Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Marcin. Czarnego Ci jeszcze zdecydowanie brakuje 😉.

Hehe. Swego czasu myślałem o Trident chrono a nie było funduszy jak było - 30%. Czarna jest Certina a żeby udało się coś sprzedać to kolejny byłby chyba Sinn 903 chociaż i omega planet ocean ta starsza trochę chodzi po głowie a póki co Krzysiek mocno cieszy 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Hehe. Swego czasu myślałem o Trident chrono a nie było funduszy jak było - 30%. Czarna jest Certina a żeby udało się coś sprzedać to kolejny byłby chyba Sinn 903 chociaż i omega planet ocean ta starsza trochę chodzi po głowie a póki co Krzysiek mocno cieszy 😀

Coś Ty, nie warto 😅

IMG_20210911_205848_565-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, just_nobody07 napisał(-a):

Coś Ty, nie warto 😅

IMG_20210911_205848_565-01.jpeg

Musiałbyś mi Maciek wysłać ponosić myślę, że jednak pewnie warto 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minutes ago, kornel91 said:

Żeby nie było, że w wątku Krzyśka namawiam do złego, to 903 czy PO, to bardzo dobry plan, aby po nich kupić... kolejnego Krzyśka ;)

6 minutes ago, just_nobody07 said:

Coś Ty, nie warto 😅

Jak nie warto, to masz Marcin PO z dobrego źródła... ;) chyba, że Kol. Maciek zmieni jednak zdanie... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perpetuum Mobile i kornel91 - dzięki za zmierzenie i porównawcze zdjęcie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Odświeżony 903 i po nim Krzyś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie Chward to microbrand, prawda? Podobnie jak niemiecki Sinn? Nie bijcie, tylko pytam nie mam nic do microbrandów.

Po prostu zacząłem czytać o tycch dwóch markach i myślałem, że one są raczej jak np. Citizen :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie mam nic do etykietki "mikrobrand", bo mikrobrandy często dostarczają na rynek to, czego duzi gracze nie chcą lub nie mogą dostarczyć. Do tego często w bardzo rozsądnych pieniądzach.

Natomiast ChW z etykietki "mikrobrand" to już chyba wyrósł. Nie są rynkowym potentatem, ale najwyraźniej pewien etap rozwoju już przekroczyli, co widać po ich akcjach reklamowych i sponsoringowych. Z pewnością przekraczają mikrobrandowy standard sprzedaży kilkuset zegarków danego modelu. To już mała "korporacja" raczej, niż jeden właściciel zamawiający poszczególne elementy w chińskich fabrykach i rozważający nieustannie, czy do koperty włożyć standardowo Seiko NH3x, czy też może jednak pójść "na całość" i wybrać Miyota 9xxx. Uczestniczą w branżowych imprezach i otrzymują nagrody. Mnie się bardziej kojarzą z takimi markami jak Nomos albo Stowa albo Sinn właśnie.

@cordi7 dobrze to ujął - producent niezależny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maja swoj mechanizm in-house, robili komplikacje jak "Sonnerie au Passage" w modelu Bel Canto, itp. Sinn korzysta co prawda z mechanizmow zewnetrznych (LJP, Concepto, Sellita) ale z racji na rozmiar, wewnetrzna produkcje kopert i innych komponentow ciezko nazywac ich mikro brandem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślicie że szmaciany pasek będzie pasował do tego zegarka? Temperatury rosną i nie chcę go nosić na pasku skórzanym. db3ff22763ce0c6fddc32f218de9cf53.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Canvas albo hybrydowy canvas / guma powinien fajnie podejsc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie, będzie, proponuję canvas w kolorze piaskowym/beżowym dopasowanym do indeksów.

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie. Muszę się za czymś rozejrzeć.
W pudełku mam bardzo mało pasków w rozmiarze 22mm. Hmm.. Trident to mój jedyny zegarek o takim rozstawie uszu. Reszta zegarków a co za tym idzie pasków ma 20mm.

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, tts napisał(-a):

Żeby nie było, że w wątku Krzyśka namawiam do złego, to 903 czy PO, to bardzo dobry plan, aby po nich kupić... kolejnego Krzyśka ;)

Jak nie warto, to masz Marcin PO z dobrego źródła... ;) chyba, że Kol. Maciek zmieni jednak zdanie... ;)

13 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Odświeżony 903 i po nim Krzyś :)

Dobrze prawicie o Sinnie. A co do  CW to póki co nie bo za dużo się zrobiło zegarków a właśnie microbrandy które mam czyli Zelos, Nethuns, Phoibos czy nawet dwa Deep Blue nawet na Sinna nie zarobią więc szkoda ich. Czasami wskoczą i cieszą. Bardzo fajna jest ta 300 w brązie i po zdjęciach Roberta się skusiłem a Chrono jakoś mało popularne i trochę się bałem, że może mocno odstawać chociaż nurka chrono nie mam 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.05.2024 o 14:05, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Śliczny ten czerwony bezel emoji7.png.

Potwierdzam, piękny jest..

Szkoda tylko że taki mały..😐( dla mnie), bo rozumiem że to 39 mm.

Edytowane przez Calisia1

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Calisia1 napisał(-a):

Potwierdzam, piękny jest..

Szkoda tylko że taki mały..😐( dla mnie), bo rozumiem że to 39 mm.

W sumie to nie wiem, bo to nie mój, ale jeżeli już, to będzie 38mm albo 40mm albo 42mm. Stawiałbym co najmniej na 40mm.

@Artur74 - ile ten C60 ma średnicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

W sumie to nie wiem, bo to nie mój, ale jeżeli już, to będzie 38mm albo 40mm albo 42mm. Stawiałbym co najmniej na 40mm.

@Artur74 - ile ten C60 ma średnicy?

42 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Artur74 napisał(-a):

42 mm

Suuuper:)

Zmylił mnie film który przed chwilą oglądałem na YT.. tam był poniżej 40

Edytowane przez Calisia1

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi