Polas 5 #1 Napisano 8 Września 2015 Witam.Zastanawiam się nad kupnem skx007.Generalnie szukam wytrzymalego, solidnego zegarka automatycznego, na którego bedę mógł liczyć w każdej sytuacji.Pracuję fizycznie i chciałbym aby ten zegarek mi przy tym towarzyszył.Nie chcę duzego zegarka i bardzo drogiego.Czytajac forum stwierdziłem, ze wlaśnie Seiko skx007 by sie bardzo nadawało.Mam jednak pare watpliwosci, niestety.Jak z jakoscia wykonania tego zegarka? Ineksy na ringu i te z luminowy sie licuja ze soba, wskazówki zgrywają sie ze sobą on12:00 ? Inna sprawa to mechanizm. Czytałem, że nie jest zbyt stabilny i slabo wyregulowany. Jak jest z jego wytrzymałościa i solidnością? Miałem Orienta na werku 46943 ( niestety zgubiłem ), i że tak powiem traktowałem go jak zegarek kwarcowy, nie zdejmowalem nawet przy najciężżych pracach, i nic mu nie było. Jak ma sie do tego werk 7s26, jest równi wytrzymały?Prosze pomóżcie, bo jestem w kropce i nie wiem co robić.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #2 Napisano 8 Września 2015 Werk 7s26 jest bardzo zbliżony budową do orienta. Praktycznie rożni się tylko sposobem zmiany daty, oraz rozwiązaniem automatycznego naciągu, w oriencie jest ono tak jak było w starszych seiko. SKX jest sprawdzonym zegarkiem, z solidną kopertą i o wiele lepszym rozwiązaniem zakręcanej koronki, masz gwarancję, że gwint się nie zerwie. Tak samo dużo łatwiej znaleźć do niego zapasowy ring bezela niż w konkurencji. Pamiętaj tylko, że to zegareczek budżetowy i mogą być jakieś mniejsze lub większe niedoskonałości. Możliwe, że będzie potrzebna jakaś regulacja, seiko na ogół są gorzej wyregulowanie niż orient, ale nie musi być to regułą Seiko lepiej trzyma wartośćMoje 6903 poprzednik skx-a przeszedł bardzo wiele i nadal żyje, a ma ze 20 lat jak nie więcej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #3 Napisano 8 Września 2015 Dzieki wielkie za szybka odpowiedż. Właśnie między innymi tych drobnych nidoskonałości się troszkę boję, bo wkurzają mne taki rzeczy jak nie licowanie sie ineksów lub wskazówek. Dobrze wiedzieć, ze gwint koronki jest bardzo dobry bo tego tez się bałem jak z tym jest.A jeśli chodzi o dokładność to chyba nie ma trgedii, bo podobno czesto odchyłkę zobioną dzień można ndrobić w nocy odkladając zegarek w odpowiedni sposob. ( przynajmniej mam taką nadzieję ).I dobrze wiedzieć, że ten zegarek jest dlugowieczny, b na tym tez mi zależy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldek1988BDG 9 #4 Napisano 8 Września 2015 Z tą dokładnością to chyba trzeba by być jakimś "purystą" żeby aż tak zwracać na to uwagę. No chyba że odchylenia są konkretne ale da się to regulować więc żaden problem.Co do samego modelu: ładna luma i przejrzystość w odczytywaniu godziny.O jakim budżecie przeznaczonym na kupno jest mowa o ile nie jesteś już na 100% pewny tego modelu skx007. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #5 Napisano 8 Września 2015 Do 1000 zł.najlepiej. Im taniej tym lepiej. A uważam że stosunek ceny do jakosci u Seiko jest w porzadku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #6 Napisano 8 Września 2015 Miałem go 3 razy i pewnie do niego kiedyś wrócę. Moim zdaniem warto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #7 Napisano 8 Września 2015 w tym budżecie może Seiko Monster? 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #8 Napisano 8 Września 2015 Monstera łatwiej rysnąć przy pracy, a i polerka odpada bo satynowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #9 Napisano 8 Września 2015 Monster jakoś mi się nie podoboba . A ten skx007 to mi sie kojarzy z takim mechanicznym g-shokiem:-) Mam nadzieje,że dobrze mysle? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albi 0 #10 Napisano 8 Września 2015 Na bazarku się pojawił 007, sam nabrałem chęci, ale umiar należy zachować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #11 Napisano 8 Września 2015 A gdzie najlepiej i najbezpieczniej kupić nowego skx007 na bransolecie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #12 Napisano 8 Września 2015 masz na bazarku prawie nówkę plus świetną bransoletę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #13 Napisano 9 Września 2015 Wiem, że marudzę, ale wolałbym nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldek1988BDG 9 #14 Napisano 9 Września 2015 Na "alledrogo" jest jedna taka aukcja za 1176zł także się śpiesz, bo ładne zegarki tak szybko schodzą.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #15 Napisano 9 Września 2015 Za taką kwotę bez sensu. Jak nowy to sprowadzać z Azji - będzie kilka setek mniej kosztować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #16 Napisano 9 Września 2015 Tutaj bierz http://www.dutyfreeislandshop.com/seiko-skx007k2-automatic-day-date-professional-200m-divers-watch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19401 #17 Napisano 9 Września 2015 http://www.click-a-watch.com/best_price/skx007k2-jubs.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #18 Napisano 9 Września 2015 Monster jakoś mi się nie podoboba . A ten skx007 to mi sie kojarzy z takim mechanicznym g-shokiem:-) Mam nadzieje,że dobrze mysle?No i dobrze Ci się kojarzy Moim zdaniem to najlepszy wybór solidnego divera w automacie do 1000 zł. Nosiłem i noszę 007-kę i nigdy się nie zawiodłem. Wzorowa czytelność i solidne wykonanie.... potwierdzone szeroką rzeszą zwolenników tego modelu nie tylko na naszym forum ale i w świecie .........o czymś świadczy - prawda??. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szabas 1479 #19 Napisano 9 Września 2015 Jeśli potrzebujesz zegarka do fizycznej pracy - kup jakiegoś G-shocka.Szkoda trochę 007 do takich zabaw.Ale kup go. Będziesz miał dużo radochy po robocie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #20 Napisano 9 Września 2015 Dzięki wszystkim za rady. Też myslalem żeby kupic za granicą ale nigdy tego nie robilem i mam troszke stracha. Nie mam nawet pay-pala.Ale mam nadzieje,ze dam sobie rade :-) I, że sie nie zawiodę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #21 Napisano 10 Września 2015 Do 007 możesz poszukać na ebay takiego plastikowego bezela jak w g-shocku i zakładać do tyrania http://www.ebay.pl/itm/Vintage-Seiko-Divers-OLIVE-GREEN-SHROUD-for-7S26-SKX-Model-Diver-DIVERS-WATCH-/391239270947?hash=item5b17ad8223 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #22 Napisano 10 Września 2015 A znacie jakiś polski sprawdzony sklep, gdzie można kupic skx na branolecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #23 Napisano 10 Września 2015 w polskim sklepie nie kupisz taniej niż za granicą / na forum od osób, które sprowadziły z Azji. 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #24 Napisano 10 Września 2015 Jeden z Kolegów pisał ostatnio, że w Łodzi widział skx-a w salonie TimeTrend. Ale "taniej" to nie będzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polas 5 #25 Napisano 10 Września 2015 Rozumiem . Porostu nigdynie kupowałem w zagranicznym sklepie i nie bardzo wiem z czym to się je. I jaki sklep jest najsolidniejszy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach