Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie mialem o tym pisać. Te przeprosiny sa takie że w sumie nie przeprasza. Od dawna podejrzewalem ze CW ma spory obrót ale Nico mówi o przychodzie (revenue) na poziomie 50mln $ czyli więcej niż de bethune czy greubel a podobnie jak moser (znowuż źródło to wypowiedź Nico).

Nie wiem skąd takie liczby ale z tej malej zadymki faktycznie wychodzi, że ciężko już o nich mówić jako o micro brandzie. Scamem bym za to tego nie nazwał - co sobie ludzie dopowiadają to ich sprawa. CW działa, sprzedaje i chwała im za to. To ze duza część kolekcji jest inspirowana innymi markami to inna kwestia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

https://www.facebook.com/share/v/19gyCxq3rf/

No i mamy przeprosiny, widać widmo utraty hajsu dało mu do myślenia :D

Tylko że to jest sorry not sorry. 
Nie śledzę tych jutubowych influ, ale ta gęba mi gdzieś czasem miga. Jak rozumiem gość jest znany w branży. Wygląda to na zwykły „zawód miłosny” (w sensie zleconko nie poszło, albo coś w tym stylu). 

edit: Jan, nie widziałem Twojego komentarza zanim napisałem swój. Wydaje się dość oczywiste, że CW to jest duża firma, a nie garażowy producent. Tymczasem faktycznie jak przeczytać ten komentarz wrzucony przez Jarka, to brzmi on trochę tak, jakby dla tego „eksperta” CW zaczął się od Bell Canto. I dopiero potem w katalogu pojawiły się zegarki, które są podobne do innych zegarków… jak wiedza tych ekspertów z internetu jest na tym poziomie, to w sumie dobrze że nigdy nie trafiłem na nich zbytnio czasu. 

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te "przeprosiny" (cudzysłów nieprzypadkowy) to raczej sarkastyczne dosyć, bo facet mówi wyraźnie, że kieruje je do tych, którzy nie rozumieją różnicy między mikrobrandem a dużą marką o przychodach w okolicach 50 mln dolarów i mającą własne zakłady od 2014 a nawet wcześniej, etc. i że to "największy przekręt", że tyle osób uważa CW za mikrobrand i że manipuluje się klientami po to, żeby wciągnąć ich w proces "wspierania underdoga". No i że jemu też należy się szacunek i uczciwe traktowanie - takie, jakie on okazuje CW.  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Te "przeprosiny" (cudzysłów nieprzypadkowy) to raczej sarkastyczne dosyć, bo facet mówi wyraźnie, że kieruje je do tych, którzy nie rozumieją różnicy między mikrobrandem a dużą marką o przychodach w okolicach 50 mln dolarów i mającą własne zakłady od 2014 a nawet wcześniej, etc. i że to "największy przekręt", że tyle osób uważa CW za mikrobrand i że manipuluje się klientami po to, żeby wciągnąć ich w proces "wspierania underdoga". No i że jemu też należy się szacunek i uczciwe traktowanie - takie, jakie on okazuje CW.  :) 

Tak Jarek, ale to mówi już na filmie. A we wcześniejszym (jak mniemam) wpisie peroruje, że on też wspierał CW i że Bell Canto super i w ogóle, a potem to już lipa i w katalogu prawie same podjebki. Wygląda to trochę tak, jakby po ataku na niego za wpis odrobił lekcję i tenże filmik ma pokazywać jaki to on mądry i spec. Jak dla mnie pustak dokładnie taki, na jakiego wygląda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, rafi napisał(-a):

Tak Jarek, ale to mówi już na filmie. A we wcześniejszym (jak mniemam) wpisie peroruje, że on też wspierał CW i że Bell Canto super i w ogóle, a potem to już lipa i w katalogu prawie same podjebki. Wygląda to trochę tak, jakby po ataku na niego za wpis odrobił lekcję i tenże filmik ma pokazywać jaki to on mądry i spec. Jak dla mnie pustak dokładnie taki, na jakiego wygląda. 

Przecież sam wkleiłem jego wpis. No i widać też, że potem dopiero odniosłem się do tych "przeprosin" odrębnie. 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi