Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

@kornel91 Ładny i elegancki ten rotomat. 👍

Dziękuję. Chciałem coś żeby ładnie wyglądało na szafce 😀a dodatkowo ciche i użytkowe. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dostarczane są przesyłki od Christophera Warda? Chodzi mi o to jaki to jest kurier i czy przesyłka jest doręczana do domu czy do jakiegoś punktu odbioru tudzież do paczkomatu? Dodam, iż chodzi mi o Warszawę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, blue7 napisał(-a):

Jak dostarczane są przesyłki od Christophera Warda? Chodzi mi o to jaki to jest kurier i czy przesyłka jest doręczana do domu czy do jakiegoś punktu odbioru tudzież do paczkomatu? Dodam, iż chodzi mi o Warszawę. 

Dostarcza DHL i dostawa jest na podany adres. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, blue7 napisał(-a):

Jak dostarczane są przesyłki od Christophera Warda? Chodzi mi o to jaki to jest kurier i czy przesyłka jest doręczana do domu czy do jakiegoś punktu odbioru tudzież do paczkomatu?

Screenshot_20250806_055920_Chrome.thumb.jpg.926e0be103b8af37f3bb010f13888dcf.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Dostarcza DHL i dostawa jest na podany adres. 

@kornel91, dziękuję:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

W małym eksperymencie mamy półmetek. I jestem w szoku:

8f342fe0c1c6a7c897cf773f410cfdac.jpg

To ja dzisiaj wrzucę ale mój chronometr przegrywa w  rotomacie bo to jedyna pozycja godzina 12 go góry, że łapie kilka sekund.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Niestety mój chronometr w tej pozycji po roku nie trzyma chronometru. W tej pozycji brąz zrobił - 14s przez ponad 2 doby natomiast białas tylko +6s

MGIv3dm.jpeg

EhmGXCv.jpeg

SolMsJw.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
31 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Niestety mój chronometr w tej pozycji po roku nie trzyma chronometru. W tej pozycji brąz zrobił - 14s przez ponad 2 doby natomiast białas tylko +6s

MGIv3dm.jpeg

EhmGXCv.jpeg

SolMsJw.jpeg

Bo to nie dokońca jest tak, że aby miał COSC to w kazdej pozycji musi mieć zakres -4/+6.

Jak się zachowuje podczas noszenia na ręku?

Screenshot_20250806_131018_ChatGPT.thumb.jpg.c45489ecb1680492933e4068bb9afaa6.jpg

Screenshot_20250806_131346_ChatGPT.thumb.jpg.7c5077c77b53e59459d4878267b7dd7c.jpg

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcinowi chyba chodzilo o pokazanie roznicy chodu w pozycji, w ktorej zegarek znajduje sie (poniekad - bo sie obraca) w rotomacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Marcinowi chyba chodzilo o pokazanie roznicy chodu w pozycji, w ktorej zegarek znajduje sie (poniekad - bo sie obraca) w rotomacie.

No własnie te wyniki nie muszą oznaczać, że nie trzyma chronometru. Nakręcić, nastawić cały dzień noszenia i wtedy bym sprawdzał po dobie. Z zegarkiem możliwe, że wszystko jest ok?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cale doswiadczenie mialo na celu sprawdzenie, ktory w okreslonych warunkach (w rotomacie) lepiej trzyma czas.

Nikt nie podwaza, ze braziak nadal na rece moze trzymac a nawet trzyma COSC. Elabore ma max odchylke pozycyjna 20 sekund max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Cale doswiadczenie mialo na celu sprawdzenie, ktory w okreslonych warunkach (w rotomacie) lepiej trzyma czas.

Nikt nie podwaza, ze braziak nadal na rece moze trzymac a nawet trzyma COSC. Elabore ma max odchylke pozycyjna 20 sekund max.

Zgadza się Dominik.

Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Dokładnie

Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

No własnie te wyniki nie muszą oznaczać, że nie trzyma chronometru. Nakręcić, nastawić cały dzień noszenia i wtedy bym sprawdzał po dobie. Z zegarkiem możliwe, że wszystko jest ok?

To, że on będzie trzymał COSC to ja wiem tylko widzisz wrzuciłem timegrapher i na nim pokazuje -8 s właśnie w tej pozycji . Jak zostawiłbym go w pudelku po całym dniu noszenie i założył kolejnego dnia  pokazałby pewnie +2s/doba. 

Wiemy, że COCS jest robione na samych mechanizmach i według Certyfikatu w tej pozycji jest inny wynik ale zegarek też ma już rok i 4 miesiące więc stąd mogą być różnice . 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Zgadza się Dominik.

Dokładnie

To, że on będzie trzymał COSC to ja wiem tylko widzisz wrzuciłem timegrapher i na nim pokazuje -8 s właśnie w tej pozycji . Jak zostawiłbym go w pudelku po całym dniu noszenie i założył kolejnego dnia  pokazałby pewnie +2s/doba. 

Wiemy, że COCS jest robione na samych mechanizmach i według Certyfikatu w tej pozycji jest inny wynik ale zegarek też ma już rok i 4 miesiące więc stąd mogą być różnice . 

Może za mało go nosisz? Rok i 4m to nie wytlumaczenie. Z drugiej strony szkoda odsyłać z powodu odchyłki pojedzie kiedyś na serwis to go wyregulują :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Może za mało go nosisz? Rok i 4m to nie wytlumaczenie. Z drugiej strony szkoda odsyłać z powodu odchyłki pojedzie kiedyś na serwis to go wyregulują :)

Nigdzie nie pojedzie póki co. A noszę go pewnie i za mało przy tej liczbie zegarków to średnio co dwa tygodnie chociaż ostatni miesiąc Krzyśki wskakiwały najczęściej 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Krzysio wraca z serwisu. Rozpoczynam taniec  z agencją celną. Niestety nie jest to bezproblemowy proces 😕 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
18 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

I pewnie też nie bezkosztowy emoji36.png

To się okaże ale problemy robią duze. Ciagle coś jest nie tak i chca nowe oświadczenia. 😕 bardzo zniechęcające doświadczenie

EDIT: ...i prawdopodobnie przesyłka zostanie cofnięta do Anglii. Ktoś w ChW źle wypelnił papiery. Jako importera paczki w Polsce wpisali... swój adres w GB 😕

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ci @Funky_Koval mowilem o serwisie poza EU? Dlatego, zwlaszcza w obecnej konstelacji geopolitycznej, zdecydowanie odpadla jak dla mnie Traska.

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Co ci @Funky_Koval mowilem o serwisie poza EU? Dlatego, zwlaszcza w obecnej konstelacji geopolitycznej, zdecydowanie odpadla jak dla mnie Traska.

Powodzenia!

Pamiętam i miałeś rację. No ale co zrobić... Se poczekam jeszcze najwyraźniej. Piszę informacyjnie, żeby koledzy z wątku wiedzieli jak wygląda niestety cały proces

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

EDIT: ...i prawdopodobnie przesyłka zostanie cofnięta do Anglii. Ktoś w ChW źle wypelnił papiery. Jako importera paczki w Polsce wpisali... swój adres w GB 😕

Tak zapewne robią przy sprzedaży nowych zegarków do UE, żeby ogarnąć opłaty importowe za klienta. A w tym przypadku bezmyślnie powtórzyli. 😖

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test na rotomacie zakończony. 

rR12BkT.jpeg

Od poniedziałku od 9 rano się kręciły razem. Jak widać w tej pozycji chronometr przegrał zrobił - 28sekund natomiast biała 300 +14 sekund. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minutes ago, kornel91 said:

Test na rotomacie zakończony. 

Od poniedziałku od 9 rano się kręciły razem. Jak widać w tej pozycji chronometr przegrał zrobił - 28sekund natomiast biała 300 +14 sekund. 

E tam... a może dwa białe były w zmowie i oszukiwały? 🤔😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tts napisał(-a):

E tam... a może dwa białe były w zmowie i oszukiwały? 🤔😉

Zmowa nie zmowa źle nie jest 😀

Lubię dobrze wyregulowane zegarki ale wrzucając różne zegarki w timegrapher zauważyłem, że jednak szkłem do góry zegarki chodzą najdokładniej czyli tak jak je odkładamy do pudełka. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi