Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Recommended Posts

5 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Na tym CW akurat patyna byla fajna - poki jest w miare rownomierna i nie sprawia, ze zegarek wyglada jak wyciagniety z Titanica po stu latach w wodzie to jest ok.

Zgadza się Dominik w tym zegarku patyna jest fajna . No ale po oczyszczeniu też jest dobrze bo bardziej widać  szczotkowania 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

11 hours ago, cordi7 said:

Na tym CW akurat patyna byla fajna - poki jest w miare rownomierna i nie sprawia, ze zegarek wyglada jak wyciagniety z Titanica po stu latach w wodzie to jest ok.

Krzyśki mają i taki potencjał:

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/120463-klub-miłośników-zegarków-christopher-ward/?do=findComment&comment=2845417

zegarkiclub.pl/forum/topic/120463-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-christopher-ward/?do=findComment&comment=2847199

😉

Edited by tts

Ten pierwszy na moje niewprawne oko wygląda na wymuszoną patynę ;)

Drugiego bałem się otwierać :)

10 hours ago, cordi7 said:

The C65 Dune Aeolian

1 hour ago, cordi7 said:

Ten pierwszy na moje niewprawne oko wygląda na wymuszoną patynę ;)

Tak.

1 hour ago, cordi7 said:

Drugiego bałem się otwierać :)

Niepotrzebnie. Pierwsze zdjęcia wyglądają na bardziej hardcoreowe.

Suma sumarum, rozumiem punkt widzenia Kolegi. Sam brąziaka nadal nie kupiłem, mimo że mi się podoba - obawiam się jak się będzie patynował, gdy będzie używany w bardzo różnych warunkach. Chyba w tej syt. bardziej gadają do mnie takie rozwiązania jak np w Zenith Pilot Cronometro Tipo Cp-2 (nałożona powłoka, wstępnie wyszczotkowana (?)) 

1 hour ago, Funky_Koval said:

przecież to wygląda jak zniszczony zegarek. I pewnie brudzi niemiłosiernie

Tak. Też tak podejrzewam.

Godzinę temu, tts napisał(-a):

Skopiowali San Martina 😂

Dune był dla mnie w charakterze tool watchem, słabo mi ta biżuteryjność leży. Ale to mnie.

45 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

E tam fajne są. Szary na bransie :)))

Fajny to jest twój Sandhurst 😜

W dniu 23.01.2025 o 12:50, cordi7 napisał(-a):

Fajny to jest twój Sandhurst 😜

dzięki i zgadzam się. Surowy bez żadnych falowanych udziwnień :P i cosc 💪

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

Fajne te Krzyśki. Szkoda tylko, że przestały być tańsze od Tissotów 🥲. Za „pu ceny” już się Krzyśka nie kupi .

504f169016e9a83cfafeda60ed68f774.jpg

27 minutes ago, Perpetuum Mobile said:

Fajne te Krzyśki. Szkoda tylko, że przestały być tańsze od Tissotów 🥲. Za „pu ceny” już się Krzyśka nie kupi emoji20.png.

Znaczy trzeba kupować Tissota, bo zapomnieli zaktualizować cenę? A może, kupować Krzyśki póki nie podnieśli znów cen? ;) Tak serio, to od mojego ost. zakupu Tridenta, cena podskoczyła o 1/3 a minęło już prawie 10 lat. W tym czasie Wardy dorobiły się mikro regulacji i łatwo wypinanych teleskopów, koperty wymagają więcej pracy, etc... Nie będę robił dubli. Niech jako podsumowanie jakości i podniesienia poprzeczki w C60 Mk3 wystarczy podsumowanie Kolegi @vitrol, do odszukania w tym wątku.

Kiedy rozpoczynałem eksperyment pod tytułem: "Zegarki starzeją się wolniej niż ludzie", byłem zdania, że koperty w zegarkach entry-level ze Swatch  Group (Hamilton, Tissot, etc.), rysują się od patrzenia. Zastanawiałem się czy CWL ma tak samo. Po rozpoczęciu 9-tego roku użytkowania C60 MkII, jako EDC, GADA, czy jak to zwać, jestem zdania, że CWL startował z solidniejszymi materiałami. Na temat obecnej jakości stali w entry-level ze Swatch  Group wypowiem się się przy okazji innych wątków. ;) 

1000036864_edited.thumb.jpeg.249d9f9333afe9d12b975ee0d7f62bc4.jpeg

Nigdy bym nie powiedział, że Krzyśki nie są warte swojej ceny. Są zdecydowanie warte. Trochę mi po prostu szkoda, że ewidentnie skończył się "promocyjny" okres w historii rozwoju marki i cenowo nie są już taką okazją. Kupić fajnego, dopieszczonego ChW w cenie niższej niż np. Tissot Le Locle albo Gentleman, to była satysfakcja z dobrego zakupu 😉.

To nadal najpopularniejsza marka w moich zegarkowych skrzyneczkach i jak mogę, to innym też polecam. Mam ogromny sentyment i sympatię do marki. No i wciąż ochotę i apetyt na jakiegoś czarnego Tridenta Pro 300. Na ostatniej wyprzedaży były takie, ale tylko 38 mm. Nie potrzebuję, ale podoba mi się 😜.

Niestety macie rację ale zegarki świetne. Mam dwie 300 i ten nie ma słabych punktów może ta zapinka z mikroregulacją jest długa ale to nie dla mnie 😀

svCwVYI.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos