Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zolw

Elektronarzędzia JCB

Rekomendowane odpowiedzi

Czy któryś z Kolegów miał kontakt z elektronarzędziami JCB i może coś o ich produktach powiedzieć. Chodzi mi o zastosowanie na budowie (nie do majsterkowania). Oglądałem dzisiaj szlifierki kątowe i z wersji budżetowych moją uwagę zwróciły Makita (mam jedną szlifierkę tej firmy od 6 lat i się sprawdza), De Walt (pracowałem tym za granicą ale zbyt krótko żeby mieć jakieś zdanie), JCB (nigdy wcześniej nie używałem ani nie znam nikogo kto by używał na plus JCB przemawia 5 lat gwarancji i walizka :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam JCB, ale DeWalta używam od kilkunastu lat i w ciemno biorę każdą następną sztukę. Nigdy się nie zawiodłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

z JCB nie mialem kontaktu,ale mialem kilku miesieczny kontakt z wiertarka De Walt

miala 7 lat  i byla uzywana w ciezkich warunkach /tylko beton i zelazo/ i co najwazniejsze przez rozne osoby /rozumiecie,kazdy traktuje narzedzie inaczej/

-po tym czasie delikatnie zaczela sie nagrzewac /szczotki poprostu nie byly wymieniane bo nie bylo potrzeby/

prawdopodobnie dziala dalej

wiec dla mnie De Walt wydaje sie byc firma solidna

Makita,Bosh tez wydaja sie byc bardzo w porzadku /szlifierki katowe,wiertarki byly wykorzystywane w takich samych warunkach co w/w De Walt..choc jakos w moim mniemanie De Walt wydaje sie byc solidniejszy,moze przez kolorystyke hehe 

ciekawostka byly tez dwie szlifierki katowe firmy...hitachi

to byl ciezki model,bardzo nieporeczny ale wydawaly sie bardzo 'silne'

jezeli chcesz to moge sie dowiedziec dokladnie co to za modele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerobiłem w ostatnich latach trochę elektro-narzędzi i co mogę powiedzieć

De Walt świetne wykonanie , bardzo solidne i bezawaryjne jednak drogie 

Makita i Hitachi  - kolega doposażył sobie całą firmę w sprzęt Makita i żałuje , częste awarie drobnych pierdółek głównie wiertarki i młot do kucia - to nie jest już ta stara dobra Makita 

Hitachi podobnie - niby drogie więc powinna iść jakość a tak nie jest 

3 lata temu skusiłem się na Boscha ale niebieskiego - wiertarki , wyrzynarka , frezarka i duża wiertarka z pneumatyką i dwie szlifierki (czołgi) - sprzęt chodzi do dzisiaj jak nowy żadnej awarii czy jakiś niedomagań - polecam z czystym sumieniem ale tylko niebieski bo zielony to niestety dziadostwo 

Doskonałej jakości jest Festool ale ceny niejednego przyprawiły by o zawał więc w sumie nie polecam pomimo jakości chora cena

JCB nawet nie miałem w rękach więc nie wiem

Jeśli sprzęt potrzebny ci jest tylko na czas budowy domu czy remontu to polecam narzędzia Macalister z Castoramy - niby tanie ale można je męczyć i o dziwo ciężko je zarżnąć no i 3 lata gwarancji a są najtańsze z wymienionych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli pracujesz maszyną sam osobiście to zainwestuj w dobry sprzęt natomiast jeśli będą nim pracować pracownicy to lepiej częściej kupić coś tańszego bo i tak nikt nie będzie tego szanował [ znam to z autopsji]

Dowiedz się czy jeśli kupisz JCB na Firmę czy przysługuje ci też 5 lat gwarancji??/[nie sądzę]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie najlepiej sprawdza się HILTI - nigdy mnie nie zawiodło a wiertła do betonu wiercą w nieskończoność

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąco polecam DeWalta. Używam od wielu lat elektronarzędzi tylko tej firmy i nigdy mnie nie zawiodły. Mamy trzy wkrętarki, wiertarkę zwykłą, młotowiertarkę, szlifierkę kątową małą i dużą z regulacją obrotów, i naprawdę cena tych narzędzi nie jest wysoka w stosunku do roboty, którą wykonują już od 10lat. :)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jak zacznie kupować Hilti to może braknąć na zegarki :D  chociaż Hilti to Patek wśród elektronarzędzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mamy narzędzia Milwaukee, ale cena powala.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Milwaukee to AEG w ladniejszych szatach. Dobre narzedzia na poziomie mniej wiecej Hitachi i De Walta. Natomiast JCB to narzedzia budzetowe. Nadaja sie do prac wokolo domu ale na budowe juz nie bardzo. Kiedy przyszlo mi polozyc nowa podloge i zrobic zabudowe wneki kupilem wlasnie pile JCB. Bez zastrzezen do takiej zabawy.  Metabo jest tez warte rozwazenia ale drozsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem JCB w sumie z ciekawości zobaczymy jak sobie poradzi ;) "Poważne" narzędzia w firmie mam Hilti i nie wyobrażam sobie innych lepszych narzędzi, zero problemów dobry serwis. Natomiast szlifierki, wkrętarki to taka powiedzmy drobnica której trzeba mieć dużo... mam kilka Hilti ale teraz poszukuję jakiegoś rozwiązania zastępczego bo jak napisał 13lesiu nie starczy na zegarki ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.