Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość głęboka otchałń

zegarek damski do 400 zł- jaką markę wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Gość głęboka otchałń

Witajcie Kochani.

Chciałabym Was prościć o radę. Noszę się z zamiarem kupna kolejnego zegarka dla siebie. Sęk w tym , że nie bardzo wiem JAKĄ MARKĘ wybrać. Zegarek ma być na pasku - ze względu na "grubą rękę - obwód około 21 cm . Myślałam o zegarku na białym pasku. Macie jakieś propozycje? Myślałam o Fosilu lub Adriatice.... Doradzcie PROSZĘ....

Moj poprzedni zakup to : Casio

http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-4192-Zegarek-Casio-LTP-2069D-2A2VEF.html

http://www.casio-polska.pl/casio-ltp-1183e-7a-p-2528.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwiększ budżet i zobacz ofertę Seiko , Citizen , Orient

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

dziękuje za odpowiedz  pawelb29 :mellow: .

Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

A co myślicie o marce Swatch - warto wydać pieniądze na ich zegarek? 

Doradzcie..bo ciągle przeglądam oferty w sklepach i nie mogę się zdecydować..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

To znowu JA :mellow:

Mam nadzieję, że znajdzie się tu kilku forumowiczów którzy, pomogą doradzić.

Mam "na oku" 2 marki zegarków i 2 konkretne modele i nie bardzo wiem, na który się zdecydować??

1. Bisset

BSAD41GIWX CECOLINO

http://www.galeria-zegarkow.pl/mobile.php?876,damski-bisset-bsad41giwx-cecolino-pasek-czarny

2. Lorus

http://zegarownia.pl/zegarek-damski-lorus-ladies-fashion-rp694ax9

http://www.lorus.pl/lorus-rp604cx9-p-29290.html

Który wybrać? Czy marka Bisset jest warta tych pieniędzy czy to "zdzierstwo"??

Pozdrawiam wszystkich, którzy zadadzą sobie trud odpowiedzi na te pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bisset, to pseudo Szwajcar . Nie jest wart zakupu.

Tak jak wyżej polecam coś od seiko , citizena , lorusa, lub może jakiś automat od orienta się znajdzie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

A może ktoś się pokusi i poda mi SENSOWNE ARGUMENTY dlaczego zegarki marki Bisset są nie warte zakupu?

Tu ciągle padają te same marki: SEIKO, ORIENT, CIZEN.

A np Fossil bo myślałam o nim wcześniej.

Szczerze mówiąc to sugeruje się raczej ładnym wyglądem ( tzn: tym co mi się podoba) i ładnym paskiem.. to ZŁE PATRZENIE?? CO tak naprawde powinno brac sie pod uwagę przy zakupie "dość codziennego" damskiego zegarka??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fossil tez jest calkiem ok. Lorus tez ok. Kup tez to co Ci sie podoba, bo jaki ma sens kupic cos co bedzie nawet troche lepsze, a nie bedzie Ci sie podobac. Chociaz najlepiej polaczyc jedno i drugie moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

Admof - dziękuje za linka i  odpowiedz- ale szczerze jak kliknęłam i zobaczyłam to pomyślałam- łłeee "jaki okropny" <_< i mały.

Ale cóż - ja się nie znam- koneserem nie jestem.

Ja już jakiś czas temu kupiłam sobie zwykłego klasycznego Casio na czarnym pasku  mniej więcej taki:

http://www.crazytime.pl/product-pol-278-CASIO-LTP-1183Q-9A.html

Nie podoba mi się bo raz za mała tarcza, a dwa za maly pasek w obwodzie. Zegarek leży w szafie :unsure:

Potem zamówiłam taki:

http://zegarownia.pl/zegarek-damski-fossil-stella-day-es1967

http://www.zegarek.net/zegarki/swatch/zegarek_swatch_YSS280.html

które też okazały się porażką.. bo za małe z wyglądu. Odesłałam.M

Miałam mniej więcej taki:

http://www.zegarek.net/zegarki/swatch/zegarek_swatch_YSS280.html

tylko na srebnej bransolecie to sąsiadce oddałam  bo nie bardzo mi "podszedł"

Podejść do kupna tego właściwego zegarka miałam kilka, od dłuższego czasu, chodzę mierzę i upolować nie mogę.

U "innych" na nadgarstku mi się podoba, ma spaczenie- że zawsze patrzę jakiej marki ma osoba zegarek np gdy jestem w sklepie .

Chyba jestem wybredna...?? Nie znająca się??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

oooo matko... straszny :unsure:

ja bym chciałam jakąś ładną tarczę i bardziej kobiecy i na ŁADNYM PASKU.. NAJLEPIEJ CZERWONYM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś się pokusi i poda mi SENSOWNE ARGUMENTY dlaczego zegarki marki Bisset są nie warte zakupu?

Tu ciągle padają te same marki: SEIKO, ORIENT, CIZEN.

A np Fossil bo myślałam o nim wcześniej.

Szczerze mówiąc to sugeruje się raczej ładnym wyglądem ( tzn: tym co mi się podoba) i ładnym paskiem.. to ZŁE PATRZENIE?? CO tak naprawde powinno brac sie pod uwagę przy zakupie "dość codziennego" damskiego zegarka??

Takie marki jak Bisset, Fossil czy Disel  itd itp to firmy młode które mają określony target i są adresowane do konkretnej grupy ludzi - z reguły jest to młodzież - choć nie tylko. Jeśli jest Ci obojętne co "cyka" w kopercie (a z reguły cykają najtańsze wersje mechanizmów tzw szwajcarskich) a zegarki tej marki Ci się podobają to śmiało kupuj - bo główną cechą zegarka powinna być "zgoda estetyczna" z jego właścicielem  ;)

Dlaczego wśród propozycji padają propozycje Casio Citizen Orient - i jeszcze powinno być Seiko? Ano głownie dlatego że te marki to typowe marki zegarkowe cieszące się duża renomą, które produkują zegarki w których "cykają" ich własne mechanizmy. Są to solidne wytrzymałe i bardzo sprawne zegarki z których na 99,99% będziesz zadowolona. 

Moim zdaniem zegarka Casio, Citizen, Orient czy Seiko nie da się porównać z zegarkami  Bisset'a Fossil'a czy Disel'a bo to jest zupełnie inna bajka zarówno jeśli chodzi o wykonanie jak i trwałość czy wykorzystane patenty.

Ale jak napisałem powyżej - zegarek przede wszystkim musi się podobać - wiec kupuj to co uznasz że dobrze wyglada na Twoim nadgarstku. ;)

Edit:

Pasek to element wymienny - więc tutaj bym nie stawiał priorytetu przy zakupie

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

no to pojechałeś merytoryką DZIĘKI :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

tarcza mi się podoba, ale pasek nie.... a diabeł tkwi w pasku <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można kupić zegarek, a potem dokupić biały czy tam czerwony pasek o stosownym wymiarze 14 16 18 czy ile tam będzie miało to wybrane cudo między uszami. W dobie internetu dobranie dodatkowego paska to nie problem. Jest allegro, internet, nie trzeba polegać na bateryjkarzach ze swojego miasta z marną ofertą co do wyboru.

Przykladowo wpisz w allegro pasek reda 16 mm, zakładając że między uszami zegarka akurat tyle będzie, wyskoczy Ci sporo pasków w różnych kolorach. Reda jest ok jakościowo i przystępna cenowo. Niestety na wielu stronach nie ma informacji od razu w sklepie przy zegarkach ile jest mm między uszami, tak żeby wiedzieć co w zegarku nas czeka i co za pasek w tym samym czasie mamy zamówić :-P

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość głęboka otchałń

A co myślicie o marce Festina. Przeglądałam modele damskich zegarków z tej firmy. Czy "jakościowo" warte są tych pieniędzy?

Jak np wypada Festina w porównaniu do Bisset?

Liczę na wasze komentarze - Ciągle przeglądam strony, modele ... i nie mogę się zdecydować - chyba "jakaś dziwna" jestem :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwony pasek i w okolicy 400zł? Modowy Tommy Hilfiger  lub taki  z tym, że nie są to arcydzieła zegarmistrzostwa - w tym budżecie tak, czy inaczej arcydzieł nie znajdziesz.

Z jednej strony w tej kwocie przepłacisz za tego TH, a z drugiej nieco lepsze jakościowo zegarki nie oferują ciekawszego wyglądu. TH z tego co pamiętam mają japońskie kwarce, ale składane są w Chinach, więc na dwoje babka wróżyła.

W okolicy 400 zł powoli zahaczasz o kwarce Atlantica, jak np. Seabase z szafirowym szkłem. Wymiana paska na inny to naprawdę nie problem.

Z innych marek, to wspomniana Adriatica jest ok. Sam mam jeden egzemplarz i działa bez zarzutu - dobry stosunek jakości do ceny. Czasem można dostać ze szkłem szafirowym w bardzo dobrej cenie. Festina - jak się coś podoba, to kupuj.

I jeszcze coś - patrz na wymiary koperty podane w opisach, bo widzę, że odsyłasz zegarki ze względu na wymiary. Zmierz mniej więcej jakiej średnicy zegarek Ci odpowiada i szukaj.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.