Wojtek_Z 46 #776 Napisano 10 Września 2017 Rozumiem. Ktoś już przetestował dobrze go pod wodą? Pytam bo rok temu koledze GXW56-1BJF po kilku wyprawach w Niegocinie zaczął parować i po rozebraniu miał osad jakby z kamienia..... Czy ktoś kupował na ebay od sprzedawcy z JP japan-media-store? Wiarygodny jest bo widzę że ma najtaniej?Testowałem go przez dwa tygodnie po zakupie nad naszym morzem. Codzienne plażowanie, kąpiele w morzu po kilka razy dziennie, gra w siatkówkę plażową itp. itd.Nigdy nie zaparował, mało tego po powrocie postanowiłem sprawdzić jego "MUD RESIST"Myślę tak: nie ma siły aby pod bezelem nie nagromadził się piasek.Jakież było moje zdziwienie gdy po jego zdjęciu nie zobaczyłem nawet jednego ziarenka piasku! Fakt, że zegarek tak jak pisałem jest nowy i bezel, zarówno górny jak i dolny, w miejscu styku ze szkiełkiem i deklem przylega idealnie.Tak czy inaczej to świetny zegarek i naprawdę "twardy" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wichu79 4 #777 Napisano 10 Września 2017 Wniosek nasuwa mi się jeden.....Albo mi się trafiła tzw. loteria albo jednak Japan made to nie to samo co "made in china" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek_Z 46 #778 Napisano 10 Września 2017 Ja opisałem tutaj wersję GX-56BB, a to jest właśnie Made in China (niestety). Japan Y, który posiadam (pomarańczowy) ma dokładnie ten sam numer fabryki co BB, więc wychodzi na to, że tylko montowany był w Japonii, a całą resztę też wykonali w Chinach.Oba zegarki są wykonane perfekcyjnie, jedyną różnicę jaką znalazłem, to paski. Pomarańczowy ma na klamrze napis Casio Japan i pasek wchodzi w klamrę z lekkim oporem, bez najmniejszego luzu, a pasek od BB z napisem Casio Thailand wchodzi lekko i po włożeniu ma jeszcze lekki luz.Jeśli mam być szczery to ten z wersji BB jest nawet wygodniejszy przy zakładaniu i odpinaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #779 Napisano 11 Września 2017 pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Mario 51 #780 Napisano 11 Września 2017 Ostatnie zdjęcie świetne Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #781 Napisano 11 Września 2017 Dzięki, tak nagle jakoś jesiennie się zrobiło. pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek_Z 46 #782 Napisano 11 Września 2017 Ostatnie zdjęcie świetne Piowa a mi się pierwsze podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #783 Napisano 11 Września 2017 Dla każdego, coś miłego. Ja najbardziej lubię drugie, ale pewnie dlatego że mam miłe wspomnienia związane z tym miejscem. pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #784 Napisano 11 Września 2017 (edytowane) Mnie się podoba pierwsze i drugie - trzecie też jest świetne ale jakby "trochę podrasowane" - ten zegarek tak nie wygląda Takie... archiwalne wygrzebałem: Edytowane 11 Września 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #785 Napisano 12 Września 2017 Twoje pierwsze, że jest "podrasowane", ale nie znam się na psach i nie wiem, co to za rasa. 8--)) pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #786 Napisano 12 Września 2017 Twoje pierwsze, że jest "podrasowane", ale nie znam się na psach i nie wiem, co to za rasa. 8--)) staffordshire bull terrier 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek_Z 46 #787 Napisano 12 Września 2017 Łyżew lub Bulgot. Na pewno nie Sweter 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #788 Napisano 15 Września 2017 GX-56BB na eglobal za 440 pln. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #789 Napisano 18 Września 2017 (edytowane) Sezon na pomarancze rozpoczyna sie takze... prosze mi dopisac pomaranczke Edytowane 18 Września 2017 przez Zibi8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #790 Napisano 19 Września 2017 6BB (czarny) ------------------------------- 20 zegarów56-1A (czerwony) --------------------------- 19 zegarów56-1B (pozytywny) -------------------------- 11 zegarów56-4 (pomarańczowy) --------------------- 10 zegarów56GB-1 (złoty) -------------------------------- 5 zegarów56DGK- 1 (fiolet) ----------------------------- 2 zegary56KG-3 (khaki) ------------------------------- 1 zegar56E-1 (niebieski) ----------------------------- 1 zegarmody -------------------------------------------- 1 zegar GX-56 ------------------------------------------- 55 zegarówGXW-56 ---------------------------------------- 15 zegarów W sumie -------------------------------------- 70 zegarów Arthoor ----------------------------------- 5 zegarówDwatch ----------------------------------- 5 zegarówElixir -------------------------------------- 5 zegarówZibi8 -------------------------------------- 5 zegarów Dower ------------------------------------ 3 zegaryG-Mario ---------------------------------- 3 zegary Marca101 -------------------------------- 3 zegary Myrad ------------------------------------ 2 zegaryNiobass ------------------------------------ 2 zegaryPiter_26 ---------------------------------- 2 zegarySienkus ---------------------------------- 2 zegarySnajperek ------------------------------- 2 zegaryTajson 1 --------------------------------- 2 zegaryWoltek_Z --------------------------------- 2 zegary Andzrej78 -------------------------------- 1 zegarArtorius ----------------------------------- 1 zegarbb203 ------------------------------------- 1 zegar(chirurg ze Szpitala Praskiego) ------- 1 zegarD1V151ON G---------------------------- 1 zegarDaito -------------------------------------- 1 zegarDzidu79 ---------------------------------- 1 zegarEmsouze -------------------------------- 1 zegarGeRmAnOs ------------------------------ 1 zegarJacek-astra ------------------------------ 1 zegar_Jendraz---------------------------------- 1 zegar(konduktor na trasie W-wa - Skier)------ 1 zegarLukaszK -------------------------------------- 1 zegarMaka -------------------------------------- 1 zegarMaciej_Turek ---------------------------- 1 zegarMaster_of_G ----------------------------- 1 zegarMiczel1 ----------------------------------- 1 zegarMurcins ----------------------------------- 1 zegar Pawelinio39 ------------------------------ 1 zegarPiowa ------------------------------------- 1 zegarR356 -------------------------------------- 1 zegarRadwakon ------------------------------- 1 zegarTom_1 ------------------------------------ 1 zegarTomii -------------------------------------- 1 zegarWro3000 --------------------------------- 1 zegarZbytek ------------------------------------- 1 zegarZiom4671 --------------------------------- 1 zegar pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #791 Napisano 24 Września 2017 W sumie mamy o jeden zegar więcej niż JoeJaab z WUS-a. http://forums.watchuseek.com/f17/gxw-56-gx56-owners-sound-off-here-lets-get-official-count-432667-187.html pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #792 Napisano 27 Września 2017 Muszę "nakablować", bo gdzieś mi się coś obiło o uszy ... a Piowa sprzedaje kinga 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #793 Napisano 27 Września 2017 Muszę "nakablować", bo gdzieś mi się coś obiło o uszy ... a Piowa sprzedaje kinga Zaraz będzie kupował kolejnego tak że nawet nie ma sensu go wykreślać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #794 Napisano 27 Września 2017 Sprzedaje, sprzedaje. Jakby coś, to pw. Mam Króle prawie nieprzerwanie od sześciu lat (listopad 2011). W sumie było 15 sztuk. Enough is enough. 8--)) pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #795 Napisano 27 Września 2017 Świat się kończy 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #796 Napisano 27 Września 2017 Dałem wysoką cenę, więc może się nie sprzeda. Trochę na to liczę. 8--)) pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #797 Napisano 27 Września 2017 Dałem wysoką cenę, więc może się nie sprzeda. Trochę na to liczę. 8--)) pozdrawiam, PiowaSzok...co w zamian ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #798 Napisano 27 Września 2017 GWG + 5610 8--)) pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #799 Napisano 29 Września 2017 Można dopisać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #800 Napisano 29 Września 2017 56BB (czarny) ------------------------------- 21 zegarów56-1A (czerwony) --------------------------- 19 zegarów56-1B (pozytywny) -------------------------- 11 zegarów56-4 (pomarańczowy) --------------------- 10 zegarów56GB-1 (złoty) -------------------------------- 5 zegarów56DGK- 1 (fiolet) ----------------------------- 2 zegary56KG-3 (khaki) ------------------------------- 1 zegar56E-1 (niebieski) ----------------------------- 1 zegarmody -------------------------------------------- 1 zegar GX-56 ------------------------------------------- 56 zegarówGXW-56 ---------------------------------------- 15 zegarów W sumie -------------------------------------- 71 zegarów Arthoor ----------------------------------- 5 zegarówDwatch ----------------------------------- 5 zegarówElixir -------------------------------------- 5 zegarówZibi8 -------------------------------------- 5 zegarów Dower ------------------------------------ 3 zegaryG-Mario ---------------------------------- 3 zegary Marca101 -------------------------------- 3 zegary Myrad ------------------------------------ 2 zegaryNiobass ------------------------------------ 2 zegaryPiter_26 ---------------------------------- 2 zegarySienkus ---------------------------------- 2 zegarySnajperek ------------------------------- 2 zegaryTajson 1 --------------------------------- 2 zegaryWoltek_Z --------------------------------- 2 zegary Andzrej78 -------------------------------- 1 zegarArtorius ----------------------------------- 1 zegarbb203 ------------------------------------- 1 zegarcam3ridge -------------------------------- 1 zegar(chirurg ze Szpitala Praskiego) ------- 1 zegarD1V151ON G---------------------------- 1 zegarDaito -------------------------------------- 1 zegarDzidu79 ---------------------------------- 1 zegarEmsouze -------------------------------- 1 zegarGeRmAnOs ------------------------------ 1 zegarJacek-astra ------------------------------ 1 zegar_Jendraz---------------------------------- 1 zegar(konduktor na trasie W-wa - Skier)------ 1 zegarLukaszK -------------------------------------- 1 zegarMaka -------------------------------------- 1 zegarMaciej_Turek ---------------------------- 1 zegarMaster_of_G ----------------------------- 1 zegarMiczel1 ----------------------------------- 1 zegarMurcins ----------------------------------- 1 zegar Pawelinio39 ------------------------------ 1 zegarPiowa ------------------------------------- 1 zegarR356 -------------------------------------- 1 zegarRadwakon ------------------------------- 1 zegarTom_1 ------------------------------------ 1 zegarTomii -------------------------------------- 1 zegarWro3000 --------------------------------- 1 zegarZbytek ------------------------------------- 1 zegarZiom4671 --------------------------------- 1 zegar pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach