Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Po kilku dniach +1 sekunda. Rozchodził się. Bransoleta nadal ciężka ;)01fa0e92ef09dfd8ac5e4335eab08333.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta nadal ciężka ;)

Spróbuj zeszczotkować - straci trochę na wadze :P A serio: to naprawdę w miarę lekki kajdan w porównaniu z wieloma innymi nurkami (i nie tylko). Pamiętam jak kiedyś założyłem takie amerykańskie cudo od szwagra co się nazywało Invicta Venom... i ważyło prawie 300 gram (w sumie).

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku dniach +1 sekunda. Rozchodził się. Bransoleta nadal ciężka ;)

Po trzech miesiącach się rozchodzi. Do bransolety się przyzwyczaisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doktora mam i ja :)

post-59972-0-91317500-1494676130_thumb.jpg

Zegar ładnie wykonany, pasek jakby wygodniejszy niż w tridencie.

Przy okazji żelazna niekonsekwencja:

Nowe logo na pudle i klamrze, środkowe na przodzie zegara i najstarsze na dupce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chwilowo stawiam na różnorodność :D

Takie multikulti... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doktora mam i ja :)

attachicon.giflapka.jpg

Zegar ładnie wykonany, pasek jakby wygodniejszy niż w tridencie.

Przy okazji żelazna niekonsekwencja:

Nowe logo na pudle i klamrze, środkowe na przodzie zegara i najstarsze na dupce

Gratulacje!

To potwierdza, że finalne składanie zegarków do kupy odbywa się w UK. Ze Szwajcarii przyszła koperta (ze poprzednim), reszta już z nowego zestawu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Świetne te tridenty. Dobrze mi się wydaje, że ostatnia seria ze starym logo w obydwu rozmiarach posiada zapięcie z mikroregulacją, która kiedyś była dostępna tylko w większej wersji? Dokładnie chodzi mi o tę regulację "na szybko" bez przekładania pinów.

Może chce ktoś sprzedać wersję 38mm z czarną tarczą? :rolleyes:

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry! :)

Po 14 godzinach odchyłka 0 sekund.

Jaki masz numer seryjny? Ja 15 I zastanawiam sie czy oni przed wyprzedarza sprzedali tylko 14 sztuk czy wysylali tak od czapy

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trident sam w sobie ciężki co mi odpowiada i tą wagę samego zegarka czuć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne te tridenty. Dobrze mi się wydaje, że ostatnia seria ze starym logo w obydwu rozmiarach posiada zapięcie z mikroregulacją, która kiedyś była dostępna tylko w większej wersji? Dokładnie chodzi mi o tę regulację "na szybko" bez przekładania pinów.

Może chce ktoś sprzedać wersję 38mm z czarną tarczą? :rolleyes:

W obu rozmiarach była dostępna. W starszych wersjach bransolety była jeszcze opcja rozszerzenia nurkowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz numer seryjny? Ja 15 I zastanawiam sie czy oni przed wyprzedarza sprzedali tylko 14 sztuk czy wysylali tak od czapy

Sent from my XT1032 using Tapatalk

29

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

W obu rozmiarach była dostępna. W starszych wersjach bransolety była jeszcze opcja rozszerzenia nurkowego.

Już się dowiedziałem i tak jak przypuszczałem, więc jesteś w błędzie bo w obydwu rozmiarach szybka regulacja bez wyjmowania pinów dostępna nie była do pewnego czasu. Teraz stosują identyczne bransolety w modelu 38mm i 42mm i ta regulacja jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się dowiedziałem i tak jak przypuszczałem, więc jesteś w błędzie bo w obydwu rozmiarach szybka regulacja bez wyjmowania pinów dostępna nie była do pewnego czasu. Teraz stosują identyczne bransolety w modelu 38mm i 42mm i ta regulacja jest.

Skoro sprawdziłeś, od kiedy zatem mikroregulacja bez pinów, jest dostępna dla bransolet 20mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dużo tych Tridentów, nie zapominajmy o najładniejszym ChW ;)

8212176_IMAG0169.jpg

8212177_IMAG0170.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Skoro sprawdziłeś, od kiedy zatem mikroregulacja bez pinów, jest dostępna dla bransolet 20mm?

Bransoletę dla obydwu rozmiarów ujednolicono po zmianie logo na zapięciu na to poniżej:

347e649c819adfe0deebdc1ae18a4132.jpg

Wcześniej mniejszy model 38mm posiadał takie zapięcie-rozszerzenie nurkowe, regulacja poprzez wyjmowane piny

IMAG1615.jpg

A większy brat szybką regulację(chyba 4-stopniową):

New%20C60%20clasp_zpsentwif4x.jpg

Swoją drogą bardzo dobry ruch. Według mnie zmiana logo na zapięciu też na plus, natomiast nowego logo na tarczy a raczej jego brak to całkowita porażka i kompromitacja designerska...

Strasznie to wygląda, nie ma zachowanej żadnej symetrii i ładu. "Stare" ceramiczne tridenty wymiatają.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bart8: Dank! Dokładnie tak. Ostatnia seria że starym logo miała nową bransoletę i tam zapięcia już zostały ujednolicone ale... jak zwykle jest tam nieporządek. Pokazuje to ostatnia wyprzedaż starej serii: dobierali tak paski do kopert aby już wszystkiego się pozbyć, a i tak zapewne w sofie Wery coś zostało na czarną godzinę. ;)

Jeszcze jedna kwestia, na stronie jest informacja o bransoletach z mikroregulacją i rozszerzeniem nurkowym. Źle popatrzyłem, błąd na stronie, nowe występują w wersji z rozszerzeniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

@bart8: Dank! Dokładnie tak. Ostatnia seria że starym logo miała nową bransoletę i tam zapięcia już zostały ujednolicone ale... jak zwykle jest tam nieporządek. Pokazuje to ostatnia wyprzedaż starej serii: dobierali tak paski do kopert aby już wszystkiego się pozbyć, a i tak zapewne w sofie Wery coś zostało na czarną godzinę. ;)

Jeszcze jedna kwestia, na stronie jest informacja o bransoletach z mikroregulacją i rozszerzeniem nurkowym. Źle popatrzyłem, błąd na stronie, nowe występują w wersji z rozszerzeniem?

Tutaj nie widać tego rozszerzenie nurkowego w bransolecie z szybką mikro regulacją. Stary typ montowany w 38mm ceramicznym tridencie był również w modelu C60. 

Na wideo od 9:30 porównanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatr wiał wiec foto nieostre hehe.  A serio, w zeszłym tygodniu wrócił Trident z regulacji,  przyspieszał, zwalniał i  po tygodniu codziennego noszenia  suma sumarum +7, czyli ok.

post-95072-0-87420600-1494941473_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawie rozwiązana zmiana paska w moim doktorku :)

Oszczędza mnóstwo zachodu z wyskakującymi teleskopami.

post-59972-0-99580000-1494957276_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi