mario1971 67942 #2676 Napisano 8 Grudnia 2019 Brzmi to jak tekst z piosenki Elektrycznych Gitar... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41968 #2677 Napisano 8 Grudnia 2019 ...Jeżeli będę zmieniać (oczywiście zenka), to na jakieś relatywnie niedrogie+nieduże EDC. Ball Enterprise jest na razie faworytem.Ja wróciłbym do Pama. Nieduże już masz (Ex). 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2678 Napisano 8 Grudnia 2019 Ja wróciłbym do Pama. Nieduże już masz (Ex).44mm to dla mnie za dużo i chcę jasną tarczę. Plus ma nie być drogi. Takie edc na wyjazdy w różne okoliczności przyrody i nie tylko ;-) W dziale "jaki zegarek" założyłem temat z moimi typami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41968 #2679 Napisano 8 Grudnia 2019 Albo jestem ślepy albo nie ma. ...W dziale "jaki zegarek" założyłem temat z moimi typami. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2680 Napisano 8 Grudnia 2019 Albo jestem ślepy albo nie ma. Nie rzuca się w oczy :-) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/180733-automat-do-5k-jasna-tarcza-10atm/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ptrkln #2681 Napisano 10 Grudnia 2019 Chyba jeszcze jedna zmiana mnie czeka. Super kolekcja! Właśnie taką chcę zbudować i może rzeczywiście odpuszczę sobie Moonwatch i ograniczę się do 2 typów:SMPCRolex Ex1+ jakiś garniturowiec w typie zenita 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2682 Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Super kolekcja! Właśnie taką chcę zbudować i może rzeczywiście odpuszczę sobie Moonwatch i ograniczę się do 2 typów:SMPCRolex Ex1+ jakiś garniturowiec w typie zenita Dziękuję.Jak pisałem w innym temacie - u mnie przez jakiś czas zamiast Ex1 był pam 000 i też było dobrze, momentami nawet lepiej. Wprawdzie Ex1 nie rzuca się bardzo w oczy (jak na rolexa), ale pam - pomimo rozmiaru - był bardziej anonimowy, a dawał równie dużo frajdy z noszenia, choć nakręcanie co drugi dzień mnie nie kręciło, choć do tych 40-45 obrotów koronką można było się przyzwyczaić. Niezłą i trochę tańszą alternatywą dla Ex1 są Rlx OysterPerpetual ewentualnie Omega Aqua Terra z bozerią lub Globemaster. Zenith to fajny wybór, choć rozważ tego Montblanc z bazarku od eye_lip - to fajny zegarek, w świetnym stanie i za rozsądne pieniądze. Gdybym szukał garniturowca, to byłby mocny zawodnik. Zanim odpuscisz Moonwatcha, to go przymierz. Mi nie pasuje ten zegarek, ale ma wielu zwolenników i mógłbyś go ogarnąć zamiast 300m. Edit - Twój założony budżet 30k raczej mógłby Ci nie wystarczyć na zakup wszystkich rozważanych zegarków, ale to powszechne na forum, że propozycje i wynikające z nich zakupy przekraczają założone budżety... ;-) Edytowane 10 Grudnia 2019 przez szuwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slavko 34 #2683 Napisano 15 Grudnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41968 #2684 Napisano 15 Grudnia 2019 Kolorowo. I słusznie. Tylko niebieskiego brak. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kindybal 1873 #2685 Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) Kolorowo. I słusznie. Tylko niebieskiego brak. I brązowego Edytowane 15 Grudnia 2019 przez Kindybal 0 Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slavko 34 #2686 Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) Postanowiłem nie przekraczać ilości zegarków które pomieści pudełko Edytowane 15 Grudnia 2019 przez slavko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2687 Napisano 15 Grudnia 2019 I tak już na dłużej zostanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43938 #2688 Napisano 15 Grudnia 2019 Fajny zestaw jest co ubierać 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #2689 Napisano 15 Grudnia 2019 Rafał, fajnie i trochę "grubo" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2690 Napisano 15 Grudnia 2019 Też bym coś dla siebie znalazł spośród powyższych dwóch kolekcji. Gratuluję. :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2691 Napisano 15 Grudnia 2019 Rafał, fajnie i trochę "grubo" Tomek, same maluchy takie ;-) Fajny zestaw jest co ubierać Było ich trochę więcej, ale nieco zrewidowałem swoje podejście do zegarków. Zobaczymy, na jak długo ;-)Też bym coś dla siebie znalazł spośród powyższych dwóch kolekcji. Gratuluję. :-)Podziękował :-) Same ogromne zegarki, dla prawdziwych facetów ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2692 Napisano 15 Grudnia 2019 Tomek, same maluchy takie ;-) Było ich trochę więcej, ale nieco zrewidowałem swoje podejście do zegarków. Zobaczymy, na jak długo ;-) Podziękował :-) Same ogromne zegarki, dla prawdziwych facetów ;-)Ja też nie mam kompleksów, więc u mnie 38, 39 i 41mm + kwadrat. Nadrabiam techniką ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2693 Napisano 15 Grudnia 2019 Porządne, męskie rozmiary ;-) U mnie w zasadzie tylko Moon zawyża średnią (42 mm średnicy), ale ma przyjazny L2L, więc dajeny radę :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7211 #2694 Napisano 15 Grudnia 2019 I tak już na dłużej zostanie.Gratuluję pięknej kolekcji, jest w czym wybierać. Masz jakiś układ, czy wybierasz każdego dnia na co masz ochotę? 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2695 Napisano 15 Grudnia 2019 Gratuluję pięknej kolekcji, jest w czym wybierać. Masz jakiś układ, czy wybierasz każdego dnia na co masz ochotę?Bez układu, porządku czy systemu :-) Na co mam ochotę i co w miarę pasuje do stroju ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7211 #2696 Napisano 15 Grudnia 2019 To codziennie masz zatem WIELKI kłopot. Masz ciężki dylemat:) Dobrze, że to Twój problem;) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2697 Napisano 15 Grudnia 2019 To codziennie masz zatem WIELKI kłopot. Masz ciężki dylemat:) Dobrze, że to Twój problem;)Jakoś dźwigam to brzemię ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kindybal 1873 #2698 Napisano 15 Grudnia 2019 Większość z nas staje przed takim wyzwaniem prawie codziennie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7211 #2699 Napisano 15 Grudnia 2019 Nie każdy;) ja zmieniam zegarek np. co tydzień, by nie mieć takich dylematów co rano:) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kindybal 1873 #2700 Napisano 15 Grudnia 2019 To uogólnienie było do posiadaczy rotomatów. Wcześniej też zmiany były raz na tydzień , ponieważ ustawianie godziny i daty trochę męczyło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach