Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie te wynalazki teflony , ceramiki itp sa gówno warte , patelnia to tylko stalowa lub żeliwna

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Amen

 

(0).(0)

Jak z nożem, musiałem się przekonać sam, wyrzucić $$$

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze o krojenie chleba, nich ktoś zapyta, jak :), to powazny temat, ja tu mięso mam :)

Nie ma co się śmiać, do koleżanki z pracy, gdy pracowałem jeszcze najemnie, co jaki czas dzwoniła córka (lat wtedy ok. 20) z zapytaniem jak ugotować pyrki. Opowieść koleżanki zaczynała się niezmiennie od: obierz ziemniaki i opłucz... :D

Wszystkie te wynalazki teflony , ceramiki itp sa gówno warte , patelnia to tylko stalowa lub żeliwna

Popieram i moim zdaniem do tego powinna byś ciężka.


Piotr Ratyński

 

   Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wszystkie te wynalazki teflony , ceramiki itp sa gówno warte , patelnia to tylko stalowa lub żeliwna

 

 

Amen

 

(0).(0)

Jak z nożem, musiałem się przekonać sam, wyrzucić $$$

 

(0).(0)

 

 

Nie ma co się śmiać, do koleżanki z pracy, gdy pracowałem jeszcze najemnie, co jaki czas dzwoniła córka (lat wtedy ok. 20) z zapytaniem jak ugotować pyrki. Opowieść koleżanki zaczynała się niezmiennie od: obierz ziemniaki i opłucz... :D

Popieram i moim zdaniem do tego powinna byś ciężka.

Dokładnie

 

Kiedyś podpuściłem kolegę że jajka gotuje się w oleju jak frytki, ugotował :P

1376035146_q6kwjk_600.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Farfalle z grzybami, suszonymi pomidorami, brokułem, rucolą i kiełbasą jałowcową i prazonymi platkami migdałowymi :)

post-48316-0-28806700-1489268396_thumb.jpgpost-48316-0-97338700-1489268409_thumb.jpg


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fajny sojusz włosko-polski.


Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wołowinka z łoka sie szykuje :D7509f5a2f2133d9790f93dca83c3d6b3.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

61e2347a357297edc9f33c525a3724f5.jpg

 

Wyszło :)

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chińszczyzna super. Aczkolwiek sam od jakiegoś czasu nie mam ochoty na takie egzotyczne smaki ( w zeszłym miesiącu jadłem tego sporo i widocznie po prostu się przejadłem).

Dzisiaj na obiad będzie u mnie Chili con carne:

http://www.przepisy.pl/przepis/tradycyjne-chili-con-carne-2

 

Smaczne, sycące. I bez problemu mozna sobie to odgrzać następnego dnia albo zabrać sobie w pojemniku do roboty ( będzie tak samo dobrze smakowało).

DSC0858.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Stejki od Burnejki :) Ale dziś chyba zrobię inaczej niż zawsze, użyje piekarnika na wykończenie. Zawsze używam tylko patelni, ale przyjaciel ostatnio zrobił właśnie z użyciem pieca i było cudooo.

 

(0).(0)

f3ba5c07e43389453e821ef42596fedc.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kosma

To jest to co lubię najbardziej :) nie wspominając o deserku który leży obok ;)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po dwie.minuty lewa/prawa na ogniu, potem 5 min w 150 stopniach, potem 3 minutki leżanki i wcinamy. Czipsy z jarmużu i kartofelek z wody :)

ca73b8216897bfc49872374fa30e12e8.jpg

 

(0).(0)

Poezja :)

 

0bd87b8d134402ba6bbeda6a1c536fb2.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A deser Małżonka wczoraj popelniła, sernik z brzoskwiniami :P21e3109073446dea4d71f856fa250689.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nóż dziś po ostrzeniu ::D

 

5cea6e1faea4b8519c1bf2883eaabb31.jpg

 

Można robić tatara, z tuńczyka. Zestaw sosów + awokado :)

 

23cb5671032b10e0b3b63496abc9bb25.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejszy obiad :)

 

TaYQyYe.jpg

 

 

U9lhIht.jpg


Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 
 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sam robiles ?

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciach ciach ciachf4970c2d0391edd6e3cfbbd0256b26c8.jpg

 

Mniam mniam mniam

 

97d06329d1de22abbba9eaf5af798896.jpgbad9dd5f25335beed3c55e0e1243011f.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

I szyneczka. Wyszła super.

 

LAxbRBj.jpg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 
 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak widzę tatara, to mam ślinotok.


Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Już pokazywałeś dziś :)

Niestety muszę trochę skrytykować :)

 

Duszone wczesniej pieczarki wygladają ohydnie na pizzy ( kwestię smaku pomijam bo to indywidualne czynniki)

Brzegi spalone.( powodem jest posmarowanie ich sosem, bez sera palą się natychmiast)

Ser...hm, 'kiepawy' :)-widać jak się rozpuścił.

Skladniki kladziemy na ser-potrawa wyglada bardziej apetycznie ( min)


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.