Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem. Bez odpowiedzi od dwóch dni. Zobaczymy w poniedziałek.

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie z UK/eBay tydzień szło. Wysyłając do UK/ChW również tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdążyło się Wam że przesyłka utknęła z opisem 'ON ITS WAY TO HEATHROW' i tak wisi od 10 dni? Po numerze paczki w gls nic nie pokazuje, piszę że nie ma takiej..

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Ja bym do tego nie przywiązywał zbyt dużej wagi. Moja ostatnia przesyłka od ChW wg trackingu angielskiej poczty nigdy nie została odebrana od ChW, a paczkę w Polsce dostarczyło DPD (za pierwszym razem był to GLS). Od początku do końca tracking DPD i poczty angielskiej twierdziły, że przesyłka taka nie istnieje. Kontaktowałem się z Werą i odpisała mi, że jak w ciągu dwóch tygodni od wysłania przez nich przesyłki zegarek nie dotrze, wyślą mi nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie z UK/eBay tydzień szło. Wysyłając do UK/ChW również tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam go na oku ale ta cena Podoba mi się na pasku i bransolecie - takiego zegarka szukam.

a4234b800d13ecc3d852d2ecf5f7ede9.jpg

Panowie, dopiero natknąłem się na tą markę, szukam divera i bardzo często porównywane są 3 modele: STEINHART OCEAN ONE czy Squale Atmos czy Ch. Ward. Z tej trójki najdroższy jest Ch. Ward którego nigdy nie miałem w ręku - warto dopłacać ?

Steinharta miałem i na pasku tragedia posejdona :D

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go na oku ale ta cena Podoba mi się na pasku i bransolecie - takiego zegarka szukam.

Panowie, dopiero natknąłem się na tą markę, szukam divera i bardzo często porównywane są 3 modele: STEINHART OCEAN ONE czy Squale Atmos czy Ch. Ward. Z tej trójki najdroższy jest Ch. Ward którego nigdy nie miałem w ręku - warto dopłacać ?

Warto. Na liście ew. zostawiłbym Squale i Tridenta. Jakość w okolicach BB i SM. Stal marine-grade, ceramika, jakość wykonania. Do tego niczego nie kopiuje. Jest co najmniej kilkanaście sztuk w PL. Może się uda nawet jakieś oględziny zorganizować. Jeden jest nawet na bazarki w bardzo dobrej cenie.

I jeszcze taka galeria: https://photos.google.com/share/AF1QipNV2Zd3QQn1H7JXPRuiOfKOhbX3lCeFALsMwMtWP9khaNyGYWIuWRMKsWir_Co0vA?key=ZE5fckVNeUFTSGhJeTNBU2tWQktCRm1NMXRuMFNB

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galeria przepiękna. Mimo, iż na pasku prezentuje się świetnie (nato w takim zegarku uważam za małe nieporozumienie - z całym szacunkiem :) ), to jednak bransoleta wygrywa. :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galeria przepiękna. Mimo, iż na pasku prezentuje się świetnie (nato w takim zegarku uważam za małe nieporozumienie - z całym szacunkiem :) ), to jednak bransoleta wygrywa. :)

Spoko. Co kto lubi. Używam go jako EDC. Problem z bransoletą polega na tym, że nie do wszystkich aktywności się nadaje. Nato jest wygodne, łatwo zmienialne, ale niestety nie każde pasuje zarówno pod względem kolorów, jakości wykonania, jak i grubości i sztywności. Dla mnie idealnym zestawieniem na lato jest guma + nato, na co dzień, do koszuli bransoleta. Co do paska, ten ze zdjęć wydaje mi się zbyt delikatny, z kolei ost. testowałem na Tridencie 4mm surowej skóry i też mi nie podeszło. Szukam zatem dalej... :)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto. Na liście ew. zostawiłbym Squale i Tridenta. Jakość w okolicach BB i SM. Stal marine-grade, ceramika, jakość wykonania. Do tego niczego nie kopiuje. Jest co najmniej kilkanaście sztuk w PL. Może się uda nawet jakieś oględziny zorganizować. Jeden jest nawet na bazarki w bardzo dobrej cenie.

I jeszcze taka galeria: https://photos.google.com/share/AF1QipNV2Zd3QQn1H7JXPRuiOfKOhbX3lCeFALsMwMtWP9khaNyGYWIuWRMKsWir_Co0vA?key=ZE5fckVNeUFTSGhJeTNBU2tWQktCRm1NMXRuMFNB

Dzięki za galerie, tutaj widać zegarek dosłownie w wszystkim i wszędzie :D

Na bazarku ? Właśnie przescrollowałem i nie widzę :/ było by dobrze zobaczyć ten zegarek na żywo, kto z woj lubuskiego, ewentualnie zachodniopomorskie czy wielkopolskiego ?:D

Będę patrzył dalej na tą firmę. A w dużo niższej cenie jest model Trident 300...a juz widzę dlaczego - kwarcowy :)

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za galerie, tutaj widać zegarek dosłownie w wszystkim i wszędzie :D

Na bazarku ? Właśnie przescrollowałem i nie widzę :/ było by dobrze zobaczyć ten zegarek na żywo, kto z woj lubuskiego, ewentualnie zachodniopomorskie czy wielkopolskiego ? :D

Będę patrzył dalej na tą firmę. A w dużo niższej cenie jest model Trident 300...a juz widzę dlaczego - kwarcowy :)

PW. 

Trident 300 poza byciem kwarcem ma starą kopertę z nowym deklem i nie ma ceramicznego bezela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka "ta cena"?? Nawet regularna jest bardzo dobra. Ten model co wkleiłeś kosztuje 660 funtów. Pokaż mi inną firmę, która daje zegarek z takimi parametrami (600m, ceramiczny bezel, szafir) za niecałe 3300zł... Popatrz chociaż na Aquariusa, którego niedawno miałeś... I sam sobie odpowiedz, co bardziej warto kupić. Ja już wiem :)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzucić do kręgu zainteresowań również Halios, zwłaszcza model seaforth. Ja się uważnie przyglądam :) Mieć Tridenta i Seaforth to było by coś! ;)

Halios ma jeden wielki minus.... Nie jest Tridentem.  :D

Jaka "ta cena"?? Nawet regularna jest bardzo dobra. Ten model co wkleiłeś kosztuje 660 funtów. Pokaż mi inną firmę, która daje zegarek z takimi parametrami (600m, ceramiczny bezel, szafir) za niecałe 3300zł... Popatrz chociaż na Aquariusa, którego niedawno miałeś... I sam sobie odpowiedz, co bardziej warto kupić. Ja już wiem :)

Trident jest lepiej zrobiony niż Aquarius? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halios ma jeden wielki minus.... Nie jest Tridentem. :D

Patrząc na inne zegarki tej firmy to wydaje mi się że to ta sama półka co Ward.

Seaforth jest bardzo ładny - no przynajmniej dla mnie - i oferuje ciekawsze opcje kolorów i wykończeń. Różne bezele, różne tarcze, różne kolory indeksów i wskazówek. Wszystkie świetnie spasowane ze sobą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halios ma jeden wielki minus.... Nie jest Tridentem.  :D

Trident jest lepiej zrobiony niż Aquarius? 

Haliosa miałem z brązu, fajny, ale to nie to.

Na pewno nie gorzej, a gdzieniegdzie nawet lepiej. A kosztuje w regularnej cenie połowę tego co Aquarius. Wybór wydaje się oczywisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na inne zegarki tej firmy to wydaje mi się że to ta sama półka co Ward.

Seaforth jest bardzo ładny - no przynajmniej dla mnie - i oferuje ciekawsze opcje kolorów i wykończeń. Różne bezele, różne tarcze, różne kolory indeksów i wskazówek. Wszystkie świetnie spasowane ze sobą :)

Trudno się z Kolegą nie zgodzić. Sam nadal czuję szybsze bicie serca jak zobaczę coś co stylistycznie nawiązuje do milsubów. Z tymi kolorami, to Ward w końcu się opanował. Zobacz ile wersji kolorystycznych było w MkI i pierwszych wypustach MkII.

Haliosa miałem z brązu, fajny, ale to nie to.

Na pewno nie gorzej, a gdzieniegdzie nawet lepiej. A kosztuje w regularnej cenie połowę tego co Aquarius. Wybór wydaje się oczywisty.

No prawda, a jeżeli jest okazja kupić z drugiej ręki lub z rabatem okazuje się, że również i beatery Seiko mogą mieć konkurencję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O cenach z wyprzedaży u Krzysztofa nawet nie mówię, bo już nawet nie wypada tak dokopywać leżącym... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O cenach z wyprzedaży u Krzysztofa nawet nie mówię, bo już nawet nie wypada tak dokopywać leżącym... ;)

56996665.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jeszcze trzy razy Tajfun na dobranoc ;)

7909689_IMAG9706.jpg

7909690_IMAG9656.jpg

7909692_IMAG9664.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle o wersji 43mm czyli 725 funtów :D co do porównania cen z Glycine nie sposób się z Tobà nie zgodzić...póki co ja na sucho oceniam wartość tego zegarka co do jakości bo nie miałem okazji go zobaczyć czy dotknąć ;) dosłownie dzisiaj zacząłem czytać o tej marce choć gdzie nie gdzie zdjęcia widziałem ale bez głębszego zainteresowania.

A jeżeli chcesz przykład zegarka z ceramicznym bezelem, koperta 42, szafir, diver - STEINHART OCEAN ONE BLACK wyjdzie z 1890 zł haaa! :P dobra dobra 300m ale kto tam zanurkuje :D

Dorzucić do kręgu zainteresowań również Halios, zwłaszcza model seaforth. Ja się uważnie przyglądam :) Mieć Tridenta i Seaforth to było by coś! ;)

http://halioswatches.com

https://www.instagram.com/halioswatches/

Dzięki za kolejną propozycje :) Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi