Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

andrewjohn

Zegarki Tissot z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Hm, a może by wysłać namiar do autoryzowanego dystrybutora? Zawsze go może zainteresować potencjalna, nieuczciwa konkurencja psująca markę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dystrybutor nie jest od tego aby wyreczac policje.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Casio:

Towar dostarczam prosto do klienta z Holandii.[/size]

:D [/size][/size]

Pewnie rowerem :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie gdyby paczka szla bezposrednio z chin do Polski to po otrzymaniu takiej paczki widzielibysmy skad idzie paczka (pieczatka na kopercie, znaczki  no i wszytsko po chinsku by bylo) Wiem bo zamawialem juz nie jedna rzecz z chin. Jesli chodzi o brak pudelka to nei jest to nic dziwnego poniewaz jak kupujemy z singapuru (creationwatches itp.) to zegarki tez ida bez pudelka bynajmniej ja tak mialem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym mysle ze jak ktos wydaje taka kwote na zegarek to logiczne ze idzie do zegarmistrza sprawdzic autentycznosc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki problem zamawiać w Chinach na adres w w Swiss a póżniej wysylać do Polski?

edit;

Już widzę jak ktoś kto dostał przesyłkę ze Szwajcarii z zegarkiem biegnie do zegarmistrza....a jeśli nawet to nie każdy rozpozna, a jak już to większość pomyśli że sie mało zna....bo ze Szwajcarii

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korci mnie zeby sie umowic z sprzedajacym i obejrzec jakis z tych zegarkow na zywo , do Skołyszyna mam 10km. Ciekawy jestem czy w środku faktycznie siedzi w tych zegarkach np VJ7750 i jak z ich jakościa. Moze uda mi sie wyskoczyc przed weekendem i napisze co i jak .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie maja 

Korci mnie zeby sie umowic z sprzedajacym i obejrzec jakis z tych zegarkow na zywo , do Skołyszyna mam 10km. Ciekawy jestem czy w środku faktycznie siedzi w tych zegarkach np VJ7750 i jak z ich jakościa. Moze uda mi sie wyskoczyc przed weekendem i napisze co i jak .

Nie maja sklepu stacjonarnego , wszystko idzie przez internet.  z tego co mi mowila to nie maja zadnych zegarkow na stanie dopiero po zakonczeniua aukcji ona zamawia go w tej szwecji :D  i zegarek leci do Ciebie a ona dosyla jedynie potwierdzenie zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to jest na 100% wałek albo zegarki kradzione.

Np. ten model gość ma w takiej cenie jak każdy inny le locle, a to jest wersja chronometr która kosztuje prawie 4k zł:

http://allegro.pl/zegarek-tissot-t006-408-36-057-00-le-locle-automat-i4971646088.html

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś ma pieniądze na zbyciu to niech po prostu kupi celem edukacji, i sprawdzi u SPRAWDZONEGO zegarmistrza. Jak coś zawsze można oddać B) A jaka przysługa dla forumowych kolegów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie maja 

Nie maja sklepu stacjonarnego , wszystko idzie przez internet.  z tego co mi mowila to nie maja zadnych zegarkow na stanie dopiero po zakonczeniua aukcji ona zamawia go w tej szwecji :D  i zegarek leci do Ciebie a ona dosyla jedynie potwierdzenie zakupu.

Pozostaje skontaktować sie z osoba która zakupiła taki zegarek i potwierdzic autentyczność.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje skontaktować sie z osoba która zakupiła taki zegarek i potwierdzic autentyczność.

Dobry pomysl mozna napisac do kogos z allegro i zapytac ale skoro daje pozytywa to zapewne jest swiecie przekonany o oryginalnosci:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sprawdzenia zegarka nie da się tego ocenić.

Jeżeli okazałoby się że to jednak oryginały to Tissot stałby się tutaj zegarkiem bardziej popularnym niż forumowa limitka ( wraz z nielimitką ) :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry pomysl mozna napisac do kogos z allegro i zapytac

Nie od wczoraj na allegro nie ma już takiej możliwości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie od wczoraj na allegro nie ma już takiej możliwości...

wczoraj pisałem do "kogoś" przez allegro. jeszcze mi nie odpisał, ale dziś dalej widzę tą opcję - skąd informacje, że nie działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie biję się pierś bo nie pomyślałem o wszystkim. Niedostępne są osoby na liście kupujących ale Ci, którzy wystawili komentarz jak najbardziej. Jakaś chwilowa tępota mnie dopadła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

OK, poczytałem wątek, pooglądałem oferty na alle i stwierdzam, że sprawa śmierdzi niczym dziura w krowiej d*pie. Tak podpowiada mi też intuicja. Ale,.. na czym ten wał tak do końca może polegać? Płatność przez payu, ochrona alle, gwarancje i inne duperele. Czy chodzi o to, że część kupujących nie sprawdzi autentyczności zakupu, a ewentualne zwroty są wliczone w interes?

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

może po prostu perfidnie - popatrz jacy jesteśmy uczciwi, przecież nie możemy oszukiwać.

Przepraszam, ale... nie do końca rozumiem, co masz na myśli.

Edit: Sorki, już dotarło. ;) Faktycznie, tak może być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, poczytałem wątek, pooglądałem oferty na alle i stwierdzam, że sprawa śmierdzi niczym dziura w krowiej d*pie. Tak podpowiada mi też intuicja. Ale,.. na czym ten wał tak do końca może polegać? Płatność przez payu, ochrona alle, gwarancje i inne duperele. Czy chodzi o to, że część kupujących nie sprawdzi autentyczności zakupu, a ewentualne zwroty są wliczone w interes?

Wygląda na to, że jednak są zwroty, bo parę sztuk było zlicytowanych i były dostępne od ręki wg aukcji..

Wysłane z z1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie

Dzwonilem dopiero do tej pani i powiedziala mi ze zegarek idzie prosto z Szwajcari do klienta a ona wysyla poczta paragon. Powiedziala mi ze moge zaniesc zegarek do kazdego zegarmistrza i jesli stwierdzi ze to podroba to moge go zwrocic  w ciagu 14 dni. Udzielaja 5letniej gwarancji. Gdy zapytalem czemu ceny sa tak niskie np Tissot u nich 522zl a w innym sklepie 1200 powiedziala mi ze zegarek jest bez pudelka za ktore trzeba sporo doplacic bo niby z drewna no i omijamy wszystkich posrednikow.

Widze ze srzedala troche tych Tissotow i nikt nie napisal ze podroba. 

przyznaję - nie dają mi spokoju tak tanie zegarki. sam bym się skusił. ale pomyślmy logicznie.

"omijamy wszystkich posrednikow" - czyli co? kupujemy prosto z fabryki? teraz wyobraźmy sobie, że chcecie się dogadać z wielką fabryką, żeby wam wysyłali 2-3 razy w tygodniu zegarek (bądź inną rzecz). zawsze na inny adres. toż taka fabryka jakby znalazła kilku takich klientów nic by nie robiła tylko zajmowała się wysyłką. jak w taki sposób wynegocjować aż tak korzystne ceny? dzwonicie do fabryki i mówicie: "będę u Was brał 10 zegarków miesięcznie, dajcie mi lepszą cenę niż hurtownikowi, który bierze od razu 1000 zegarków"?

kolejna sprawa. zamawiał ktoś z Was zegarek z Niemiec? ja tak. dostałem od razu rachunek - od nich. wyobrażacie sobie, że Szwajcarska firma nie wystawia żadnego dokumentu sprzedaży? a nie - pewnie robią zbiorczą FV z miesiąca i wysyłają sprzedawcy.

zamawiał ktoś zegarek z Azji? jakie są tam ceny? średnio jeśli nie płacimy Vatu jest to 50% (raz lepiej, raz gorzej) ceny sklepów internetowych w Polsce. doliczmy do tego VAT (bo przecież legalnie działający przedsiębiorca musi albo zapłacić odpowiednik Vatu w Szwajcarii, albo w Polsce - nie wiem jakie są umowy ze Szwajcarią). Vat stanowi jakieś 25% ceny wychodzi nam 75% ceny normalnego sklepu. te 25% to Zusy, podatki, marża.

skoro ten sprzedawca działa legalnie musi zapłacić VAT, zusy, dochodowy. może mieć niższą marżę. Pani tu sprzedaje Tissota w cenie 43,5% ceny sklepowej !! to z Azji ich marki ciężko ściągnąć w takich cenach. dla siebie - bez vatu i zysku.

komentarze za sprzedaż. każdy ma trochę znajomych, którzy mogą je nabić?

realne zdjęcia. głównie na licytacjach - może to są właśnie te zwroty.

takie rzeczy tylko w ... Chinach.

no chyba, że ktoś to potrafi lepiej wytłumaczyć to sam powinien zakładać taki biznes :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się klient uweźmie, to taki biznes może się źle skończyć. Handel podróbkami jest karany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są też plusy całej sprawy.

Ja na tyle zainteresowałem się modelem Le Locle, że na pewno kiedyś kupię sobie ten właściwy, z oficjalnego kanału dystrybucji. Pewnie gdyby nie te aukcje to nigdy bym nawet nie pomyślał, że to zegarek dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.