Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

A Zuzanna lubi je tylko jesienią ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tts wystarczy, że napiszesz na PW "wróbel, vintage dostepny!" ;)

Albo na forum w tym wątku - najlepsze kasztany są na placu Pigalle!

A Zuzanna lubi je tylko jesienią ;-)

Panowie, spoko. Jak tylko uda mi się przekonać obsługę CWL, że nie da się za pomocą ich infolinii przeglądać ich strony WWW (sic!). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie odesłali zegarek po "naprawie" w dokładnie takim samym stanie jak był. Data zatrzymała się na 31. Parę dni po naprawie... To jakaś kpina jest. Ciekawe jak ze zwrotem kasy będzie.

Nie polecam.

Zwrotu kasy nie będzie. Będą naprawiać do skutku (następne 3 tyg.). Koszty wysyłki już pewnie przekroczyły wartość tego złomu.

Ta firma to jakiś żart. Obyście nie musieli nic do nich odsyłać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak odsyłałem, otrzymałem zwrot kosztów wysyłki. Może mniej agresji, to uda się wszystko załatwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś to była kwestia tego na kogo się trafi wśród obsługujących. Ja bym napisał do Chrisa, pewnie to pomoże załatwić sprawę.

Dalej testuje C8 PR. Wygodna koperta, fajnie leży, ale mechanizm wydaje się bardzo zależny od pozostałej rezerwy chodu. 5 dni nie ma sensu jak i tak trzeba trzymać w okolicach 4,5 żeby mieć dokładny zegarek..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak odsyłałem, otrzymałem zwrot kosztów wysyłki. Może mniej agresji, to uda się wszystko załatwić.

Może jakiś hint komu kwiatki wysłać, żeby pomyślnie załatwić sprawę?

W jednym mailu pisze, że refund "no problem" a później, że jednak nie, naprawa zegarka poprzez wymianę baterii, później tekst "nie wiem jak to się stało"...

Takie praktyki trzeba piętnować.

Kiedyś to była kwestia tego na kogo się trafi wśród obsługujących. Ja bym napisał do Chrisa, pewnie to pomoże załatwić sprawę.

Chris nie odpisuje już na maile - jakaś Laura teraz jest.

Tak działa ten program 60/60 - naprawy do updałego. 5 lat szybko zleci i będą mieli z głowy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej testuje C8 PR. Wygodna koperta, fajnie leży, ale mechanizm wydaje się bardzo zależny od pozostałej rezerwy chodu. 5 dni nie ma sensu jak i tak trzeba trzymać w okolicach 4,5 żeby mieć dokładny zegarek..

Nadal tak to działa. Sprawdzone kilka razy na własnej skórze. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal tak to działa. Sprawdzone kilka razy na własnej skórze. :(

Dręczenie Chrisa czy trzymanie rezerwy w wąskim zakresie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dręczenie Chrisa czy trzymanie rezerwy w wąskim zakresie? :)

Ani to, ani to choć Chris po prostu nie odpisuje, a jeżeli uzna, że to coś ważnego deleguje dalej.

Chodziło mi o kwestię na kogo się trafi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakiś hint komu kwiatki wysłać, żeby pomyślnie załatwić sprawę?

W jednym mailu pisze, że refund "no problem" a później, że jednak nie, naprawa zegarka poprzez wymianę baterii, później tekst "nie wiem jak to się stało"...

Takie praktyki trzeba piętnować.

Chris nie odpisuje już na maile - jakaś Laura teraz jest.

Tak działa ten program 60/60 - naprawy do updałego. 5 lat szybko zleci i będą mieli z głowy....

Ja załatwiałem z Andrew Metcalfe: [email protected]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest rozjazd w odchyłce w zależności pozostałej rezerwy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest rozjazd w odchyłce w zależności pozostałej rezerwy?

Na razie po pierwszym tygodniu :

Pełna do 4,5 dni: +3

4-3 dni: -3

3-2 dni: -7

2-1 dzień: -11

Pierwszy pomiar , więc wszystko jeszcze może się dotrzeć. Poza tym mix noszenia i różnego odkładania. Nie wiem czy będzie okazja zrobić naukowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja załatwiałem z Andrew Metcalfe: [email protected]

Mam mieszane odczucia co do tego Pana...

Na razie po pierwszym tygodniu :

Pełna do 4,5 dni: +3

4-3 dni: -3

3-2 dni: -7

2-1 dzień: -11

Pierwszy pomiar , więc wszystko jeszcze może się dotrzeć. Poza tym mix noszenia i różnego odkładania. Nie wiem czy będzie okazja zrobić naukowo :)

"naukowo"?

Tu coś na temat dokładności chodu: https://api.watchville.co/v2/posts/33077/click

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli dobrze rozumiem, to ta marka CH Ward nie ma dobrej opinii na forum? Bardzo podoba mi się model Typhoon, ale to co piszecie nie zachęca do inwestowania w te zegarki.

Glycine Airman base 22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Mam wrażenie, że ma bardzo dobrą opinię, co do zasady. Ja miałem kiedyś od nich Tridenta i złego słowa o tym zegarku nie mogę powiedzieć. Był tylko za duży, no ale przecież to nie ich wina, że zaślepiony zegarkowym ADHD zdecydowałem się na wersję 43 mm zamiast 38 mm  ;)

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typhoon jest super, nikt inny nie ma porównywalnego zegarka w podobnej cenie. Dla mnie był za sterylny, wolałbym widzieć sekundę i datę. Do tego rodowane wskazówki, lepszy AR i IWC może się schować ze swoim chrono za 7 tyś Euro ;)5db2041af2747a6ee39283f025e4844d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli dobrze rozumiem, to ta marka CH Ward nie ma dobrej opinii na forum? Bardzo podoba mi się model Typhoon, ale to co piszecie nie zachęca do inwestowania w te zegarki.

Zegarki bardzo dobrze wykonane. Obsługa posprzedażowa fatalna.

Może z mechanicznymi jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnie bywa, chyba za szybko rośli i się organizacyjnie coś im rozlazło. Dwa lata temu w Tridencie mi się skleiła sprężyna, dwa tygodnie od odbioru paczki cisza, zadzwoniłem do nich i pogadałem z Deborah żeby naprawiający ruszył tyłek. Wyciągnąłem zamianę paska na krokodyla w zamian za kłopot :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba będę odsyłał Pilota. Jeszcze się zastanowię przez weekend, ale jeśli ktoś jest zainteresowany przejęciem go to zapraszam na PW. Zapłaciłem 1151 GBP, więc tyle (w PLN) chciałbym dostać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceramiczny bezel przy świetle dziennym wydaje się Wam ciemnozielony czy to tylko moje odczucie?24e3c6129e11fd9f6584946c463bf9fa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typhoon jest super, nikt inny nie ma porównywalnego zegarka w podobnej cenie. Dla mnie był za sterylny, wolałbym widzieć sekundę i datę. Do tego rodowane wskazówki, lepszy AR i IWC może się schować ze swoim chrono za 7 tyś Euro ;)

Dzięki za opinie. Teraz się nie skuszę na kupno bo niedawno kupiłem Airmana, ale za jakiś czas...

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceramiczny bezel przy świetle dziennym wydaje się Wam ciemnozielony czy to tylko moje odczucie?

Miałem i bardzo podoba mi się spektrum odcieni jakie ten bezel przyjmuje w zależności do światła. Od prawie czarnego (w słabym świetle) do soczystej zieleni (w pełnym słońcu). Klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie.

Doczytałem w międzyczasie i chyba ten kolor jest określany jako "forest green". Także moja gafa, ale wieczorem naprawdę wydaje się czarny.05f65cd0d4a6430fc6d161855e949646.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zieleń, chociaż czasem zdjęcia tego nie oddają.

10939076_DSCF2029.JPG

Edytowane przez Istvan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi