Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Eugeniusz Szwed

Warsztaty 5/2015 "Zegarki do celów specjalnych"

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Dzięki wielkie za dzisiejsze spotkanie. Było bardzo interesująco i mimo tego, że całość trwała ok 5 godzin, to nie nudziłem się ani przez chwilę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawe spotkanie, jak zwykle merytoryczne i profesjonalnie przygotowane wystąpienia. Szczególne podziękowania dla gospodarza za gościnność i możliwość zapoznania się z kolekcją.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne merytoryczne spotkanie! dziękuję Gospodarzom, Wykładowcom oraz Organizatorowi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję wszystkim uczestnikom wczorajszego spotkania  :) 

Frekwencja na poziomie 99 % ! Aż chce się organizować następne warsztaty ! To ogromna satysfakcja dla wszystkich. Poświęcony czas na organizację, Wasz na uczestniczenie i wykładowców na przygotowanie prezentacji z całą pewnością w tym przypadku nie był czasem straconym. 

Gdy zaistniała możliwość zorganizowania warsztatów w warszawskiej siedzibie Victorinox'a, bardzo chciałem aby one się u Nich odbyły - dlaczego ? Sami widzieliście jak to wszystko wygląda, przestrzeń, wyposażenie itp. Ale, miałem też obawy o to czy nie zostaniemy zdominowani przez wystąpienie i prezentację Igora Plucińskiego. Moje obawy okazały się  absolutnie bezpodstawne.

Victorinox rzeczywiście okazał się Przyjacielem Klubu w pełnym tego słowa znaczeniu ! 

Były to czasowo chyba jedne z dłuższych warsztatów, a mimo to nikt się nie nudził. Wszyscy dotrwali do końca. Prezentacja Filipa na temat szycia pasków , doboru i jakości skór, wyprawiania i potem konserwacji okazała się bardzo pożądaną i już prosiłem Filipa o powtórzenie tej prezentacji w przyszłości.  Filip, bardzo dziękuję za to że znalazłeś dla nas czas  :)

Wykład Sergiusza to ogromna wiedza, którą On potrafi przekazać w przystępnej i zrozumiałej formie. Mimo ogromu zajęć na Politechnice zawsze znajduje czas dla nas i chętnie dzieli się swoją wiedzą. 

Karol, to inżynier z krwi i kości ! Wszystko o czym mówi to rzeczy których sam dotknął, u Niego nie ma miejsca na "bajkowe dywagacje". Wczoraj od jednego z uczestników usłyszałem - Karol, to facet który potrafi w zajmujący sposób wytłumaczyć nawet najbardziej skomplikowane techniczne rzeczy w taki sposób że jest to zrozumiałe ! No, właśnie Karol, jak Ty to robisz ? :)

Janek, to postać nie wymagająca przedstawiania. Już wiele lat temu gdy Go poznałem nad jego głową widoczna była aureola z zegarków. Tak jest do dziś. Tyle tylko że dzisiaj tak aureola ma silniejszy blask :)

Igora wcześniej znałem tylko z widzenia. Przy bliższym poznaniu okazał się skromnym facetem o rozległej wiedzy i zainteresowaniach wykraczających poza świat zegarków. Jestem Mu wdzięczny za przychylność dla Klubowiczów i otwarcie drzwi do warszawskiej siedziby Victorinox'a. Jego prezentacja nie była marketingowym popisem tylko rzeczową informacją o firmie, jej rozwoju i zegarkach które są jednymi z wielu produktów przez nią wytwarzanych. Słowa podziękowania należą się Igorowi, ale także Pani Joannie która cały czas miała oko na właściwy przebieg spotkania.

Był z nami Tomek, który już poprzednio pokazał jak profesjonalnie wykorzystuje się sprzęt fotograficzny. Tomek pochwal się swoją pracą  :)

Pozdrawiam wszystkich. Zaczynam organizować warsztaty z tematem "Roczniaki", szczegóły za dzień lub dwa w nowym wątku - Warsztaty  6/2015

PS

krótka wizyta Darka, to nie była wbrew domysłom niezapowiedziana wizytacja tylko umówione wcześniej nasze robocze spotkanie. Chcieliśmy na żywo w Victorinox'ie wymienić się spostrzeżeniami. Mamy wspólnie z Darkiem i Igorem plan aby zorganizować w tym miejscu ... ale, na razie niech to będzie taka miła mała tajemnica   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za możliwość wzięcia udziału. Świetna robota p. Igora i Eugeniusza zaowocowała przestronnym eleganckim miejscem, gdzie w atmosferze zegarkowej udało się zgromadzić samych pasjonatów :)

Miło mi, ze zostałem zaproszony i mogłem opowiedzieć o paskach, a Eugeniusz zaufał mojej amatorskiej wiedzy, oraz prezentacji - obiecuję, że następnym razem się poprawię, fajnie że pytaliście i braliście aktywny udział w dyskusji, a dodatkowo Janek przekazał swoją wiedzę praktyczną.

W związku z dużym zainteresowaniem tematem konserwacji postaram się przygotować i umieścić w necie artykuł na ten temat.

Nie mogłem niestety zostać na prezentacjach kolegów, ale mam nadzieję, że na następnych warsztatach się uda :)

Dziekuję i do zobaczenia

Filip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotografie przesłane. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Jeśli zdjęcia nie będą dostępne tu w wątku to poproszę również na maila (wysłałem PW)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chciał bym podziękować za spotkanie, wszystkie trzy części bardzo ciekawe (paski, mechanika, prezentacja Victorinox-a).

W przerwie można było obejrzeć dwa fake-rolki z których jeden był tak zrobiony iż chyba nikt na sali się nie zorientowal że ma do czynienia z podróbka dopiero przez lupkę można było dostrzec różnicę.

Wielkie dzięki organizatorom oraz dla Victorinox-a za udostępnienie sali i ostry prezencik do kluczyków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.