Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

W manualu pdf z ich strony są dziurki na bokach zapięcia u mnie nie ma. Więc jednak to nie będzie takie proste ;)

W manualu pokazane jest rozszerzenie nurkowe.

Kolega jak widzę strachliwy lub nie wierzy w swoje możliwości. Patrząc na zdjęcie, które wkleiłem. Na pierwszym planie, na klamerce masz dzwigienkę. Przesuwasz ją w prawo, przez co zwalniasz blokadę, a następnie całym elementem z dzwigienką, w prawo lub lewo. Proste nie? ;)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zrobiłem. Aż wstyd mi teraz że w ogóle o to pytałem. Chyba się przejąłem, wydawało mi się że będzie to równie pancerne jak skracanie :)

To żeby się skompromitować do końca spytam czemu fabrycznie bransoleta z jednego końca jest dłuższa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu przydało by się jakieś urządzenie, bo i ile bransoletę skraca się zwykle raz, to chciałbym nadal zmieniać 'gacie' kiedy mi się podoba ;)

Brawo!

A co do Twoich wątpliwości: zmiana pasków bez kupowania rozmaitych przyrządow jest banalnie prosta, trzeba tylko nabrać wprawy. Ja używam do tego cienkiego ostrza (nozyk, scyzoryk itp). Najlepsze są małe ostrza z Victorinoxow. Zajmuje mi to kilkadziesiat sekund. Nie trzeba cudownych sprzętów, tylko wprawy. Zmiana bransolety jest odrobinę trudniejsza, ale tez sobie radzę bez dedykowanych urządzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zrobiłem. Aż wstyd mi teraz że w ogóle o to pytałem. Chyba się przejąłem, wydawało mi się że będzie to równie pancerne jak skracanie :)

To żeby się skompromitować do końca spytam czemu fabrycznie bransoleta z jednego końca jest dłuższa?

Zuch! Dlatego ja odpuściłem domowymi sposobami i użyłem przyrządu.

Dłuższa? Po rozłożeniu to naturalne, po zapięciu, tylko jeżeli z jednej strony wyjąłeś więcej ogniw niż z z drugiej.

Odnośnie do zdejmowania bransolety, to zawsze możesz posiłkować się czymś takim: http://www.esslinger.com/horofix-watch-bracelet-springbar-pliers-band-tool/ Osobiście myślę, że to po prostu kwestia wprawy i użycia odpowiedniego narzędzia aby bezproblemowo dostać się do teleskopu wewnątrz maskownicy.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,jak ciasno to dodać ogniwo. Do teleskopu używam igły, tej strony z oczkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszej części nie zrozumiałem.

Z tymi narzędziami: igła, pinezka, nożyk to jest tylko jeden problem, mianowicie aby złapać pewnie teleskop, tak aby zgrubienia nie zniszczyć za szybko. Podobnie jak z odkręcaniem śrub.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te szczypczyki, co Tomek zapodał, bajeranckie są, muszę mojemu dentyście poradzić, nie będzie mnie musiał już znieczulać :P

A mnie do teleskopów wystarcza mały, precyzyjny, płaski śrubokręt (1mm lub 0,9mm). Do tego szpilka z zestawu "małego zegarmistrza", który kiedyś kupiłem chyba na amazonie za 10GBP i wszystie potrzeby bransoletowe zaspokojone - no, może jeszcze młoteczek i podstawka:-)

sprzet.jpgwindows print screencertificity.com

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te szczypczyki, co Tomek zapodał, bajeranckie są, muszę mojemu dentyście poradzić, nie będzie mnie musiał już znieczulać :P

A mnie do teleskopów wystarcza mały, precyzyjny, płaski śrubokręt (1mm lub 0,9mm). Do tego szpilka z zestawu "małego zegarmistrza", który kiedyś kupiłem chyba na amazonie za 10GBP i wszystie potrzeby bransoletowe zaspokojone - no, może jeszcze młoteczek i podstawka:-)

Bajeranckie, ale jak widzę materiał z jakiego są zrobione i zestaw końcówek ma znaczenie... 

Profesjonalny zestaw! Ja wybrałem wersję dla leniwych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bajeranckie, ale jak widzę materiał z jakiego są zrobione i zestaw końcówek ma znaczenie... 

Profesjonalny zestaw! Ja wybrałem wersję dla leniwych.

Bajeranckie znaczy fajne! Ale ja rzeczywiście lubię se podłubać:-)

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znów świetny pomysł DIY :)

Jeszcze raz dzięki za cierpliwe tłumaczenia.

Ciężkie są na nadgarstku te bransolety, chyba nie zostanę wielkim fanem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszej części nie zrozumiałem.

Jeżeli zbyt mocno bransoleta opina nadgarstek to dodajemy ogniwo.

