Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

przecież odkręcanie koronki w GWG robi się sporadycznie. nie wiedzę problemu, że w ten sposób się go rozszczelnia (jak w 99% zegarków)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Niedawno zakupiłem gwg 1000 i zauważyłem, że po zamoczeniu woda dostaje się do guzików. Słychać chlupanie podczas wyciskania przycisków. Ponadto wszystkie przyciski kręcą się. Proszę o pomoc czy to naturalny stan czy wada mojego zegarka.

Pozdrawiam :)

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Niedawno zakupiłem gwg 1000 i zauważyłem, że po zamoczeniu woda dostaje się do guzików. Słychać chlupanie podczas wyciskania przycisków. Ponadto wszystkie przyciski kręcą się. Proszę o pomoc czy to naturalny stan czy wada mojego zegarka.

Pozdrawiam :)

Przyciski można obracać także spokojnie ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HolidayHomeles

Wciskasz przyciski pod wodą ? Ja bym chyba tego nie robił :-) Podobnie z koronką, tylko na powietrzu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HolidayHomeles

Wciskasz przyciski pod wodą ? Ja bym chyba tego nie robił :-) Podobnie z koronką, tylko na powietrzu !

Właśnie nie robię tego. Po wyjściu z wody wciskamy guziki i słychać że coś tam w środku jest, da się też " wychlapać stamtąd wodę mocno potrząsając zegarkiem :)! Póki co nie zauważyłem żeby wpływały to na zegarek ale wydaje mi się to dziwne jak na mudmastera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie robię tego. Po wyjściu z wody wciskamy guziki i słychać że coś tam w środku jest, da się też " wychlapać stamtąd wodę mocno potrząsając zegarkiem :)! Póki co nie zauważyłem żeby wpływały to na zegarek ale wydaje mi się to dziwne jak na mudmastera.

Woda podczas zamoczenia zegarka dostaje się pomiędzy przyciski, a ich tuleje, odbywa się to wszystko przed uszczelkami. Ty naciskając przycisk zmniejszasz odległość między tyłem przycisku, a dnem tulei tym samym wyciskając wodę na zewnątrz, stąd taki efekt.

Jest to zupełnie naturalne zjawisko i nie ma się czym przejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ostatnio porównałem opakowania dwóch mistrzów: tj. GPW i GWG. ..... i zastanawiam się dlaczego GWG ma takie biedne :-( w porównaniu do GPW?6971a4a6d3ea1845c13f7cdc8a14fe80.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dlatego, że gwg to nie Premium G ;) I nie wiem dlaczego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tego co kojarzę to GPW łapie się do Premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten MM jest oryginalny? Czy indeksy nie powinny być w kolorze wskazówek i cyfr?

post-25839-0-02599000-1520205589_thumb.jpeg

Edytowane przez jareddd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to GWG-1000RD-4A, jest oryginalny. To taki zegar, jak tu:

https://youtu.be/vSJp3gO4FPQ

Tak, wiem, że to jest wersja Rescue Red. Ale czy w tej wersji indeksy nie powinny być białe a nie zielonkawe? Na filmie jak i na zdjęciach tego modelu indeksy wyglądają na białe i w kolorze wskazówek czy cyfr (jak na zdjęciu poniżej). Zdjęcie, które wrzuciłem wyżej pochodzi z aukcji Ebay UK (sprzedawca ma w ofercie również inne wersje GWG), a wcześniej pojawiło się na Watchuseek w 2016.

http://forums.watchuseek.com/f17/mudmaster-gwg-1000-counting-thread-2239425-48.html#/topics/2239425?page=47

post-25839-0-38932400-1520215545.png

Edytowane przez jareddd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, bladość czerwieni paska i zielonkawe indeksy to kwestia niefortunnego światła na tym zdjęciu. Możesz brać spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, bladość czerwieni paska i zielonkawe indeksy to kwestia niefortunnego światła na tym zdjęciu. Możesz brać spokojnie.

Zielonkawe są , bo luma świeci.

Dzięki, myślałem, że wczesne wersje tego modelu miały inny kolor indeksów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie z połowa czytelników tego forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sam model kupowałem 2 tygodnie temu. Przyszedł do mnie po 10 dniach chyba. Wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki . Sory za zamiecenie . Po prostu cena mnie zbiła z tropu. W Polsce 3.5 tyś tam niespełna 1,7 tyś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi