Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Justii

zegarek Aerowatch

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Zamierzam sobie sprawić zegarek firmy Aerowatch model Butterfly. Nie mam pojęcia, czy warto zainwestować ponad 2k w ten zegarek. Dla mnie jest prześliczny - a jako kobieta patrzę zwłaszcza na wygląd :) pomóżcie, czy mechanizm ma w porządku? I jak wygląda w Polsce dystrybucja zegarków z tej firmy? Czy zostaje mi tylko zakup przez internet?

Pozdrowionka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka bardzo dobra a przy tym nieoklepana, rzadko kiedy spotkasz inną kobietę z takim zegarkiem :)

A jak nie masz ciśnienia na zegarek mechaniczny to bierz kwarca. Będzie bardziej bezobsługowy i dokładniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie zegarek się wyróżnia, z kobiecymi zegarkami jest problem ten jest całkiem ok. Koniecznie poproś o zniżkę co najmniej 15%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczny kobiecy zegarek...

Bierz śmiało, na pewno się będzie podobał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za opinie :) jeszcze mam takie pytanie-bom jest laik... czy zegarki takie się nakręca? Czy one są "samonakręcalne"? :)

I dlaczego prosić o zniżkę? Sprzedawca da ot tak sobie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za opinie :) jeszcze mam takie pytanie-bom jest laik... czy zegarki takie się nakręca? Czy one są "samonakręcalne"? :)

I dlaczego prosić o zniżkę? Sprzedawca da ot tak sobie?

To kwarc nic nie musisz nakręcać :)

Raz na kilka lat tylko trzeba wymienić bateryjkę - koszt operacji ok. 20zł

Co do zniżki to prosić oczywiście nie musisz możesz kupić po cenie katalogowej, ale jak by się udało to zawsze parę groszy zostanie w kieszeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rabat warto pytać. To nic nie kosztuje, a jestem pewny że coś ugrasz :)

Ja jeszcze nie kupiłem zegarka na który nie dostałbym rabatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój pierwszy tak "poważny" (czyt.droooogi) zegarek. Mam nadzieję, że go nie zgubię i będzie przyciągał uwagę :D zauważyłam, że mało jest zegarków damskich, które są inne, mają "to coś". Nie mòwię o plasticzanej tandecie za 20zł, które święcą jak psu jajca na straganie z odpustu :) Nie lubię przesady, choć wpadĺ mi w oko Omega Butterfly, jednak: a) niedostepny w PL, B) po przeliczeniu na nasze kosztuje ok 70 000 zł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słyszałem wcześniej o tym modelu. Obejrzałem. Jest super. Może niezbyt tani, ale coś tam pewnie można wynegocjować, a za jakiś czas ból po wydatku ustąpi :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarczę ma super... ale Aerowatch jest moim zdaniem bardziej uniwersalny, pasuje do wszystkiego. A Omega raczej do bardziej eleganckich kreacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o Aerowatchu :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach, widzisz :D

Takie emocje wzbudza we mnie to cacuszko, że aż się sama siebie boję :D a jestem niestety gadżeciaż jakich mało :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swietnie ,ze jako "świeżynka" zaczynasz od Aerowatch a nie od DKNY czy CK ( brrr!)

Obecnie widać raczej inwazję MK , Fossil :) a tak Koleżanka idzie inną drogą i dobrze .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. Aerowatch jest dla mnie firmą luskusową przez to, że nie ma tak bardzo rozwiniętej sieci sprzedaży w PL. I tak jak kolega na początku pisał, nie znajdę prędko kobitki, która będzie miała taki sam zegarek :)

No i rzadko spotykane motylki <3

Widziałam zegarek Christian Dior, z motylkiem, którego odwłok jest z brylancików/svarowskiego (nie pamiętam). Ale małżon stwierdził, że do mnie nie pasuje ;D i też tak uważam :)

Jeszcze takie małe pytanie: jak zegarki przeba przesunąć ze względu na czas letni/zimowy to on jakoś później sam łapie synchro? Czy jak go nastawię minutę do przodu to tak będzie chodził?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze takie małe pytanie: jak zegarki przeba przesunąć ze względu na czas letni/zimowy to on jakoś później sam łapie synchro? Czy jak go nastawię minutę do przodu to tak będzie chodził?

No niestety  funkcja automatycznej synchronizacji z zegarem atomowym to nie jest cecha zegarków kwarcowych. Oczywiście są takie zegarki, ale stanowią wg mnie b.mały procent zegarków kwarcowych. Będziesz musiała ręcznie korygować czas letni/zimowy. Ale cóż to za problem raz na pół roku pobawić się zegarkiem :)

Przy okazji dochodzimy do drugiego pytania. Zegarki kwarcowe są dokładniejsze niż mechaniczne, ale i tak musisz się liczyć z pewnymi odchyłkami. Najlpiej ustaw sobie czas dokładnie 1:1 i wystarczy jak raz na pół roku przy okazji zmiany czasu znowu sobie go ustawisz. Ewentualnie jak Ci się chce to sprawdź w pierwszym miesiącu czy robi odchyłkę na + czy - i przy regulacji uwzględnij zakładkę z tym związaną.

Z drugiej strony moja żona ma kilka kwarcowych zegarków (nie pytajcie jakiej firmy) i nie wiem czy nawet przy zmianie czasu przejmuje się dokładną regulacją :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to prawda, że zegarków nie można cofać? Czyli na czas letni jadę sobie do przodu o 11h? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się nie przejmuję i cofam, ale mam same mechaniczne. Niech się wypowiedzą fachowcy.

Zauważ, że przesunięcie wskazówek o 11h do przodu nie jest dobre, bo będzie Ci się zmieniała data w południe :)

Nie wiem czy ten zegarek ma szybką zmianę daty, bo gdyby nie miał i nie chciała cofać wskazówek, to musisz go przekręcić o miesiąc.

I tutaj dochodzimy do jeszcze jednej kwestii. I tak będziesz musiała zmieniać datę w miesiącach, które mają mniej niż 31 dni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O mamo! Zmiana daty to już chyba wyższa szkoła jazdy jak dla mnie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coś Ty! Jak ma szybką zmianę to o wyciągnięciu koronki np. na pierwszą pozycję ustawiasz datę a na drugiej czas.

Jeżeli nie ma to po prostu musisz się nakręcić koronką i ręcznie ustawić datę przesuwając czas do przodu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie odłożymy to pytanie jak już będę miała zegareczek na ręku i nadejdzie pora zmiany daty :) bo nie mam też wyobraźni takiej by to ogarnąć :D muszę się doszkolić np.czym jest koronka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz śmiało Aerowatcha. Sam mam i nawet popełniłem jego recenzję. Świetne zegarki, nietuzinkowe.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widziałeś na żywo tego Butterfly? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, bardzo fajny, delikatny zegarek.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.