I znów świetny pomysł DIY :)

Trzeba sobie radzić ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężkie są na nadgarstku te bransolety, chyba nie zostanę wielkim fanem ;)

Skoro już tyle przeszedłeś, ponoś przez jakiś czas. Mnie się też tak wydawało, a teraz nie mogę się doczekać kiedy znów założę, a jak wiadomo fanem bransolet nie byłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, pamietam, że ktoś miał taka sytuacje: zegarek w Polsce, przeleżał przez weekend w placówce w mieście jako przygotowano do doręczenia, dzisiaj przekazano do doręczenia - nikogo u mnie nie było, wszyscy w domu, patrzę po numerze listu, że nie udana próba doręczenia i zwrot do nadawcy ?! Nie dość, że nie było jakiejkolwiek próby dostarczenia to do tego zwrot do nadawcy ?! Nie da się tej machiny zatrzymać już dzisiaj ?! Mają już zamknięte więc się nie dodzwonię. Pisać do sprzedawcy ? Nie dość, że wszystko trwało 3 tygodnie to do tego takie syf mi robią :/ kurczę nie chce żeby wracał do W. Brytanii :/

Dodam że nie ma żadnego awizo. Poczta Polska.

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobnie regularnie z przesyłkami InPost. Nikt ich nie próbuje dostarczyć (zdarzyło się to już kilka razy, zawsze ktoś był w domu), przesyłka chwilę leży w punkcie odbioru i wraca do nadawcy. Pomimo reklamacji nie jestem w stanie ich zmusić do próby doręczenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standard w Inpost czyli nie doreczają do domu w ogóle, a  kłamią, że adresat nieobecny. Przesyłkę ( jeśli przyjdzie informacja na maila,bo awizo w skrzynce nie ma) trzeba odbierać w punkcie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ten sposób Inpost tnie koszty, jest w stanie zaoferować ceny za przesyłki najlepsze na rynku niestety za fikcyjną usługę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nie inpost tylko poczta Polska

Napisałem emaila do poczty Polskiej żeby zatrzymali tą paczkę albo ją zawrócili do urzędu pocztowego i dostarczyli. Jutro otwierają od 8 czy 9, jak dzisiaj w nocy paczka wyjedzie to już będzie za późno, nie wierzę żeby zatrzymali czy zawrócili paczkę ;/ jestem tak zdenerwowany - człowiek siedzi i uczciwe czeka na paczkę a tutaj takie cyrki :/

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Się przejmujecie. Mi kiedyś Pocztex nie dostarczył oferty konkursowej na 1,2 mln zł i zaproponował odszkodowanie w wysokosci chyba 30 zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak informacyjnie: Dziś mija miesiąc noszenia Tajfuna i spóźnia 10 sekund:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się przejmujecie. Mi kiedyś Pocztex nie dostarczył oferty konkursowej na 1,2 mln zł i zaproponował odszkodowanie w wysokosci chyba 30 zł...

Takk konkursy są bardzo wiarygodne tym bardziej 1,2 mln zł - nic nie straciłeś :D

Wracając do sedna: mam pisać do sprzedawcy czy czekać aż paczka wróci do niego ? Oczywiście zrobiłbym to jak wyjaśnię to jutro z pocztą Polską, co oni odwalają, czekam tyle czasu, napalony dzisiaj miałem odebrać i przyjdzie czekać kolejne 2 czy 3 tygodnie :/ będę informował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Sprzedawcy możesz napisać jutro jak z kurierem się nie dogadasz. Dzwina sprawa bo powinny być dwie próby doręczenia no i ewentualnie awizo. Dobrze rozumiem, że tym razem Poczta dostarcza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Sprzedawcy możesz napisać jutro jak z kurierem się nie dogadasz. Dzwina sprawa bo powinny być dwie próby doręczenia no i ewentualnie awizo. Dobrze rozumiem, że tym razem Poczta dostarcza?

Poczta Polska, raczej nie ma co się dogadywać z kurierem bo napisane jest zwrot do nadawcy - tez mnie dziwi że tylko 1 próba choć zeby była choć jedna proba doręczenia, nikogo nie było. Zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne. Do tej pory paczki z ChW dostarczał mi kurier i zawsze była opcja doręczenia ponownego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne. Do tej pory paczki z ChW dostarczał mi kurier i zawsze była opcja doręczenia ponownego...

Ja dopieruśko co dostałem z pośrednictwem GLS, a wysłane Royal Mail.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Nie chcę konfabulować, bo nie pamiętam czy dokładnie z ChW tylko GLSem szły ale zawsze to był RM, a potem kurier i zawsze odbywało się to jak w cywilizowanym kraju. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi