Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Ta nowa 65-tka jednak mnie nie przekonała - za mała... Za to Tomek załatwił sprawę kolejnym zdjęciem Tridenta 60 Vintage - właśnie ustrzeliłem używkę na zatoce:-) Będziemy mieć bliźniaki...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go, noszę, przebieram w różne paski i nato, ostatnio też bransoletę. Wiem co mówię, z praktyki nie teorii, ten zegarek na nato wygląda jak świnia z siodłem ;)

Podsumowując kompletnie się w tej kwestii nie zgadzamy.

Nie ma co robić z niego na siłę niewiadomoco i obrażać się że komuś to się nie podoba ;)

Znowu Twoim zdaniem :)  

A według mnie świetnie wyglądałby na nato np. olive green, albo coyote khaki. Czarna tarcza, stara luma, stalowa koperta. Co tu nie pasuje do Nato? Paski Nato pasują do większości zegarków.

Faktycznie, do porozumienia raczej nie dojdziemy. Noś sobie tego swojego "eleganta" nawet na krokodylu, przecież każdy ma swój gust :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta nowa 65-tka jednak mnie nie przekonała - za mała... Za to Tomek załatwił sprawę kolejnym zdjęciem Tridenta 60 Vintage - właśnie ustrzeliłem używkę na zatoce:-) Będziemy mieć bliźniaki...

Jasne, na mnie zwal... Pewnie dlatego żeby Księgowość nie wysłała Cię na wycieraczkę... ;)

Graty! Kiedy i gdzie zjazd?

Jak to jest mieć trzy Tridenty? ;)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol! Gratulacje. No to ja już nie kupię Vin. Trojaczki to za dużo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol! Gratulacje. No to ja już nie kupię Vin. Trojaczki to za dużo :D

Ty przecież chciałeś męski rozmiar, a my budziki mamy. ;)

Swoją drogą to ciekawe... Od zdjęcia do zakupu... szybko... Muszę częściej zdjęciami krzywdzić Tridenta. ;) Spontan jak z X-Windem?

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiar jest ok. Leży mi super. Tylko ciut ciężkawy dla mnie. No to już wiadomo, w co celuję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

To drugi po bialym, ktory baaardzo mi sie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty przecież chciałeś męski rozmiar, a my budziki mamy. ;)

Swoją drogą to ciekawe... Od zdjęcia do zakupu... szybko... Muszę częściej zdjęciami krzywdzić Tridenta. ;) Spontan jak z X-Windem?

No nie, tak szybko to się nie decydowałem akurat na vintage'a, bo przecież przymierzałem Twojego w Krakowie i już wtedy na łapie mi przyjemnie leżał:-)

Ale dzisiaj oferta się pojawiła dobra - prawie nowy na kajdanie za 450 GBP, więc odpaliłem katiusze ;)

A ten trzeci Trident już pójdzie do ludzi, jak tylko wróci z "poprawki" u Krzysia, spokojna głowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guma Hirscha/inne z podobną faktura mogą szybko łapać kurz, zanieczyszczenia.Gladki pasek łatwiej utrzymać w czystości.

Sam w sobie może dobrze leżeć/przylegać do koperty przez zaokrąglone curved end

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie, tak szybko to się nie decydowałem akurat na vintage'a, bo przecież przymierzałem Twojego w Krakowie i już wtedy na łapie mi przyjemnie leżał:-)

Ale dzisiaj oferta się pojawiła dobra - prawie nowy na kajdanie za 450 GBP, więc odpaliłem katiusze ;)

A ten trzeci Trident już pójdzie do ludzi, jak tylko wróci z "poprawki" u Krzysia, spokojna głowa.

Świetna cena ale... ważniejsze, że świetny wybór!

Widzę, że coraz więcej ludzi się do ChW (Błagam tylko nie "u Krzysia", bo się tu nam katastrofa w wątku zdarzy....;) Jakaś plaga egipska albo co...) przekonuje więc nie wątpię, że teraz szybko pójdzie. No i lato się zbliża... 

Guma Hirscha/inne z podobną faktura mogą szybko łapać kurz, zanieczyszczenia.Gladki pasek łatwiej utrzymać w czystości.

Tu się muszę z Kolegą zgodzić... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu nie pasuje do Nato? Paski Nato pasują do większości zegarków.

Twoim zdaniem czy to może jakiś dogmat? W c65 koperta determinuje w czym mu dobrze, jej kształt, uszy i L2L powoduje że źle wygląda na nato tak skórzanych jak i nylonowych, i wszelkich innych parciakach. Oczywiście moim zdaniem :)

Faktycznie, do porozumienia raczej nie dojdziemy.

Nie o porozumienie przecież chodzi tylko o własną opinię i poszanowanie cudzej. Oboje ją wyraziliśmy, nic dodać nic ująć.

Noś sobie tego swojego "eleganta" nawet na krokodylu, przecież każdy ma swój gust :)

Między elegancja a sportową elegancją jest sporo przestrzeni :)

A gady do mnie jadą inie zawaham się ich użyć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoim zdaniem czy to może jakiś dogmat? W c65 koperta determinuje w czym mu dobrze, jej kształt, uszy i L2L powoduje że źle wygląda na nato tak skórzanych jak i nylonowych, i wszelkich innych parciakach. Oczywiście moim zdaniem :)

Nie, nie dogmat, to moje zdanie :)  Natomiast to Ty tworzysz dogmaty twierdząc kategorycznie, że cytuję " ten zegarek na nato wygląda jak świnia z siodłem".

To Tylko Twoja opinia, więc taki kategoryczny ton jest odrobinę na wyrost...

Dobranie do C65 pasującego Nato, to tylko kwestia odpowiedniego wyboru. Po pomysły i inspiracje odsyłam i zapraszam do Klubu G1098: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/146826-klub-g1098/page-1

Teraz piszesz o "determinacji koperty"... Znowu jakże kategorycznie i znowu, delikatnie mówiąc niezbyt prawdziwie. Jak L2L może mieć wpływ czy wręcz "determinować" to, czy będzie pasował do zegarka pasek Nato?? C65 ma lug to lug 45mm. Czyli według Ciebie wszystkie zegarki o takiej długości uszu "źle wyglądaja na nato tak skórzanych jak i nylonowych, i wszelkich innych parciakach"?? Naprawdę? Każdy zegarek o L2L 45,3mm jest tak zdeterminowany? :D

A ja wkleję zdjęcie mojego Tajfuna, który ma niezdeterminowaną kopertę, wręcz jest ona bardzo niezcecydowana :D   

Ciągle nie może się zdecydować, czy najlepiej jej w skórze, Nato, czy Układzie Warszawskim ;)

Dziś wybrała piaskowy tropic. 

8073051_IMAG0044.jpg

8073052_IMAG0049.jpg

I jeszcze specjalnie dla kol. dopemana zdjęcie Tajfuna na Nato pasujacych mu lepiej niż świni siodło: :)

8073233_IMAG0003.jpg

8073250_IMAG9909.jpg

8073249_IMAG0004.jpg

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C65 z kopertą 38 mm z małymi krótkimi uszami i małym L2L źle wygląda na 20 mm nato bo jest przez ten pasek zdominowany. Seagull 1963 z kopertą również 38mm, z długimi uszami i większym L2L na nato ALE 18(!) mm wygląda jakby się na nim urodził.

Internet wręcz "zalewają" zdjęcia c65 vintage na różnych paskach NATO w przeciwieństwie do Seagulla :D

Mógłbym postawić odważną tezę że to co pisałem i wnioski przeze mnie wyciągnięte nie są wyssane z palca, bo POSIADACZE I UŻYTKOWNICY obu tych zegarków są dość zgodni w czym im dobrze. No ale pewno Ty i tak wiesz lepiej więc nie ma sensu dalej ciągnąć ten temat :)

Edytowane przez dopeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upierasz się przy swoim zdaniu, niezbyt mądrym według mnie - cóż Twoja sprawa. Mnie nie wmówisz, że kształt koperty a już tym bardziej L2L determinują czy Nato będzie pasować, czy nie. Po prostu nie umiesz dobrać Nato albo nie lubisz i tyle w temacie. Reszta to tylko Twoje wymysły.

Na silę Cię przekonywał nie będę.

Faktycznie nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu. Wklej lepiej jakieś fotki tego Twojego C65 ze zdeterminowaną koperta, ok? :)

A to mój ulubieniec:

8076792_IMAG9937.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zdjęć c65 na nato jak nie ma tak nie ma w sieci. Wszyscy mają 'wymysły' widocznie :D

Może oni jeszcze nie wiedzą że nato pasuje do wszystkich zegarków na świecie. A jak nie pasuje to nie umieją dobrać. Zaniesiesz ludziom kaganiek oświaty? ;)

Edytowane przez dopeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, na rzemyku se możemy nosić, jak nam się podoba i jest wygodnie :D Nie ma co kruszyć kopii...

A w sieci wszystko się znajdzie, jak trzeba - C65 nie jest aż tak popularny, więc najłatwiej znaleźć coś na forum CW:

post-66359-0-60647000-1493382575_thumb.jpgpost-66359-0-87949300-1493382585_thumb.jpg

Edytowane przez ledr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zdjęć c65 na nato jak nie ma tak nie ma w sieci. Wszyscy mają 'wymysły' widocznie :D

Może oni jeszcze nie wiedzą że nato pasuje do wszystkich zegarków na świecie. A jak nie pasuje to nie umieją dobrać. Zaniesiesz ludziom kaganiek oświaty? ;)

No, geniusz z Ciebie, naprawdę. Argumenty masz takie świetne, że faktycznie mowę mi odjęło: "Nie ma zdjęć C65 na Nato w sieci , to znaczy że nie pasuje do Nato i już!"

Brawo Ty, ja wysiadam :D  :D  :D Wysiadła też już jakiś czas temu logika Twoich wypowiedzi, ale skoro jesteś przekonany o swojej racji... 

Ed: Zobacz, Leszek znalazł zdjęcia C65 na Nato, to chyba niemożliwe! :D

Wkleiłbyś raczej jakieś fajne zdjęcia tego Twojego zegarka ze zdeterminowaną kopertą, bo to fajny zegarek jest i chętnie pooglądamy :)

A ja cały czas to samo, dzisiaj na dwuczęściowym srebrnoszarym Zulu:

8078405_IMAG0055.jpg

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma, bo nikt nie zakłada, bo do tego zegarka to nie pasuje i wygląda głupio, podobnie jak.. za duży czarny zegarek na za małym białym nadgarstku ;)

Classic jest większy, nie o nim mowa. No a zdjęcie Vintage dokładnie potwierdza to co myślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma, bo nikt nie zakłada, bo do tego zegarka to nie pasuje i wygląda głupio, podobnie jak.. za duży czarny zegarek na za małym białym nadgarstku ;)

Weź już przestań trolować, bo temat chyba wyczerpany a w wątku tylko syf się robi.

Masz ChW - wklej fotkę, pochwal się, opisz swoje wrażenia. Po to jest ten wątek. 

Jeszcze jedna fotka Tajfuna na Zulu. Po opis paska zapraszam do Klubu G1098:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/146826-klub-g1098/page-5?do=findComment&comment=1997754

8078584_IMAG0059.jpg

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Mam i ja. Naprawde fajny zegar. Nie wiem czy jest producent oferujacy tak wiele w tej kwocie (Trident 600 PRO). Wkleje później jakieś foto. Mój ma zdeterminowaną kopertę na bransoletę ale szukam do niego jakiejś gumy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i ja. Naprawde fajny zegar. Nie wiem czy jest producent oferujacy tak wiele w tej kwocie (Trident 600 PRO). Wkleje później jakieś foto. Mój ma zdeterminowaną kopertę na bransoletę ale szukam do niego jakiejś gumy :)

A widzisz!  :)  :)  Super, ja swojego Tridenta cały czas żałuję. Trudno, będzie jeszcze okazja. To super zegarki.

Dawaj fotki! :)

Jak taki zdeterminowany na bransoletę, to pewnie w necie fotek na gumie nie ma? ;)

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pochwal się, opisz swoje wrażenia. Po to jest ten wątek.

Dokładnie to zrobiłem. Kilka postów wcześniej wyraziłem opinię o nowym c65 pvd. To Tyś się mnie czepił jak rzep psiego ogona.

Ale ok. Przyjmuję to - Ty wyrażasz opinie a ja mam tylko jakieś 'wymysły'. Ja mówię - wygląda źle, Ty że nieprawda bo nie umiem dobrać.

To dopiero logika.

Ale niech będzie i tak.

Chwalmy nato bo do wszystkiego pasuje :)

Edytowane przez dopeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

A widzisz! :):) Super, ja swojego Tridenta cały czas żałuję. Trudno, będzie jeszcze okazja. To super zegarki.

Dawaj fotki! :)

Jak taki zdeterminowany na bransoletę, to pewnie w necie fotek na gumie nie ma? ;)

Nigdy mie kwestionowałem jakości tych zegarków. Są fotki na gumie... ufff ;) Tylko ja nie mogę nic znaleźć.

To co moge napisac na szybko. Zegarek ma bardzo krótkie uszy przez co pomimo 43 mm srednicy pasuje na male nadgarstki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki gdzie?

Guma BC 315 nie pasuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi