Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Bartek79

Oszust na allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Informuję o oszuście na allegro który włamuje się na konto allegrowiczów, klika Kup Teraz a następnie wysyła mail osobie która sprzedała towar z prośbą o dane celem dokonania płatności. Później pewnie wyśle podrobione potwierdzenie zapłaty i poprosi o szybką wysyłkę..

Mail który otrzymałem to mail od jimy cole a jego mail: [email protected]

Po moim kontakcie z osobą która teoretycznie kupiła towar potwierdziły się przypuszczenia. Bidna kobitka kupiła 5min wcześniej bransoletkę za 30tys ...

Wysłałem informację do allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info.

Jak widać trzeba się pilnować na każdym kroku.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcieli mnie oszukać na zegarku wartym 3k, wcześniej na konsoli. Są tak cwani, że potrafią straszyć FBI :-). Jak napisałem kolesiowi, w odpowiedzi na "FBI podejmie działania, jeżeli nie wyślesz przedmiotu", że to najlepszy żart, jaki w życiu przeczytałem, to kontakt się urwał. Trzeba się pilnować.

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to z marszu, takie maile z dziwnymi ofertami, do kosza wrzucam (bo na ogol przez formularz allegro wysylaja). Jak jakims cudem ktos wysyla na mojego maila, to sytuacja gorsza. Znaczy, ze nie ciemniak i jakos moj e`mail wydobyl. Wtedy SPAM i skanowanie komputera.

Najgorsze teraz, to jak Ci przechwyca dane do logowania do banku (moga brac kredyty i przelewac na konta jakies lewe, konta slupow/meneli itp - pozniej wyplaty i przelewy na kolejne). 

Raz mnie gostek oszukal na jakas niewielka kwote. Za jakis pasek do zegarka, przelalem mu na konto w Unii. Pomyslalem, ze raczej jakby kradl, to nie takie drobne, tylko wieksze kwoty :) Wysylal mi nawet skan dowodu swojego, zebym sie nie bal. Historia dluzsza, ale z odzyskania d*pa. Policja nic nie mogla zrobic, bo poza Polska. Bank nie mogl cofnac pieniedzy. Dowod okazal sie lewy. Policja niemiecka byla calkiem mila, mowiaca po angielsku, ale tez rozlozyli rece :/

Podsumowujac - ostroznosc, nigdzie nie wysylac danych, czesto skanowac kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szerokim łukiem omijać sprzedających, którzy proszą o przelew przez Bluecash, oszukano mnie w ten sposób dwa razy i niestety za pierwszym razem na dużą kwotę. Dwoje z moich znajomych również straciło pieniądze w ten sposób. Ani jedna znana mi transakcja przez Bluecash nie okazała się uczciwa.

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.