Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Który to model tego G10?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toxic herringbone.

Dank!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten, który podobał mi się od początku, a dokładnie...

.

Dobry wybór ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny. Też maluch jak poprzednik?

Ed. Też. I wygląda dużo lepiej w PVD niż bez. Nabrał charakteru, tamten był jakiś taki nijaki...

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny. Też maluch jak poprzednik?

Tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka to jest grubość koperty?

Wszystkie informacje jak grubość, L2L, waga są w kartach produktów na stronie. W tym wypadku wygląda to tak:

post-52348-0-53492400-1493293885_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrze z ciekawości jaki mechanizm i jeden z dwóch.

One of two equally venerable movements, the ETA 2824-2 or the Sellita SW200-1 power the Trident Classic with supreme reliability.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sportowa elegancja w stylu vintage ma teraz udawać coś czym nie jest za pomocą powłoki pvd. Hmm ja jestem na nie. Poza tym, tyle ładnych smaczków w wykonaniu koperty zakryć..? Ktoś tu został zrobiony na szaro, czy raczej na czarno ;)9b0d135db7ee6ee8c9308b4d7d18f81f.jpg9d71ed86627c47a92388911132cc7227.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sportowa elegancja w stylu vintage ma teraz udawać coś czym nie jest za pomocą powłoki pvd. Hmm ja jestem na nie. Poza tym, tyle ładnych smaczków w wykonaniu koperty zakryć..? Ktoś tu został zrobiony na szaro, czy raczej na czarno ;)

Co to znaczy " udaje coś czym nie jest za pomocą powłoki pvd"? 

Podoba Ci się koperta bez powłoki - fajnie, to kup i noś, nie zaprzestali produkcji tej wersji przecież tylko dali więcej do wyboru. I bardzo dobrze, mnie akurat podoba się ta czarna wersja. Każdy może sobie wybrać wersję jaka mu się podoba.

Nie dorabiajmy ideologii na siłę... "Zakryte smaczki", "Zrobieni na szaro"... Bez przesady  :) Może dla kogoś właśnie "smaczkiem" jest czarny kolor koperty? ;)

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sportowa elegancja w stylu vintage ma teraz udawać coś czym nie jest za pomocą powłoki pvd. Hmm ja jestem na nie. Poza tym, tyle ładnych smaczków w wykonaniu koperty zakryć..? Ktoś tu został zrobiony na szaro, czy raczej na czarno ;)

+

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Zegarki nie mają duszy... one ją kradną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy " udaje coś czym nie jest za pomocą powłoki pvd"?

No że khaki field z niego nie będzie nawet jak go przemalują na czarno :)

C65 figuruje na stronie w zakładce dress watch. Dress + Pvd to w najlepszym wypadku może dać wynik DRES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno naciągana teoria. Zrobili po prostu inną wersję fajnego modelu i każdy może sobie wybrać co mu pasuje. DNA tego zegarka to nie zegarek do garnituru, ale nurek. 

Czarny jest bardzo fajny, niczego nie udaje. Mnie się bardzo podoba. 

A Hamilton nie ma patentu na powłoki pvd. Tak, że teoria o "udawaniu" Khaki Field to strzał kulą w płot.

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No że khaki field z niego nie będzie nawet jak go przemalują na czarno :)

C65 figuruje na stronie w zakładce dress watch. Dress + Pvd to w najlepszym wypadku może dać wynik DRES

Nie rozumiem...

PVD w Khaki Field jest naturalne, tak samo jak bateryjka. Ich DNA to bycie EDC - prostym zegarkiem dla żołnierza, oficera, etc... Nie oznacza to, że Khaki ma monopol na PVD. Na pewno mówimy o PVD, a nie o tytanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś, ale nie szkodzi :)

Wyraziłem tylko swoje zdanie. Mi ten projekt się nie podoba. Mam c65 w stali i być może nie jestem obiektywny, ale uważam że bliżej mu do kategorii dress niż dive :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś, ale nie szkodzi :)

Wyraziłem tylko swoje zdanie. Mi ten projekt się nie podoba. Mam c65 w stali i być może nie jestem obiektywny, ale uważam że bliżej mu do kategorii dress niż dive :)

Szkodzi. Wyjaśnij proszę co miałeś na mysli?

Co ma wspólnego dive z PVD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PVD w Khaki Field jest naturalne

Otóż to! Właśnie dlatego podałem go jako przykład. Bo uważam że dla c65, który w moim odczuciu jest bardziej elegancki niż:

toolowy/polowy/sportowy/militarny/nurkowy etc. to pvd naturalne nie jest. Jest udawane. Stąd napisałem że udaje coś czym nie jest.

Oczywiście jest to tylko moje zdanie :)

Szkodzi. Wyjaśnij proszę co miałeś na mysli?

Co ma wspólnego dive z PVD?

To że styl zegarka dive, militarny, pilot, toolowy, polowy, czy wiele innych jak np. VIS. 35 świetnie z pvd pasuje. Khaki to tylko przykład jednego z nich.

A c65 mimo 'diver' w nazwie jest bardziej eleganckim zegarkiem. I jemu pvd nie pasuje. I nie stanie się bardziej diverem czy bardziej militarnym jak go w to pvd się ubierze.

W każdym zdaniu w domyśle proszę dodać 'moim zdaniem'!

Edytowane przez dopeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo uważam że dla c65, który w moim odczuciu jest bardziej elegancki niż:

toolowy/polowy/sportowy/militarny/nurkowy etc. to pvd naturalne nie jest. Jest udawane. Stąd napisałem że udaje coś czym nie jest.

Oczywiście jest to tylko moje zdanie :)

To że styl zegarka dive, militarny, pilot, toolowy, polowy, czy wiele innych jak np. VIS. 35 świetnie z pvd pasuje. Khaki to tylko przykład jednego z nich.

A c65 mimo 'diver' w nazwie jest bardziej eleganckim zegarkiem. I jemu pvd nie pasuje. I nie stanie się bardziej diverem czy bardziej militarnym jak go w to pvd się ubierze.

C65 tyle ma wspólnego z elegancją co kurtka M65. To zegarek z wintydżowym militarnym sznytem o nurkowym rodowodzie (seria Trident). Eleganta na siłę nie ma co z niego robić i się obrażać na wersję PVD. 

Też bardzo elegancki! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyczny garniturowiec, można by rzec... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go, noszę, przebieram w różne paski i nato, ostatnio też bransoletę. Wiem co mówię, z praktyki nie teorii, ten zegarek na nato wygląda jak świnia z siodłem ;)

Podsumowując kompletnie się w tej kwestii nie zgadzamy.

Nie ma co robić z niego na siłę niewiadomoco i obrażać się że komuś to się nie podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@doperman: Który, Pro czy Classic?

@Spatz: Mnie się nie podoba. Za duża kombinacja ale chętnie dam się przekonać więc kup zobaczymy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi