Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

_Łukasz

Zegarek "garniturowy" do ok. 1000zł. - co polecicie? (+-500zł.) ;)

Rekomendowane odpowiedzi

sarb065-1.jpg

Fota zdjęta stąd - cena wydaje się atrakcyjna, a zegar najwyższej próby, IMO. :)

http://www.seiyajapan.com/collections/seiko/products/s-sarb065

Witajcie po dłuższej przerwie,

rozglądam się za zegarkiem do garnituru.

Wymagania:

1. cena: do ok. 1000zł. ale jeśli uważacie, że warto to dołożyć to możecie podawać droższe modele. W granicach rozsądku oczywiście i poproszę o argumenty, które przemawiają za tym by dopłacić do droższego modelu.

2. preferowana jasna tarcza.

3. preferowany zegarek mechaniczny (zarówno automaty jak i nakręcane ręcznie wchodzą w grę).

4. relatywnie solidny mechanizm. Chciałbym bez obaw mógł go założyć np. wybierając się na wesele do znajomych i nie martwić się, że zbyt szybki czy gwałtowny ruch dłonią spowoduje problem z mechanizmem zegarka.

5. Marka: nie mam tutaj żadnych preferencji. No może poza tym, że marki "modowe" odpadają ;)

Pozdrawiam,

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient bambino.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się poddaje. :(

Pozdrawiam imiennika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, nie spieszy mi się z zakupem :)

Może ktoś inny jeszcze coś zaproponuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/231_Tissot_Le_Locle_T41142333

Polecam ze względu na wygląd. Można u nich jeszcze utargować (do około 1470,-), ale i tak przekroczy budżet. IMO warto!

Mechanizm ETA 2824_2. Dość trudny do ubicia.

Budżet może przekroczyć jeśli warto. Wizualnie z pośród wszystkich proponowanych póki co ten podoba mi się najbardziej.

Czy poza wyglądem coś jeszcze przemawia za tym by dołożyć? Jak się ma jakość wykonania i mechanizm do tych z zegarków Orient np.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na Orient Senator, miałem i polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość wykonania Tissota jest na bardzo wysokim poziomie. Jak się ma do Orienta - ciężko mi powiedzieć, bo nie mam odpowiadającego klasą Orienta. Bambino nie ma co porównywać - nie ta liga. Tissota mam wersję w PVD i strasznie cieszy oko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaproponowano zegarek za 1,5k. To może seiko sarb na pasku, jest na bazarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na Orient Senator, miałem i polecam

Jak w porównaniu z SARB? Na oko widać, że nie odstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarb ma większą rezerwę chodu. 50h i wr 100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wszystko to, co w codziennym użytkowaniu nie ma większego znaczenia. Pytałem o wykonanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykonanie myślę, że podobna liga. Aaaa i jeszcze sarba ma dokręcanie i stop sekundę. Ten oriencik nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś był tu temat porównujący OSa i SARBa. SEIKO ma ponoć lepszą kopertę, OS tarczę ciekawszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam OSa. Złego słowa nie powiem. Odchyłka 1s na tydzień, super wykonanie. Tylko to nie ten przedział cenowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem. Orienty są bardzo dokładnie ustawiane. Bambino nawet bez problemu wyrabia normę szwajcarskiego COSC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

Czyli wszystko to, co w codziennym użytkowaniu nie ma większego znaczenia. Pytałem o wykonanie.

Z pewnością o niebo lepsza koperta i lepsza luma, sarby to zegarki z charakterem, stylowe, jak ktoś liczy na tani efekt to może sie rozczarować ")

Oczywiście nowy sarb033 na pasku za tysiaka to okazja :), ale w preferencjach było, że jasna tarcza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj od razu po pracy poszedłem w swoim SARX na spacer z psem. złapała nas taka ulewa, że jakbym miał tylko WR to bym się bał, że przemoknie ;)

z kolei 50h rezerwy chodu się przydaje szczególnie w weekendy. chociaż osobiście zamieniłbym się na SARW z 45h + wskaźnikiem rezerwy (ale to nie w tym budżecie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj od razu po pracy poszedłem w swoim SARX na spacer z psem. złapała nas taka ulewa, że jakbym miał tylko WR to bym się bał, że przemoknie ;)

z kolei 50h rezerwy chodu się przydaje szczególnie w weekendy. chociaż osobiście zamieniłbym się na SARW z 45h + wskaźnikiem rezerwy (ale to nie w tym budżecie)

Jeśli mowa o czymś takim:

http://www.seiyajapan.com/products/seiko-automatic-presage-sarw011

To zegarek bardzo ładny ale jednak nie ta półka cenowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sarb065-1.jpg

Bardzo ładny model ale chyba jednak nie ten budżet ;)

Tu jest za ok. 2500zł.

http://www.czaszegarkow.pl/seiko-srebrny-skora-o40-mm-p-42595.html

Tutaj jest wprawdzie w cenie 1569zł. http://www.chrono24.pl/seiko/seiko-sarb065-sarb066-jdm-machanical-6r15-mens-dress-watch--id2487994.htm?tab=merchant&id=2487994&

ale z tego co widzę to nie jest oferta z Polski więc pewnie doleci jeszcze cło i VAT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.