Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Micz

Dlaczego takie ceny ! PATEK PHILIPPE

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Micz

Witam jestem tu nowy i moze sie nie wstrzele pierwszym postem w wasze gusta (prosze o wyrozumiałosc) ale chcialem zapytac.

Dlaczego kopie (podróbki, falsyfikaty) firmy PATEK PHILIPPE osiagaja tak wysokie ceny ??

Nieoczekiwanie calkiem z przypadku stalem sie posiadaczem takiej podróbki bo nawet nie oczekuje ze moze byc to orginał (nadziej matka głupich).

Jezeli chodzi o zegarek robi bardzo dobre wrazenie mnie osobiscie bardzo sie podoba jest bardzo dokladnie wykonany pask skużany ( identyczny jak na fotkach ze storny firmy PATEK), cyferblat z jakichs krysztalkow mieniacy sie pod katem , obudowa złota podobnie jak kalamra na ktorej jest logo przeswitujacy spód z ruchomym mechanizmem chyba nakrecajacym na ktorym takze istnieje logo , solidny ciezki " prawie jak orginal" ale to prawie zapewnie robi wielka rożnice Smile Posiada 4 tarcze wszystkie ruchome wszystkie dzialaja. Jak mi sie uda wkleje fotki

post-0-0-43727400-1330637420.jpg

post-0-0-62455100-1330637421.jpg

post-0-0-28914700-1330637423.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj !

stalem sie posiadaczem takiej podróbki bo nawet nie oczekuje ze moze byc to orginał

słusznie

Jezeli chodzi o zegarek robi bardzo dobre wrazenie jest bardzo dokladnie wykonany

to oczywiście bardzo subiektywne odczucie i nie każdy musi je podzielać.

mnie osobiscie bardzo sie podoba

to najważniejsze

pasek skany ( identyczny jak na fotkach ze storny firmy PATEK)

- no nie całkiem - Patek paski robi najczęściej skórzane

prawie zapewnie robi wielka rożnice

tak, jak zwykle ogromną.

moze sie nie wstrzele pierwszym postem w wasze gusta

rzeczywiście , ale z postu wynika że możesz być reformowalny :wink: . Witamy.

piotrek

P.S. odpowiedzi na zadane przez Ciebie na wstępie pytanie niestety nie umiem udzielić. może Ty spróbujesz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eleventh
Dlaczego kopie (podróbki, falsyfikaty) firmy PATEK PHILIPPE osiagaja tak wysokie ceny ??

A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mr_kacy

Hmm, ta tarcza to faktycznie jakby z kryształkami... Jakby ktoś tam piachu nasypał :) Witam nowego kolegę, oby "reformowalnego" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, ciekawe jak długo "pociągnie".

Z mojego doświadczenia wynika że podróby (taka jak ta na Twoich zdjęciach) są marnie wykonane i szybko się psują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Micz

No to tak sprawa jest o tyle dziwna ze dostalem go poczta przyniusl mi go listonosz.A co w tym jest najdziwniejsze to to ze nie wiem kto go wysłał stepel pocztowy jest z Wroclawia a ja nikogo z tamtych okolic nie znam !

Dziwna Sprawa.

Znalazlem taka aukcje mozecie zucic okiem :)

http://www.allegro.pl/item156765765_patek_...sa_zegarek.html

To chyba nie jest orginał

to moze ja swojego wystawie ze 3.999.99 hahaha no co moj ladniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piraci-filantropi, dziwne :roll:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co w tym jest najdziwniejsze to to ze nie wiem kto go wysłał stepel pocztowy jest z Wroclawia a ja nikogo z tamtych okolic nie znam !

Dziwna Sprawa.

Wcale sie nie dziwie - tez bym sie wstydzil wysylac cos takiego... Swoja droga to juz kolejna ciekawa historia na tym forum dotyczaca podrobki.

Nauczony doswiadczeniem - typuje, ze wyslal Ci to multimilioner z Bostonu, przebywajacy na krotkim urlopie we Wroclawiu. Sprawdz tez ojca chrzestnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość azumi

Co do tej aukcji wyżej to powinni zacząć za to karać surowo.

Na przykład miesiąc noszenia oryginału Pateka, a potem podróbe do końca życia :):):) Co Wy na to ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

azumi ten miesiąc to by była nargoda, nie kara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość azumi

a karą będzie wieczność z tym gó.... po takim raju wcześniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Airstriker

ma ktoś z klubowiczów prawdziwego Patka?:> Chętnie bym zobaczył jak wygląda ten raj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzuć w images.google.pl

możesz być zawiedziony... nie ma cukru pod tarczą :(

mnie wygląd nie interesuje tak bardzo, jak "adjusted to heat, cold, isochronism and 5 five positions" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ma ktoś z klubowiczów prawdziwego Patka?

Jest kilku (a może nawet więcej niż kilku) forumowiczów posiadających prawdziwe PP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Micz

Cieszy mnie to ze tyle osób tu zaglada zracji tego postanowilem wkleic cos jeszcze zegarek ktory lezy u mnie od okolo 10 lat musze sie przyznac ze zwinolem go dziadkowi z szawki nie dzialal wiec pomyslalem ze moge wtedy jeszcze dzieckiem bylem :oops:

post-0-0-11496000-1330637617.jpg

post-0-0-54416400-1330637618.jpg

Te rysy w srodku to jeszcze z czasu kiedy sadzielm ze wszystko da sie naprawic :)

post-0-0-06483200-1330637620.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cieszy mnie to ze tyle osób tu zaglada zracji tego postanowilem wkleic cos jeszcze zegarek ktory lezy u mnie od okolo 10 lat musze sie przyznac ze zwinolem go dziadkowi z szawki nie dzialal wiec pomyslalem ze moge wtedy jeszcze dzieckiem bylem :oops:

Zegarek porządny i prawdziwy. Nota bene - ustaw datę w aparacie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość katon

Wracając do tematu tego wątku, czyli cen Patków dodam kilka informacji - smaczków.

W grudniu 1999 roku na aukcji w Sotheby's wylicytowany został zegarek Patek Philippe, za który anonimowy nabywaca zapłacił 11 milionów dolarów (dokładnie 11,003,500 zielonych).

pow_250x220.jpg

W roku 1989 Patek stworzył najbardziej skomplikowany zegarek świata - Caliber 89 (jako model uświetniający obchody 150-cio lecia firmy). Zegarek posiada 33 funkcje i składa się z 1,728 części.

Jeżeli ktoś nadal ma pytanie, dlaczego Patki kosztują tyle ile kosztują, niech spróbuje zamówić same części i samodzielnie je złoży :lol: Jednocześnie nadmieniam, że dzisiejsza wiedza medyczna nie pozwala na kilkukrotne przedłużenie życia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Micz
pow_250x220.jpg

Ten mój wyżej wygląd prawie identycznie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.