Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy..co sądzicie o  C60 Trident Lumière Titanium..

Zainteresowala  mnie czarna wersja.

Nie miałem doswiadczenia z zegarkami z tytanu..Waszym zdaniem bedzie sie rysowac? 

Czy to prawda ze tytan z czasem  ,,dziadzieje"?

Edytowane przez Calisia1

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Titanium Grade 2 bez żadnych powłok ochronnych (przynajmniej nic o nich nie znalazłem), więc raczej będzie się rysować. Szczególnie na polerowanych elementach to będzie widać.

Dziadzieć w inny sposób nie będzie. Po prostu od początku będzie bardziej szary niż zwykła stal 316L.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Titanium Grade 2 bez żadnych powłok ochronnych (przynajmniej nic o nich nie znalazłem), więc raczej będzie się rysować. Szczególnie na polerowanych elementach to będzie widać.

Dziadzieć w inny sposób nie będzie. Po prostu od początku będzie bardziej szary niż zwykła stal 316L.

Dzięki Robert..😉👍🏻

Czyli ciąg dalszy poszukiwania swojego graala..jednak w stali.. ale z tym samym werkiem..

Edytowane przez Calisia1

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Calisia1 napisał(-a):

Koledzy..co sądzicie o  C60 Trident Lumière Titanium..

Zainteresowala  mnie czarna wersja.

Nie miałem doswiadczenia z zegarkami z tytanu..Waszym zdaniem bedzie sie rysowac? 

Czy to prawda ze tytan z czasem  ,,dziadzieje"?

Każdy zegarek noszony będzię dziadzieć. Tytan rysuje się troszkę bardziej ale czy ja wiem czy to psuje odbiór zegarka... Jak masz kupić do noszenia i bać się sladów użytkowania to lepiej kup coś tańszego :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Dla niektórych, dla mnie np. tytan jest też za lekki. Może to kwestia przyzwyczajenia.

Też mnie to zastanawiało ,bo lubię cięższe zegarki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model ma dla mnie jeszcze kilka dyskusyjnych "ficzerów".

1. Indeksy i wskazówki z masy zmieszanej z lumą nie do końca mnie przekonują. Może i lepiej świecą w ciemności, ale nie wyglądają tak ładnie jak zwykłe metalowe indeksy i wskazówki w innych C60. Brak im klasy i takiej prostej elegancji, którą ma koperta, tarcza i bransoleta. Te wskazówki i indeksy, dla mnie są jakby wzięte z jakiegoś plastikowego "moonswatcha". Takie trochę "zabawkowe". Mi nie pasują do charakteru zegarka. To raczej styl Casio dla mnie.

2. Bezel. W opisie zegarka jest opisane, że bezel jest z ceramicznym wkładem. Na zdjęciach wygląda jak aluminiowy pomalowany farbą. Podobnie to wygląda w C60 Bronze, który mam. W moim bezel jest opisany jako "matt zirkonia ceramic bezel". I mój bezel się rysuje. Wiem, bo mi się porysował. Potem rysa zniknęła ale była.  Obawiam się, że ten też może się rysować. A już na pewno zdrapać się mogą cyfry z lumy, bo one nie są pokryte ceramiką. To dobrze widać na zdjęciu poniżej.

Tak więc, dla mnie osobiście dużo fajniejszy wydaje się zwykły C60 Pro 300 z czarną tarczą.

obraz.png.35b4a7dd1cd84e6941ab1322e933d463.png

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też brałbym zwykłego. Dodam, że tytanowe bezele chodzą bardzo specyficznie. Lekko i pusto nie każdemu to odpowiada.

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

1. Indeksy i wskazówki z masy zmieszanej z lumą nie do końca mnie przekonują. Może i lepiej świecą w ciemności, ale nie wyglądają tak ładnie jak zwykłe metalowe indeksy i wskazówki w innych C60. Brak im klasy i takiej prostej elegancji, którą ma koperta, tarcza i bransoleta. Te wskazówki i indeksy, dla mnie są jakby wzięte z jakiegoś plastikowego "moonswatcha". Takie trochę "zabawkowe". Mi nie pasują do charakteru zegarka. To raczej styl Casio dla mnie.

2. Bezel. W opisie zegarka jest opisane, że bezel jest z ceramicznym wkładem. Na zdjęciach wygląda jak aluminiowy pomalowany farbą. Podobnie to wygląda w C60 Bronze, który mam. W moim bezel jest opisany jako "matt zirkonia ceramic bezel". I mój bezel się rysuje. Wiem, bo mi się porysował. Potem rysa zniknęła ale była.  Obawiam się, że ten też może się rysować. A już na pewno zdrapać się mogą cyfry z lumy, bo one nie są pokryte ceramiką. To dobrze widać na zdjęciu poniżej.

Tak więc, dla mnie osobiście dużo fajniejszy wydaje się zwykły C60 Pro 300 z czarną tarczą.

Rysa sama raczej nie zniknęła, może coś zostawiło ślad na bezelu, który z czasem się starł. Niby są materiały "regenerujące" powstałe uszkodzenia ale nie sądzę, że powłoka użyta przez ChW do nich należy 

Edytowane przez artooro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, artooro napisał(-a):

Rysa sama raczej nie zniknęła, może coś zostawiło ślad na bezelu, który z czasem się starł. Niby są materiały "regenerujące" powstałe uszkodzenia ale nie sądzę, że powłoka użyta przez ChW do nich należy 

Taki "regenerujacy" to na pewno nie 😉

Ryska była dość mała i płytka więc pewnie pod mankietem się po jakimś czasie wypolerowała. Albo może rzeczywiście to materiał którym otarłem bezel został na bezelu i z czasem zniknął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

obraz.png.35b4a7dd1cd84e6941ab1322e933d463.png

Podzielam Twoje uwagi..

Indeksy jakby ,,z mydła" wycięte..

Cholera, szkoda, bo tam fajny mechanizm zastosowali...

Edytowane przez Calisia1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

W dniu 10.10.2024 o 10:26, Perpetuum Mobile napisał(-a):

337fd38df04a6e64e90b34c5f54dc8e7.jpg

Chyba najładniejszy CW dla mnie 🙂

Edytowane przez mirfak

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najładniejszy CW dla mnie

Dzięki. Zawsze do niego wracam, ale Pro 300 też jest super. I Sealander też ma swój urok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GkU5eSK.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi