Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś przymiarki. Sam już nie wiem czego chcę, czy chcę, jaki rozmiar itp. Po przymiarce złotej Calatravy pomyślałem, że może zaakceptują taki mały zegarek (39 mm). Salon miał również Rolexa więc porównałem z 1908 i Clatarva (z białym cyferblatem) optycznie wypada na większa jak 1908.

IMG_8335.jpg

IMG_8342.jpg

IMG_8334.jpg

IMG_8338.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A który to salon Patka ma na zbyciu od ręki Calatravy i Rolexy 1908? To chyba jakiś reseller?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, beniowski napisał(-a):

A który to salon Patka ma na zbyciu od ręki Calatravy i Rolexy 1908? To chyba jakiś reseller?

W DE - Ulm. Nowiusieńkie, nieśmigane:) 1908 też mierzyłem kilka tyg. temu w innej wiosce i też od ręki dostępny (w temacie Rolka zamieszczałem przymiarki). 

Calatrava taka nieco biżuteryjna dla mnie była (przez ten hobnail bezel).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Undziak napisał(-a):

W DE - Ulm. Nowiusieńkie, nieśmigane:) 1908 też mierzyłem kilka tyg. temu w innej wiosce i też od ręki dostępny (w temacie Rolka zamieszczałem przymiarki). 

Calatrava taka nieco biżuteryjna dla mnie była (przez ten hobnail bezel).

To że nowe to nie wątpię. Podaj ceny - zobaczymy czy różnią się od tych producentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Undziak napisał(-a):

Dziś przymiarki. Sam już nie wiem czego chcę, czy chcę, jaki rozmiar itp. Po przymiarce złotej Calatravy pomyślałem, że może zaakceptują taki mały zegarek (39 mm). Salon miał również Rolexa więc porównałem z 1908 i Clatarva (z białym cyferblatem) optycznie wypada na większa jak 1908.

IMG_8335.jpg

IMG_8334.jpg

Rozmiarowo jest ok. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

To że nowe to nie wątpię. Podaj ceny - zobaczymy czy różnią się od tych producentów.

Złota Calactrava ok 34kE. Akurat pytałem o cenę na ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz na myśli 6119R-001, to cena jest niższa niż na stronie, bo wg Patka kosztuje 35, 640 euro. Bardzo ciekawe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim,

chciałbym zapytać bardziej doświadczonych kolegów, jak w praktyce wygląda kwestia dostępności modeli Patek Philippe Aquanaut w Polsce.

Czy historia zakupowa w Kruku, np. odbiór kilku zegarków Rolex, ma jakiekolwiek znaczenie przy ewentualnej możliwości zakupu Aquanauta? Czy taka relacja z salonem może pomóc, czy w przypadku Patek Philippe jest to traktowane zupełnie oddzielnie i liczy się wyłącznie historia oraz relacja stricte z marką Patek Philippe?

Nie chodzi mi oczywiście o „sposób na obejście kolejki”, tylko o realne doświadczenia osób, które próbowały zapisać się lub kupić Aquanauta przez oficjalną dystrybucję.

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli masz na myśli 6119R-001, to cena jest niższa niż na stronie, bo wg Patka kosztuje 35, 640 euro. Bardzo ciekawe. 

W DE jest 19% VAT na zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

W DE jest 19% VAT na zegarki emoji6.png

Mnie bardziej chodzi o to że ten zegarek jest dostępny od ręki. Nie zrozumiałem dokładnie z wypowiedzi @Undziak czy to jest diler Patka czy reseller, ale to pokazuje że coś się zmienia - od kilku lat tej Calatravy nie można było od tak kupić w Patku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to, że od ręki nie było, to chyba w Polsce, ale jak jest na świecie, to niestety nie wiem. Podobno na chrono24 i tak chodzi poniżej retail, więc może to jest odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi