Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

inżynier

Klasyk do 2,5kPLN

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić zegarek mechanik/automat. Myślałem o kilku, które znalazłem w sieci - moje typy poniżej, ale może ktoś zaproponowałby coś innego w kwocie najlepiej ok 1,5k ale jak będzie więcej, powiedzmy do 2,5k to nie będzie tragedii.

Mam na oku:

1. G.Gerlach m/s Batory z datą - fajna kolorystyka i ciekawy wygląd, ale trochę przeraża grubość ok 14mm i podobno ST25 lubi mocno hałasować. Cena bardzo mi odpowiada - porównując do poniższych.

Czy ten hałas od ST25 to taki jak w seiko kinect'ach czy głośnieszy?

2. Kemmner Marine - na Unitasie, akeptowalna średnica i grubość tylko ok. 11mm, fajny przeszkolny dekielek i te barwione śrubki - niezły smaczek. Mechnizm ma tylko 18kbph, co niejako burzy "fajność" zegara.

http://www.ebay.pl/itm/Kemmner-Marine-mit-Zifferblatt-aus-Sterlingsilber-925-/301497436056?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item4632a5c798

3. Kemmner na mechanizmie Seagulla TY3600 - zegarek poprawny, 21,6kbph.

http://www.ebay.pl/itm/Kemmner-Araber-schwarz-mit-schwarzem-PVD-Werk-/291359329431?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item43d65e8c97

Który z powyższych najelepiej brać? A może koledzy zaproponujecie coś innego?

Stylistyka jak w powyższych.

Preferowana średnica 39 - 42mm.

Fajne są Steinharty mariny, ale średnica 44 deskwalifikuje te modele.

Obecnie mam Seiko 5 w obudowie typu nurek. Zegarek cieszy, ale chciałbym coś innego na zmianę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie przeszkadza Ci codzienne nakręcanie wziąłbym Kemmner Marine, a jego 18.000 A/h jest cudowne dla ucha :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie i klasyk to... (mimo, iż nie gustuję w chińczykach, ten jest genialny):

BWF_Quo_back_1000x1000.jpg

BWF_Quomolangmal_V2_1000x1000.jpgBWF_Quo_leder_arm_klein_1000x1000.jpg

BWF_Quomolangmal_leder_1000x1000.jpg

Beijing Watch Factory model Everest II

Ok. 320 euro

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Koledzy za propozycje.

Ten chińczyk fajny, ale dla mnie trochę za surowy. Jeszcze nie jestem gotowy na taki minimalizm i ascetyczny wygląd.

Kemmner - jestem prawie na tak, chociaż liczyłem, że ktoś mnie przekona do tego Batorego.... może ktoś coś powie dobrego o batorym :)

... a może coś z Laco?

:angry: za dużo tego jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przedstawionych Kemmner Marine ( chociaż te logo na tarczy wg. mnie nie pasuje , wczesniej tego nie było )

Kolega Proki dał dobrą alternatywę - Archimede .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      Jak dla mnie "magiczny" ksztat i kolor.
      Po eksperymntach z paskiem zostaje na tym.

przepraszam za kurz i odciski na ostatnim ale byo pstrykane podczas robienia świątecznych porządków więc sprawa była ciężka do ogarnięcia i pod presją czasu.

• Przez y60
    • Przez MarcinEck2
      Poszukuję bardzo ładnego skórzanego paska do Batorego. Skórzanego, chyba że ktoś mi wskaże przepiękną bransoletę. Skórzanego więc, najlepiej ręcznie szytego, w stylu przypominającym dwudziestolecie międzywojenne, chętnie też zamykanego na oścień? (tak to się nazywa?).
      Nie ma to być pasek tani, ale też niekoniecznie z krokodyla za paręset złotych... Jakas egzotyczna skórka byłaby mile widziana ...
      Licze na miłych kolegów w kwestii doradztwa...
    • Przez MarcinEck2
      Jak oceniacie zegarki Gerlacha? Interesuje mnie model "Batory" i "RWD-6"...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.