu...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
JA miałem tak z użytkownikiem pawel_P781. Wylicytowałem wostoczka z konikiem którego w końcu będę miał od Jana, zapłaciłem i grzecznie czekałem. DAne do przelewu inne niż podawało allegro, po jakimś czasie się upomniałem. Najpierw nie było odzewu potem po tygodniu mail że wszystko powysyłane. No to czekałem grzecznie dalej. W końcu wysłąłem następnych 4 lub 5 wiadomości i co się dowiedziałem? Po mniej więcej dwóch tygodniach od mojego maila dostałem zwrotnego żeby szukać na swoich pocztach dookoła. Dane wysyłającego inne niż do wpłaty, inne niż allegrowicza... Cóż w między czasie był strajk poczty ale bez przesady. Poszedłem tam i zrobiłem aferę na wszelki wypadek ale i tak nic nie wskurałem. Poszło 60 czy 70 dych i nerwy. A zegarek miał być dla żony na rocznicę ślubu...

Jak dostaje dane do przelewu i adres inne niż z allegro, zawsze pisze odpowiedź na maila z allegro że wygrałem (odpowiadam wtedy do sprzedawcy) z z prośbą o potwierdzenie że to od niego. Wtedy mam podkładkę że to on chciał. Przykre że takie cfaniaki się pojawiają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego jeszcze zabawa w chowanego między sprzedającymi, a kupującymi polegająca na robieniu świetnych zdjęć kiepskim zegarkom. Wtopiłem tak ostatnio 60 zł i jak sobie pomyślę co mógłbym za to kupić to normalnie mnie szlag trafia :rolleyes: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do tego jeszcze zabawa ...polegająca na robieniu świetnych zdjęć kiepskim zegarkom.

całkiem "niezłe" foty robi montechristo :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
całkiem "niezłe" foty robi montechristo :rolleyes:

ale w jego przypadku akurat zegarki są naprawdę przyzwoite...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego po otrzymaniu wielu rzęchów, które miały być w stanie idealnym, super, prawie nówka, znacząco zmniejszyłem zakupy na allegro. I tak się za czołem zastanawiać, że to ze mną jest coś nie tak, że może stan idealny oznacza coś innego niż mi się wydaje :rolleyes: Jeden ze sprzedawców odpisał mi że pisząc stan idealny miał na myśli mechanizm a nie cały zegarek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dlatego po otrzymaniu wielu rzęchów, które miały być w stanie idealnym, super, prawie nówka, znacząco zmniejszyłem zakupy na allegro. I tak się za czołem zastanawiać, że to ze mną jest coś nie tak, że może stan idealny oznacza coś innego niż mi się wydaje :lol: Jeden ze sprzedawców odpisał mi że pisząc stan idealny miał na myśli mechanizm a nie cały zegarek .

To prawda, jest kilka allegrowych perełek, opisanych jako ideał w temacie (m.in. Zodiak), które są koszmarne jesli chodzi o stan wizualny.

Co do zakupów z allegro, większa część moich zegarków pochodzi z allegro i sobie je chwalę (chociaż to już kilka lat zbierania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dlatego po otrzymaniu wielu rzęchów, które miały być w stanie idealnym, super, prawie nówka, znacząco zmniejszyłem zakupy na allegro. I tak się za czołem zastanawiać, że to ze mną jest coś nie tak, że może stan idealny oznacza coś innego niż mi się wydaje :( Jeden ze sprzedawców odpisał mi że pisząc stan idealny miał na myśli mechanizm a nie cały zegarek .

Niby stan idealny, ale do tego słowa klucze "stan widoczny na zdjęciach" i nawet nie ma się o co kłócić :lol:. Dlatego nie bardzo lubię kupować u allegrowych handlarzy zegarkowych, bo oni zawsze coś wyrzeźbią. Wolę tych co mają mydło widło i zegarki :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
ale w jego przypadku akurat zegarki są naprawdę przyzwoite...

"Przyzwoite" to są ceny :lol:

Zegarki sa zwyczajne. Foty za to są dobre :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Niby stan idealny, ale do tego słowa klucze "stan widoczny na zdjęciach" i nawet nie ma się o co kłócić :(. Dlatego nie bardzo lubię kupować u allegrowych handlarzy zegarkowych, bo oni zawsze coś wyrzeźbią. Wolę tych co mają mydło widło i zegarki :(.

Ale z drugiej strony ... to sam też tak piszę. Dla mnie 'stan bardzo dobry' może nie oznacza tego samego, co dla kogoś innego. Ja na przykład nie czepiam się jeśli zegarek ma rysy na spodniej stronie koperty, ale ja swoje - noszę. Zatem dla mnie "stan bardzo dobry" oznacza, że powłoka galwanizacyjna jest cała, że tarcza, szkło i wskazówki są OK, bez przebarwień, nie pozaginane itd. Ale sa ludzie którzy ze swoimi zegarkami obcują :lol:, i wtedy rysy na deklu od odkręcania - moga przeszkadzać. Inna sprawa, że jesli kupuje się na Allegro zegarek za 30-40 zł, to sami przyznajcie - ciężko wymagać żeby był "funkiel nówka" jeśli sam przegląd i smarowanie to 30-50 zł lekko! Jeśli mechanizm chodzi, poprawnie działa datownik czy zmiana godzin, to jest on w dobrym stanie. Ja kupuję, i zasadniczo nie mam potem pretensji, bo w opisie interesuje mnie tylko to czy zegarek jest sprawny, oraz zdjęcia. Reszty opisu w zasadzie nie czytam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w opisie interesuje mnie tylko to czy zegarek jest sprawny, oraz zdjęcia. Reszty opisu w zasadzie nie czytam :lol:

mam podobnie. Jeśli zdjęcie mnie przekonuje, to wychodzę z założenia że tak czy siak zegarek da się naprawić (o ile to nie jest rakieta budzik, ew. rakieta polarna, wtedy może być problem z częściami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to radzę uważać, no chyba że ktoś się ze sprzedającym zgodzi, że:

"Do zaoferowania mam dla Państwa zegarek ZODIAK 16 Jewels

Zegarek jest w bardzo dobrym stanie.

Zegarek jest po przeglądzie.

Tarcza w bardzo stanie oraz duże, wyraźne wskazówki."

wyraźne wskazówki i bardzo stan tarczy są najważniejsze, jako wyznacznik idealności ;)

post-3565-0-57213900-1331079148.jpg

więcej szczegółów:

http://allegro.pl/item489667776_polski_zeg...ie.html#gallery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi