Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Recommended Posts

Jeszcze w niektórych GWN-Q1000 wskazówki nie wracały na swoje miejsce

Edited by lemonln

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Po pierwsze 5600 nie kosztuje 2-3 tys zl. Po drugie jakos nie slyszy sie zeby to sie powtarzalo

A po trzecie - hehe - ja mam 5600 sprzed cwierc wieku. Z metalowa zakrecana koperta. Nigdy nie mialem z nim problemu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po pierwsze 5600 nie kosztuje 2-3 tys zl. Po drugie jakos nie slyszy sie zeby to sie powtarzalo

A po trzecie - hehe - ja mam 5600 sprzed cwierc wieku. Z metalowa zakrecana koperta. Nigdy nie mialem z nim problemu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Co nie znaczy, że nie ma / nie było z nimi problemów. Co więcej, być może większość uważa, że jak tańszy to może tak ma być i nie warto o tym pisać ?

Myślałem, że zależy Ci wyłącznie na kupnie absolutnie bezawaryjnego sprzętu

Czepiam się oczywiście, nie mam złych intencji - jak widzisz tylko to, że Tobie Nic się z zegarkiem nie działo, nie oznacza, że masz model absolutnie bezawaryjny.

Sprzęt trzeba kupować tak, żeby w razie W nie martwić się o dodatkowe koszty - albo kupuje się sugerując wyłącznie niską ceną i resztę bierzesz na klatę i tyle ;)

Myślę, że gdyby Gwg-1000 zawitał w Twoje progi, to miałbyś porównanie ze swoimi zegarkami i wiedziałbyś o czym wszyscy w tym temacie piszą ;)

Pozdrawiam

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Dziś do mnie przyjechał

Ps. Czy u was ta czerwona zaślepka od sensorow nie przylega idealnie i jak się ją dotyka to ona "stuka", jak przekrecacie koronka to slyszycie takie "klik"

post-110940-0-71608200-1574263143_thumb.jpg

Edited by Milosz190

Tak to normalne w GWG :) gratuluje i niech się nosi ;)

Edited by ziko739

To jest tylko forma ochrony sensora, nic więcej ;) Używaj ze spokojem.

Dobrze sorry że męczę, a u was od strony sensora kręcą się guziki i te osłonki które je otaczają?

Edited by Milosz190

Dobrze sorry że męczę, a u was od strony sensora kręcą się guziki i te osłonki które je otaczają?

Kręcą się z obu stron, nie tylko od strony sensora.

Czasem uda się tak złożyć zegarek, że ta osłona sensora nie lata. Mam 1A3, miałem w nim standardową czerwoną osłonę sensora i była cisza przez pierwsze parę tygodni użytkowania. Potem jakoś nieuważnie zahaczyłem zegarkiem o blat stołu, ale zrobiłem to na tyle zamaszyście, że myślałem, że co najmniej pasek z koperty z korzeniami wyrwałem. Ale nie - zegarek cały, a od tego momentu osłona sensora zaczęła latać. I tak sobie latała, ja z tym nic nie robiłem, aż przyszedł pomysł, żeby tą osłonę na szarą wymienić od MH-1 Maharishi. Jak pomyślałem, tak zrobiłem i od tego momentu znowu jest cisza.

Tomek ma rację. W moim poprzednim egzemplarzu  osłona się lekko ruszała a w obecnym siedzi dość sztywno. To raczej zasługa bezela, ale w niczym to nie umniejsza funkcjonalności.

Tomek ma rację. W moim poprzednim egzemplarzu osłona się lekko ruszała a w obecnym siedzi dość sztywno. To raczej zasługa bezela, ale w niczym to nie umniejsza funkcjonalności.

Też prawda, bo ja wtedy komplet ciuchów zmieniałem i przy okazji tą osłonkę za jednym pociągnięciem, bo zdejmowanie bezela w GWG-1000 do najprzyjemniejszych czynności nie należy, więc jak już był zdejmowany, to już zrobiłem na tip-top. Ale ewidentnie osłona zaczęła latać jeszcze we w zasadzie nowym zegarku - wtedy jeszcze bezel na pewno nie był rozciągnięty.

Mój wrócił z serwisu z wymienionym „poprawionym” modułem. Wszystko działa wzorowo więc z czystym sumieniem mogę go wystawić na sprzedaż.

Sent from iOS

Tak orginał od Casio UK. To mój drugi i też parujący. Pierwszego mi wymienili po 7 razach w ich serwisie. Napisałem do nich, ciekawe co napiszą.18be0ae1cbb058281ed20894d57d47ad.jpg

Bez komentarza...

Aż się chce napisać " Tak to normalne w GWG :) gratuluje i niech się nosi ;) "

Edited by floyd

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

No normalnie ręce opadają, ciekawe ile razy tym razem będę odsyłał, jeśli uwzględnią gwarancję. Już mam po gwarancji, ale nadal nie naprawili problemu. Dodam, że nie odkrecam koronki gdyż nie potrzebuję.d009ee4827f113f357af76e9e1e4319b.jpg

Nic sie nie stalo... Polacy nic sie nie stalo...

Jak się nie stało jak się stało?

Qpa i tyle  ;)

Edited by tomaliusz

Czy to zdarza sie w przypadku nurkow Seiko?

I ciekawe czy te problemy ze wskazowkami i z parowaniem zostaly skopiowane w opisywanych tutaj ze wstretem „podrobkach” Mudmastera.

Edited by T Atomicus