Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem to fajna propozycja na „letniaczka”. Fajne, kolorowe zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajne kolorowe i nie nudne, czego chcieć więcej 😉 Chętnie bym zobaczył na żywo jak się prezentują te kolory. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.thumb.png.5f14d5082590a26105a0a35bcccf6689.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling Superocean - to ty ?! 😆

Leonardo Dicaprio Look GIF by Once Upon A Time In Hollywood

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, osjd napisał(-a):

Breitling Superocean - to ty ?! 😆

Leonardo Dicaprio Look GIF by Once Upon A Time In Hollywood

Czy ja wiem?

Indeksy, wskazówki, tarcza - wszystko inne. A z kolorkami to teraz każda marka eksperymentuje. Christopher Ward stracił cnotę i ma swoje za uszami po niedawnym skopiowaniu Czapka, ale tym razem to ich własny design, tylko na kolorowo.

obraz.png.e022e1bbb461b94e0091b945323f38d8.pngobraz.png.011a4f181e17c4370b26b8c5578bc239.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Czy ja wiem?

Indeksy, wskazówki, tarcza - wszystko inne. A z kolorkami to teraz każda marka eksperymentuje. Christopher Ward stracił cnotę i ma swoje za uszami po niedawnym skopiowaniu Czapka, ale tym razem to ich własny design, tylko na kolorowo.

obraz.png.e022e1bbb461b94e0091b945323f38d8.pngobraz.png.011a4f181e17c4370b26b8c5578bc239.png

Mi się pomarańczowy podoba bardzo. Dodatkowo trochę inne zapięcie jakby podobne do tego z nodusa. Trochę myślę o nim tylko po co mi 3 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny wakacyjniak i jak ma taki zegarek w miarę rozsądnie wyceniony. Sęk w tym, że wyszły fajne kolory BA111OD Chapter 7 w podobnej cenie z COSC :)

https://ba111od.com/collections/chapter-7

Mido ma fajne nowe wersje Big Date TV:

IMG_3789.thumb.jpeg.aa069e94d2355719220f2ce246f8540c.jpeg

Jest w czym wybierać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Fajny wakacyjniak i jak ma taki zegarek w miarę rozsądnie wyceniony. Sęk w tym, że wyszły fajne kolory BA111OD Chapter 7 w podobnej cenie z COSC :)

https://ba111od.com/collections/chapter-7

Mido ma fajne nowe wersje Big Date TV:

IMG_3789.thumb.jpeg.aa069e94d2355719220f2ce246f8540c.jpeg

Jest w czym wybierać :)

Zgadza się jest w czym wybierać. Natomiast ten ba wygląda średnia.

Mido świetne ale CW Dominik nieźle wyceniony zegarek. Nie wiem jak się sprawdzi te łączone aluminium w kopercie ale jest ciekawie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj jak zobaczyłem to byłem nawet dosyć mocno zainteresowany ale dzisiaj oglądając pierwsze filmiki zupełnie nie podoba mi się to łączenie koperty. Myślałem, że ten kolorowy bok to będzie po prostu pomalowana koperta ale tutaj są dwa elementy ze sobą złączone co zupełnie do mnie nie przemawia a szkoda bo takiego pomarańczowego chciałbym mieć. 

Sami zobaczcie jak to wyglada. 

74548780_Zrzutekranu2025-06-20o12_35_02.thumb.png.f1cb89dc9a5499f217b014fc8cbf5a30.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie odwrocony AP Code 11.59 - tyle, ze tam koperta ma ucha przymocowane tylko od gory :D

Audemars-Piguet-Code-11-59-CODE-Welding-Meyrin.jpg

Audemars-Piguet-Code-11-59-Megacloseup-HMS.jpg

Szczerze? Wychodze na malkontenta ale ogolnie wiekszosc ostatnich premier mnie mocno rozczarowuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ostatnio za mną pomarańczowa tarcza chodzi, najpierw Lumiere ale tam indeksy z samej masy wyglądają jakoś tak zabawkowo nijak a teraz ten. Eh mogła być normalna koperta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Nocny Jastrząb napisał(-a):

Coś ostatnio za mną pomarańczowa tarcza chodzi, najpierw Lumiere ale tam indeksy z samej masy wyglądają jakoś tak zabawkowo nijak a teraz ten. Eh mogła być normalna koperta. 

No właśnie mam podobnie. Marzy mi się pomarańczowy diver. I mimo, że mam 2 sztuki 300 pomyślałem o pomarańczowym w wersji 44 mm.  Już mi nawet nie przeszkadza brak daty ale te łączenie koperty jakoś do końcia nie przemawia za mną chociaż może na żywo nie jest źle. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.06.2025 o 22:48, cordi7 napisał(-a):

Mój Breitling z COSC robi +6 sek. a C60 bez COSC +2sek., 😉 RZE na Miyocie też +2 sek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
56 minut temu, nononame napisał(-a):

Mój Breitling z COSC robi +6 sek. a C60 bez COSC +2sek., 😉 RZE na Miyocie też +2 sek. 

A ja jadłem na śniadanie jajecznicę 😋

COSC to podobnie jak top grade inne materiały i lepsza stabilność pozycyjna, izochronizm, itp.

Mój Brajtek robi +5 do +6s na dobę bez względu na stopień naciągu sprężyny, pozycję spoczynkowa na noc itp. - wiem, bo testowałem.

Zegarek na NH35 też da się nieźle wyregulować ale stawiam kasztany przeciw orzechom, że do wyników powyżej wspomnianego Brajtka się nie zbliży.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Zegarek na NH35 też da się nieźle wyregulować ale stawiam kasztany przeciw orzechom, że do wyników powyżej wspomnianego Brajtka się nie zbliży.

Zbliży. Ale jak długo będzie tak dokładny tego nikt nie wie :P

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Bliży. Ale jak długo będzie tak dokładny tego nikt nie wie :P

Dodatkowo niestety nawet dobrze wyregulowany NH35 będzie dobrze chodził w jednej, dwóch pozycjach. Dobrze wyregulowanana selitta np w c60 bronze czyli chronometr chodzi ładnie we wszystkich pozycjach. Wiem bo wrzucalem zegarki na timegrapher i tak to wychodzi. Mam kilka zegarków na nh a dodatkowo pokazuje większe Beat error. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Dodatkowo niestety nawet dobrze wyregulowany NH35 będzie dobrze chodził w jednej, dwóch pozycjach. Dobrze wyregulowanana selitta np w c60 bronze czyli chronometr chodzi ładnie we wszystkich pozycjach. Wiem bo wrzucalem zegarki na timegrapher i tak to wychodzi. Mam kilka zegarków na nh a dodatkowo pokazuje większe Beat error. 

No zagadzam się w całej rozciągłości. Miarą dobrego werku jest stałość a nie tylko dokładność per se. Stałość, powtarzalność odchyłki w różnych pozycjach i w róznym stopniu naciagu sprężyny.  I tu tanie woły robocze niestety leżą. Co z tego że 4rxx robi +3 tarczą do góry w pelnym naciagu jak pod koniec rezerwy koronką w dół +42 :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym tygodniu już 3 raz na nadgarstku. A dzisiaj po zdjęciu patyny.

EI6r2Ff.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi