cam3ridge 35 #4876 Napisano 3 Marca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiniusz 17 #4877 Napisano 3 Marca 2018 przecież odkręcanie koronki w GWG robi się sporadycznie. nie wiedzę problemu, że w ten sposób się go rozszczelnia (jak w 99% zegarków) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolidayHomeles 0 #4878 Napisano 4 Marca 2018 Witam.Niedawno zakupiłem gwg 1000 i zauważyłem, że po zamoczeniu woda dostaje się do guzików. Słychać chlupanie podczas wyciskania przycisków. Ponadto wszystkie przyciski kręcą się. Proszę o pomoc czy to naturalny stan czy wada mojego zegarka.Pozdrawiam Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #4879 Napisano 4 Marca 2018 Witam.Niedawno zakupiłem gwg 1000 i zauważyłem, że po zamoczeniu woda dostaje się do guzików. Słychać chlupanie podczas wyciskania przycisków. Ponadto wszystkie przyciski kręcą się. Proszę o pomoc czy to naturalny stan czy wada mojego zegarka.Pozdrawiam Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu TapatalkaPrzyciski można obracać także spokojnie Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmedela 14 #4880 Napisano 4 Marca 2018 @HolidayHomelesWciskasz przyciski pod wodą ? Ja bym chyba tego nie robił :-) Podobnie z koronką, tylko na powietrzu ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolidayHomeles 0 #4881 Napisano 4 Marca 2018 @HolidayHomelesWciskasz przyciski pod wodą ? Ja bym chyba tego nie robił :-) Podobnie z koronką, tylko na powietrzu !Właśnie nie robię tego. Po wyjściu z wody wciskamy guziki i słychać że coś tam w środku jest, da się też " wychlapać stamtąd wodę mocno potrząsając zegarkiem ! Póki co nie zauważyłem żeby wpływały to na zegarek ale wydaje mi się to dziwne jak na mudmastera. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #4882 Napisano 4 Marca 2018 Właśnie nie robię tego. Po wyjściu z wody wciskamy guziki i słychać że coś tam w środku jest, da się też " wychlapać stamtąd wodę mocno potrząsając zegarkiem ! Póki co nie zauważyłem żeby wpływały to na zegarek ale wydaje mi się to dziwne jak na mudmastera. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu TapatalkaWoda podczas zamoczenia zegarka dostaje się pomiędzy przyciski, a ich tuleje, odbywa się to wszystko przed uszczelkami. Ty naciskając przycisk zmniejszasz odległość między tyłem przycisku, a dnem tulei tym samym wyciskając wodę na zewnątrz, stąd taki efekt. Jest to zupełnie naturalne zjawisko i nie ma się czym przejmować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #4883 Napisano 4 Marca 2018 I lekturka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolidayHomeles 0 #4884 Napisano 4 Marca 2018 I lekturka Super, wielkie dzięki za pomoc Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #4885 Napisano 4 Marca 2018 Panowie ostatnio porównałem opakowania dwóch mistrzów: tj. GPW i GWG. ..... i zastanawiam się dlaczego GWG ma takie biedne :-( w porównaniu do GPW? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #4886 Napisano 4 Marca 2018 Pewnie dlatego, że gwg to nie Premium G I nie wiem dlaczego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #4887 Napisano 4 Marca 2018 A GPW to premium? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #4888 Napisano 4 Marca 2018 No z tego co kojarzę to GPW łapie się do Premium. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jareddd 5 #4889 Napisano 4 Marca 2018 (edytowane) Czy ten MM jest oryginalny? Czy indeksy nie powinny być w kolorze wskazówek i cyfr? Edytowane 4 Marca 2018 przez jareddd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #4890 Napisano 5 Marca 2018 Tak, to GWG-1000RD-4A, jest oryginalny. To taki zegar, jak tu: https://youtu.be/vSJp3gO4FPQ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jareddd 5 #4891 Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Tak, to GWG-1000RD-4A, jest oryginalny. To taki zegar, jak tu: https://youtu.be/vSJp3gO4FPQTak, wiem, że to jest wersja Rescue Red. Ale czy w tej wersji indeksy nie powinny być białe a nie zielonkawe? Na filmie jak i na zdjęciach tego modelu indeksy wyglądają na białe i w kolorze wskazówek czy cyfr (jak na zdjęciu poniżej). Zdjęcie, które wrzuciłem wyżej pochodzi z aukcji Ebay UK (sprzedawca ma w ofercie również inne wersje GWG), a wcześniej pojawiło się na Watchuseek w 2016. http://forums.watchuseek.com/f17/mudmaster-gwg-1000-counting-thread-2239425-48.html#/topics/2239425?page=47 Edytowane 5 Marca 2018 przez jareddd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #4892 Napisano 5 Marca 2018 Zielonkawe są , bo luma świeci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #4893 Napisano 5 Marca 2018 Dokładnie, bladość czerwieni paska i zielonkawe indeksy to kwestia niefortunnego światła na tym zdjęciu. Możesz brać spokojnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jareddd 5 #4894 Napisano 5 Marca 2018 Dokładnie, bladość czerwieni paska i zielonkawe indeksy to kwestia niefortunnego światła na tym zdjęciu. Możesz brać spokojnie.Zielonkawe są , bo luma świeci.Dzięki, myślałem, że wczesne wersje tego modelu miały inny kolor indeksów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1350 #4895 Napisano 6 Marca 2018 https://www.eglobalcentral.pl/casio-g-shock-master-of-g-mudmaster-tough-solar-ogladaj-gwg-1000-1a-czarny.html Panowie ktoś kupował na tej stronie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #4896 Napisano 6 Marca 2018 Pewnie z połowa czytelników tego forum... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JobForACowboy 5 #4897 Napisano 6 Marca 2018 A przeczytaj do kilku stron wstecz... Praktycznie co chwila jest pisane o tym sklepie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolidayHomeles 0 #4898 Napisano 6 Marca 2018 Ten sam model kupowałem 2 tygodnie temu. Przyszedł do mnie po 10 dniach chyba. Wszystko ok. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JobForACowboy 5 #4899 Napisano 6 Marca 2018 A żeby nie mnożyć tych pytań, to warto przypiąć temat o Eglobal i po sprawie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1350 #4900 Napisano 6 Marca 2018 Dzięki . Sory za zamiecenie . Po prostu cena mnie zbiła z tropu. W Polsce 3.5 tyś tam niespełna 1,7 tyś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach