Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jak się wam znudza to zglaszam się po uzywke, chociaż wolalbym czarny bezel :)

Po co Ci dwa takie same zegarki ?

Cena zegarka w Niemczech w sklepach to 2300 euro, można utargować do 1950. To najniżej za ile da się tam wyrwać ten zegarek.

Informacja zaczerpnięta z Uhrforum, najnowsze dane , facet przesłał zdjęcia ze sklepu.

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto powiedział że chce dwa?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A kto powiedział że chce dwa? :)

Dwa to już hurt, będzie taniej.

.......................................

Po ustaleniu tel. z kol. @gustaw6666, doszliśmy do wniosku iż każdy zakupi sobie zegar we własnym zakresie. Rabat przy zakupie 2 czy 3 sztuk, jest niewiele wyższy niż przy zakupie jednego. Ale to już sprawa marketingu danej firmy.

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Melduję klubowi wykonanie zakupu.

post-68982-0-02225700-1456919293_thumb.jpg

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Melduję klubowi wykonanie zakupu.

Rasowy sportowiec, graty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konrad, dzięki.

Gustaw

I jak wrażenia?

Mieszane przy czym suma summarum zdecydowanie na plus.

Koperta, bezel, tarcza i jej wystrój, wskazówki- jednoznacznie sportowe, bez łatwo dostrzegalnych uchybień jakościowych. Ogólne wrażenie porównywalne z zegarkami tej marki za dwukrotnie wyższą cenę a nie z innymi wersjami Formula 1.

Bransoleta Legends - ciężka i solidna, rewelacja.

Zapięcie- istny dramat- tak jak cały zegarek i bransoleta wyglądają dwa razy drożej - zapięcie wygląda jak od zegarka 10 razy tańszego! Nie przesadzam. Niechlujnie wygięte kawałki blachy, ciężko działa, nieprzyjemnie się dotyka, nie pasuje kształtem do bransolety. Po prostu wstyd dla marki. Wielki minus.

Mały minus- sekundnik stopera zeruje nie zawsze idealnie, ogólna trafialność w indeksy bardzo przeciętna. Dużo gorsza niż np. w Seiko SCEB009.

Duży plus - komfort. Połączenie ciężkiej bransolety i relatywnie niezbyt ciężkiego zegarka daje wspaniałe wyważenie. Mimo luźnej bransolety zegarek zawsze odnajdujemy na środku nadgarstka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż to zapięcie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, jak to jest z tymi Tagami?

Z jednej strony to pięknie wykonane zegarki, dbałość o detale, historia itp.

Z drugiej sporo słychać o problemach z nimi, jak chociażby historia z koronką w nurkach. 

Co sądzicie? Patrząc na wykonanie i detale np. chrono 1887 to urywa wiadomo co. Dla mnie co najmniej na równi z Omegą itp.

Ale ta awaryjność? Jak jest teraz z tą firmą? Gorszy czas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Odpukać mój 1887 chodzi bez zarzutu. Może rozwiązaniem Twojej zagadki jest to, że właściciele TH potrafią przyznać się że coś się zepsuło w ich zegarkach, a właściciele czegoś teoretycznie bardziej "zacnego" (np. z Twojego avatara  :rolleyes:  ) tego nie potrafią i siedzą cichutko no bo jak to tak... Co to będzie jak ktoś się dowie ?! :)

Edytowane przez Marecki_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę że z tą awaryjnością to trochę przesada. Oczywiście nie neguję faktu że komuś się gwint na koronce zerwał, może i jest coś nie tak z jego skokiem czy też może stop koronki nie taki? Może nie ma zabezpieczenia i łatwo go przekręcić? Nie wiem, gdybam. Ale to też pewnie nie jest regułą. Tak naprawdę gwint na koronce można bez problemu zerwać w każdym zegarku, wystarczy krzywo załapać i nieszczęście gotowe. Za to koszt wymiany niewielki.

Ten filmik z Youtube z odlepioną atrapą śrubki to jest zaś na bank podróba. Przecież w oryginalnym są normalne śrubki a nie przyklejone na super glue łebki.

Faktem jest też że Tag robi obecnie i bardzo tanie zegarki biorąc pod uwagę renomę swojej marki jak na przykład seria kwarcowych F1. Tam też jakość wykonania pewnie jest nie z tej półki co w Carrerach.

Reasumując, moim zdaniem z Tagiem jest jak najbardziej wszystko ok, a mnie cieszy że mają dużą różnorodność modeli i przystępność cenową praktycznie dla każdego. I na pewno Taga jako towarzysza dla Braitka zanabędę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby bylo tak kiepsko z tagiem to juz dawno byla by o tym masa artykulow, biuletynow itd ale na ten temat jest cisza i niczym nie potwierdzone plotki. Zepsuc moze sie wszystko kwestia w jakiej skali, bardzo wazne co bylo przyczyna usterki oraz jak zachowal sie serwis.

Z tagiem jest wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zdjęcia zapięcia. Żeby była jasność, zapięcie uważam za słabe ale całościowo zegarek tej marki, tej jakości i za tę cenę uważam za świetną propozycję. Jestem bardzo zadowolony, "zadowolony siedzę jak kura na grzędzie". :)

post-68982-0-60180400-1457183397_thumb.jpg

post-68982-0-26025600-1457183410_thumb.jpg

post-68982-0-55830300-1457183420_thumb.jpg

Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, jak to jest z tymi Tagami?

Z jednej strony to pięknie wykonane zegarki, dbałość o detale, historia itp.

Z drugiej sporo słychać o problemach z nimi, jak chociażby historia z koronką w nurkach. 

Co sądzicie? Patrząc na wykonanie i detale np. chrono 1887 to urywa wiadomo co. Dla mnie co najmniej na równi z Omegą itp.

Ale ta awaryjność? Jak jest teraz z tą firmą? Gorszy czas?

Swojego mam zbyt krótko, żeby wypowiadać się na temat awaryjności, ale do jakości wykonania nie mam najmniejszych zastrzeżeń, a wadliwe egzemplarze trafiają się we wszystkich markach, wystarczy poczytać tematy Omegi, Rolexa czy Paneraia.

Natomiast jeśli chodzi o 1887, to na zdjęciach robiło na mnie niesamowite wrażenie, a na żywo bardzo ostudziło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby bylo tak kiepsko z tagiem to juz dawno byla by o tym masa artykulow, biuletynow itd ale na ten temat jest cisza i niczym nie potwierdzone plotki. Zepsuc moze sie wszystko kwestia w jakiej skali, bardzo wazne co bylo przyczyna usterki oraz jak zachowal sie serwis.

Z tagiem jest wszystko ok.

Zdjęcia zapięcia. Żeby była jasność, zapięcie uważam za słabe ale całościowo zegarek tej marki, tej jakości i za tę cenę uważam za świetną propozycję. Jestem bardzo zadowolony, "zadowolony siedzę jak kura na grzędzie". :)

Ale masz rację że słabe to zapiecie. W certine mam lepsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zapiecia w tagach to najtansze modele seiko czy orienta maja duzo lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu bym nie uogólniał, bo w moim jest porządne zapięcie, lepsze niż w seiko, czy orientach  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo pewnie Twoj tag jest z tej wyzszej polki, a nie modeli niszowych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety niekoniecznie  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoje chrono 1887 użytkuję już ponad miesiąc, praktycznie nie schodzi z nadgarstka. Nosiłem go już na na mrozie, czy zabierałem na basen i zupełnie nic się nie dzieje. Jeśli chodzi o zapięcie bransolety to nie należy tego uogólniać, bo w moim Tagu jest wykonane naprawdę na poziomie i w mojej ocenie nie odstaje od tych w Omegach 2531.80 oraz PO, które nosiłem. Tak jak już napisali koledzy - każdej marce zdarzają się czasem wtopy :)

(...)

Natomiast jeśli chodzi o 1887, to na zdjęciach robiło na mnie niesamowite wrażenie, a na żywo bardzo ostudziło. 

Nie wiem czemu tak piszesz :) Robiłem niedawno przymiarkę do jednego chrono El Primero, przystawiłem do swojego TH i pod względem dopracowania detali lepiej wg. mnie postarali się w Tagu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zwariowalem, jak zobaczylem Konrada zdjecie 1887... Niesamowity zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście miałem na początku roku dylemat między Omegą PO 8500, a właśnie Tagiem, ale będąc w Wawie obejrzałem sobie oba z bliska i dokonałem właśnie takiego wyboru i cały czas nie żałuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoje chrono 1887 użytkuję już ponad miesiąc, praktycznie nie schodzi z nadgarstka. Nosiłem go już na na mrozie, czy zabierałem na basen i zupełnie nic się nie dzieje. Jeśli chodzi o zapięcie bransolety to nie należy tego uogólniać, bo w moim Tagu jest wykonane naprawdę na poziomie i w mojej ocenie nie odstaje od tych w Omegach 2531.80 oraz PO, które nosiłem. Tak jak już napisali koledzy - każdej marce zdarzają się czasem wtopy :)

Nie wiem czemu tak piszesz :) Robiłem niedawno przymiarkę do jednego chrono El Primero, przystawiłem do swojego TH i pod względem dopracowania detali lepiej wg. mnie postarali się w Tagu :)

Przepraszam za uogólnienie, ponieważ pod symbolem 1887 występuje kilka wersji. Pisałem o wersji, która pewien czas chodziła mi po glowie (nie pamiętam referencji), ale na żywo okazała się strasznie "płaska" w znaczeniu jednowymiarowości tarczy. Nie pamiętam, którą Ty masz wersję, a faktycznie niektóre inne były wykonane znacznie ciekawiej, ale te z kolei mniej podchodziły stylistycznie moim oczekiwaniom. Ale to już oczywiście kwestia gustu - ja generalnie preferuję proste tarcze bez chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei pisałem o tej:

33ku22s.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi