Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Polas

Seiko skx007 - kupić czy nie kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Często przewija się wymiar 40mm bez koronki. I taki by mi pasował. Nie wiem czy 42,5 nie będzie trochę za duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Jeśli masz nadgarstek większy niż 16 cm to Seiko będzie idealne. Miałem podobne dylematy ale teraz wiem że 42 mm to mój rozmiar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 17 - 17,5 ok. Plusem chyba jest to, że koronka jest na 4 a ni na 3 jak wiekszosci zegarkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Przy takim nadgarstku to ja bym już miał dawno Seiko Sumo. Jeśli będziesz miał jakiś problem z zakupem to pisz na PW pomogę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki Adam. Milo wiedzieć, że można liczyć na kogos z forum. Jeszcze raz dzieki:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można bez obaw kupić tego skx007 ze sklepu CreationWatches.Com ? Macie jakieś doświadczenia z tym skepem? Czy lepiej skorzystać z innego sklepu, a jeśli tak to jakiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Ja kupowałem zegarki w click-a-watch / mywatcheshub i dutyfreeisland. Wszystkie 3 polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, mimo wszystko wolalbym wersje japońska, a tką znalazłem tylko w CreationWatches.Com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Ja mam gorzej - nie wiem skx, czy niebieski ray :wacko:

Monster  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem zegarki w click-a-watch / mywatcheshub i dutyfreeisland. Wszystkie 3 polecam :)

mywatcheshub daje tylko własną gwarancję czy wysyłają z kartą gwarancyjną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

@tomaliusz dobrze piszesz :)

Z tego co pamiętam to mywatcheshub daje kartę gwarancyjna seiko albo citizena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie w jakim sprawdzonym sklepie można kupić Seiko skx007j2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle przeczytałem na temat SKX007 i nadal mam wątpliwości przed jego zakupem? Czy ten zegarek to tylko nuras i wszyscy używają go do nurkowania czy na co dzień też bez problemu wygląda w porządku(bardzo mi się podoba na oryginalnej bransolecie, ale nie wiem czy tak nurasa na codzień nosić skoro z nurkowaniem nie mam nic wspólnego)? Również czytałem, że świetnie się prezentuje, ale tylko na zdjęciach i nie chce się rozczarować, gdy dojdzie do mnie paczka :P

Czy pracę fizyczną zniesie, mam na myśli przenoszenie towarów(magazyn-spożywka), czasem jakaś mąka czy karton jak przenosze to wiecie może ubrudzić, nic mu nie będzie? :-D

I gdzie najtaniej kupić czarne NATO i super oyster - tak na zapas jakby mi się nudziło to bym zmieniał?

Czytałem także o opóźnieniach, że alo przyśpiesza albo się spóźnia ileś tam sekund - powinienem się tym martwić? 

Mój nadgarstek ok 16, czy 16.5cm, będzie pasować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź na forumw starych teamtach. Temat skx007 był już poruszany dziesiąt razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby tak, ale jakbym zamowił gdzie indziej i doliczyliby mi clo to wyszlo by podobnie, jesli nie drożej. Tym bardziej, że nigdzie indziej oprocz jeszcze CreationWatches.Com nie widziałem tego zegarka . A tam na 99% dolicza ponoć cło. Pytanie tylko czy sklep Yorkshire Watches.co.uk jest pewny i godny zaufania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was robił zakupy w sklepie Yorkshire Watches.co.uk. ? Znalazłem tam : http://www.yorkshirewatches.co.uk/seiko-200mt-pro-divers-with-stainless-steel-bracelet-skx007j2-426-p.asp. Co o tym sądzicie?

Ja nie robiłem, ale to sklep stacjonarny, sprzedają ponoć od lat, no i strona na amazonie świadczy o ich jakości:

http://www.amazon.co.uk/gp/aag/main?ie=UTF8&asin=&isAmazonFulfilled=&isCBA=&marketplaceID=A1F83G8C2ARO7P&orderID=&protocol=current&seller=A16ALDEGCLANDE&sshmPath=

Raczej nie ma się czego obawiać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Yorkshire Watches.co.uk już wykupiliostatnia sztukę. Pozostaje wiec CreationWatches.Com. Chyba, że znacie jeszcze jakis inny sklep.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad powrotem do 007, ale tylko i wyłącznie z małym modem. Potrafi mi ktoś podpowiedzieć gdzie można znaleźć tarczę od SKX171? Nie mam ochoty przeszukiwać internetów od góry do dołu, a cena tutaj: http://www.chronograph.com/store/mli_viewItem.asp?idproduct=1768 łagodnie mówiąc... jest tragiczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Zastanawiam się nad powrotem do 007, ale tylko i wyłącznie z małym modem. Potrafi mi ktoś podpowiedzieć gdzie można znaleźć tarczę od SKX171? Nie mam ochoty przeszukiwać internetów od góry do dołu, a cena tutaj: http://www.chronograph.com/store/mli_viewItem.asp?idproduct=1768 łagodnie mówiąc... jest tragiczna.

Kupowałem takie (nowe) tarcze od Roba z monsterwatches.eu.

Raz EUR 35, raz 30, w zależności jak stoi YPN/EUR.

Taniej to chyba tylko na forach znajdziesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, skrobnąłem do niego maila, Zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.