Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda świetnie :) I jeszcze dobre piwko do tego :)

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sos skręciłem na pancerzach krewet, parze szczypiec z jednego homara, czerwonej cebuli, 4 ząbki czonu, 1/2 świeżej chili z pestkami, szklanka Riesling'a półwytrwanego, setka śmietany. Sosem zalałem 8 robaczków + mięso z homara, PETARDA.

 

(0).(0)

393beab9e5d4c7d9c0d65e3c24f5fe79.jpg

fbad3580e6b77cb84386841e3d9b6c5e.jpg8c1ea9aa7e78e083721b203279c9ed2c.jpgae7f86e1ad4af2dbe23ce553754cf859.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Świetne. Ja dzisiaj skromniejsza kolacja. Placki ziemniaczane z białych, fioletowych ziemniaków, oraz batatów. Do tego dip z jogurtu naturalnego ze świeżą miętą, oraz wędzoną ostrą papryką...e5dc04d515f15e678660ff8252eba9a5.jpg

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Batat się nadaje na placki ?

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nadaje i wychodzi bardzo fajny, wilgotny w środku. Jak to batat jest słodki, więc zawsze podaje z dipem który jest pikantny dla zrównoważenia smaku.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No ja z twarogiem.wcinam tylko + czosnek i ten słodki ziemniak jakoś mi nie gra

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No ja z twarogiem.wcinam tylko + czosnek i ten słodki ziemniak jakoś mi nie gra

 

(0).(0)

Będzie pasowało, spróbuj :)

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To napewno, w kwesti smaku nie dla mnie granic. Nie.ma.****** rzeczy, sa takie ktorych smak nas moze tylko zadziwic

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To napewno, w kwesti smaku nie dla mnie granic. Nie.ma.hujowych rzeczy, sa takie ktorych smak nas moze tylko zadziwic

(0).(0)

I to jest prawidłowe podejscie do tematu! :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tylko wtedy szkoda mordować te istoty.


Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

meXy jestese wege ?


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Takiego "kurczaka z ryżem" zrobiłem

20170402_165627.jpg


Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Takiego "kurczaka z ryżem" zrobiłem

 

 

 

brzmi nieźle. jaki przepis  :D  :D


pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

brzmi nieźle. jaki przepis  :D  :D

 

Trudno powiedzieć, bo na oko.

Kurak w kawałkach przyprawiony i usmażony z cebulą i marchwią. Do tego pokrojony w słupki ogórek, świeży szpinak i to wszystko zawinięte w papier ryżowy.

W miseczce jest sos rybny z sokiem z cytryny (praktycznie 1:1) a do niego wrzucony posiekany czosnek, szczypior i dosypane grubo mielone chilli.

 

Zawijasa moczymy w sosie i smacznego.


Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Trudno powiedzieć, bo na oko.

Kurak w kawałkach przyprawiony i usmażony z cebulą i marchwią. Do tego pokrojony w słupki ogórek, świeży szpinak i to wszystko zawinięte w papier ryżowy.

W miseczce jest sos rybny z sokiem z cytryny (praktycznie 1:1) a do niego wrzucony posiekany czosnek, szczypior i dosypane grubo mielone chilli.

 

Zawijasa moczymy w sosie i smacznego.

Proste i dobre :) Czym przyprawiasz kurczaka do springrollsów?

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Proste i dobre :) Czym przyprawiasz kurczaka do springrollsów?

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

 

 

A to za każdym razem jest inaczej :P

Robię jakąś marynatę, zwykle sos sojowy sok z cytryny, czosnek chilli, czasem jeszcze coś innego dodaję (dziś trochę kurkumy było też)


Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A to za każdym razem jest inaczej

Robię jakąś marynatę, zwykle sos sojowy sok z cytryny, czosnek chilli, czasem jeszcze coś innego dodaję (dziś trochę kurkumy było też)

Sos sojowy, cytryna, czosnek, chilli... Identyczny skład co u mnie :) Klasyka azjatycka. Ja dość często mieszam sos sojowy z rybnym, albo ostrygowym i odrobiną imbiru.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sos sojowy, cytryna, czosnek, chilli... Identyczny skład co u mnie :) Klasyka azjatycka. Ja dość często mieszam sos sojowy z rybnym, albo ostrygowym i odrobiną imbiru.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

 

Rybny też często dodaję do marynat, ale tutaj w samym sosie rybnego jest bardzo dużo, wiec samemu kurczakowi na patelni już darowałem. Poza tym mniej toksyczna atmosfera w kuchni jest jeśli w marynacie nie ma sosu rybnego ;)


Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kosma, nie jestem, ale mam szacunek do wszelkiego stworzenia, nawet tego, który zjadam.


Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z ryb smaczne są też pstrągi. Takie wiecie, prosto z pieca, z cytryną i ewentualnie jakimiś dodatkami. Ale nie frytkami, bo frytki mocno tuczą, a po 30stce trzeba niestety uważać na dietę, bo nadmiarowe kg bardzo szybko złapać. Kasza gryczana raczej odpada, ale ryż już nie. Frytki można zastąpić też batatami. Przykładowy przepis na pieczonego pstrąga w ten właśnie sposób:

http://biuronapoleona.carrefour.pl/przepis/pstrag-pieczony-z-kolorowym-pieprzem-podany-z-pieczonymi-batatami

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:)

post-3361-0-96907500-1491405649_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale skóra  :o  wbił bym zęby jak nic - słona przypieczona skórka  :rolleyes: mniam 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cztery godziny pieczona w 130 stopniach wyszła rewelacyjnie , zmiana piekarnika to był dobry pomysł

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.