Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.02.2026 o 15:05, facecik napisał(-a):

Myślę, że tu będzie granica w deformalizacji tego zegarka.

IMG_3272.thumb.jpeg.c689d8e86c948872c9950bdc567fecf5.jpeg

Piękny jest 👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, chejron74 napisał(-a):

Piękny jest 👍🏻

Nie tylko jest piekny, bardzo przydatna komplikacja na co dzien (dzien tygodnia), tylko 20% produkcji Patka to stalowe modele, a ten taki jest.

Nadaje sie wiec do daily. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zegarek za blisko 2 mln musi byc widac. Kto by chciał zeby taka kasa przeszła bokiem niezauważona?  Na pewno nie Mr Stern. W końcu placisz wymagasz wiec prosze: 47mm 🤡

Messenger_creation_F1D46B65-AAE4-4A84-AEC2-93B349E50A9C.jpeg

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Jan napisał(-a):

Zegarek za blisko 2 mln musi byc widac. Kto by chciał zeby taka kasa przeszła bokiem niezauważona?  Na pewno nie Mr Stern. W końcu placisz wymagasz wiec prosze: 47mm 🤡

Messenger_creation_F1D46B65-AAE4-4A84-AEC2-93B349E50A9C.jpeg

Propozycja dla tych nowych bogatych, którzy do tej pory nosili garminy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musieli przebić 46,2 mm złotego IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

427622-51887

No pojechali w tym roku na grubo, ale troche za bardzo jak na ta marke bym sie spodziewal. 

To co wyzej daliscie, to parodia tego wyrafinowanego zegarka, bezel ala vacheron wyciety 90 stopni chyba tylko w celu zbierania brudu. Guma jak z Hublota. Nie mowiac o cenie. Zbyt hublotowo mi sie kojarzy.

Te wyciecia w tarczy cubitus... o co tu chodzi, ni to ladne, ni to daje widok do srodka bo za waskie te wyciecia. Takze ani w estetyke ani to skeleton.

427620-51903

Tu juz jest ciekawiej, bo to pierwszy mechanizm Patka monochromatyczny z akcentami niebieskiego. Tutaj moge dac plusik.

Chcialem pokomentowac wiecej ale strona Patkowi nawala i nie da sie wejsc na podstrone nowego alarm zegarka i kilka innych tez zawodzi. Jeszcze przyjdzie czas, emocje opadna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to żona pana Sterna wciąż projektuje te cuda w PP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

4 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Czy to żona pana Sterna wciąż projektuje te cuda w PP?

O tym nie slyszalem, ale gdy synowie po renomowanych szkolach designu w Paryzu i jeszcze gdzies wspoltworzyli bangery takie jak 5226G lub 5212A to sztos wyszedl. Chyba wrocili na studia lub pojechali na wakacje :/.

Jedziemy z recenzjami/opiniami na swiezo:

430992-51887

Nowy ref 5322g, zegarek alarm 24h, ta funkcjonalnosc zwieksza cene z prostszego odpowiednika 5226G za ~200 000 zl  do skromnych 1 218 600 zl. Az tak mi na tej komplikacji nie zalezy, zebym zaplacil za nia dodatkowe ponad milion zl.

430994-51887

Nowa referencja 7047G, znowu dodanie nowej funkcjonalnosci do zegarka sportowego Patek, jednego z najmniej popularnych (o akcentach zolty/czerwony/niebieski), teraz z akcentami pomaranczowymi i minute repeater (dzwiekowe oznajmianie godzin i minut). Za ten sam zegarek bez tej komplikacji znowu okolo 200 000 zl, a ten nowy model 2 410 200 zl

417005-51887

Wczesniej ten sam model tylko ze w stali i z bransoleta. Teraz w zlocie i na pasku. Tylko 264 000 zl 

430993-51887

Nowa elipsa, tym razem zielona. Wczesniej byla czarna a vintage byla niebieska. Co tu duzo mowic wiecej 186 000 zl

425570-51887

Zmieniony dotychczas adekwatny model bez daty i mala wskazowka sekundowa, tym razem z normalnym sekundnikiem, data i hunter case back. Szkoda ze nie w stali bo bylby daily, 204 700 zl.

417003-51887

Zeby zestawienie bylo pelniejsze, nowy kolor world-timera, bardzo in-your-face, nie dla kazdego. Krwista czerwien za 249 000 zl 

Edytowane przez Spirygator5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Spirygator5 napisał(-a):

O tym nie slyszalem, ale gdy synowie po renomowanych szkolach designu w Paryzu i jeszcze gdzies wspoltworzyli bangery takie jak 5226G lub 5212A to sztos wyszedl. Chyba wrocili na studia lub pojechali na wakacje :/.

Proszę bardzo:

https://www.hodinkee.com/articles/sandrine-stern-patek-philippe-creative-director-interview

Należy jednak nadmienić że obecnie ta pani wg LinkedIn pracuje w L'Atelier de la Cire Genève.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Spirygator5 napisał(-a):

Jedziemy z recenzjami/opiniami na swiezo:

430992-51887

Nowy ref 5322g, zegarek alarm 24h, ta funkcjonalnosc zwieksza cene z prostszego odpowiednika 5226G za ~200 000 zl  do skromnych 1 218 600 zl. Az tak mi na tej komplikacji nie zalezy, zebym zaplacil za nia dodatkowe ponad milion zl.

430994-51887

Nowa referencja 7047G, znowu dodanie nowej funkcjonalnosci do zegarka sportowego Patek, jednego z najmniej popularnych (o akcentach zolty/czerwony/niebieski), teraz z akcentami pomaranczowymi i minute repeater (dzwiekowe oznajmianie godzin i minut). Za ten sam zegarek bez tej komplikacji znowu okolo 200 000 zl, a ten nowy model 2 410 200 zl

417005-51887

Wczesniej ten sam model tylko ze w stali i z bransoleta. Teraz w zlocie i na pasku. Tylko 264 000 zl 

430993-51887

Nowa elipsa, tym razem zielona. Wczesniej byla czarna a vintage byla niebieska. Co tu duzo mowic wiecej 186 000 zl

425570-51887

Zmieniony dotychczas adekwatny model bez daty i mala wskazowka sekundowa, tym razem z normalnym sekundnikiem, data i hunter case back. Szkoda ze nie w stali bo bylby daily, 204 700 zl.

417003-51887

Zeby zestawienie bylo pelniejsze, nowy kolor world-timera, bardzo in-your-face, nie dla kazdego. Krwista czerwien za 249 000 zl 

Wszystkie szpetne. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, beniowski napisał(-a):

Proszę bardzo:

https://www.hodinkee.com/articles/sandrine-stern-patek-philippe-creative-director-interview

Należy jednak nadmienić że obecnie ta pani wg LinkedIn pracuje w L'Atelier de la Cire Genève.

"Nie gniewaj się, Waldek" ale mam wrażenie, że ta pani nie ma kompletnie nic do powiedzenia. Zostało mi po tym tekście niemiłe poczucie, że wraz z odejściem Laurenta Ferriera firma straciła więcej wybitnych osób, po których pozostała pustka, właśnie taka jak w tym wywiadzie. 

Mimo wszystko Sandrine Stern nie zamieniłaby wysokiego stanowiska* w Patek Philippe na ręczną produkcję świeczek, to zapewne inna osoba o tym samym imieniu i nazwisku.

*) dawniej to by się pewnie nazywało "Directeur Créatif aux côtés de son mari".

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Dorian06 napisał(-a):

Wszystkie szpetne. 

Elipsa w formie daje radę. Aczkolwiek szanuję Twoją absolutną niechęć do zielonych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patek jest tak pogubiony ze szkoda gadać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, ireo napisał(-a):

"Nie gniewaj się, Waldek" ale mam wrażenie, że ta pani nie ma kompletnie nic do powiedzenia. Zostało mi po tym tekście niemiłe poczucie, że wraz z odejściem Laurenta Ferriera firma straciła więcej wybitnych osób, po których pozostała pustka, właśnie taka jak w tym wywiadzie. 

Mimo wszystko Sandrine Stern nie zamieniłaby wysokiego stanowiska* w Patek Philippe na ręczną produkcję świeczek, to zapewne inna osoba o tym samym imieniu i nazwisku.

*) dawniej to by się pewnie nazywało "Directeur Créatif aux côtés de son mari".

Ale tu się nie ma o co gniewać, niemniej wydaje mi się że ona jednak mogła mieć spory wpływ. Mogę się mylić, ale chyba gdzieś czytałem że była odpowiedzialna za projekt jednego z, powiedzmy, kontrowersyjnych zegarków. Jednak bycie żoną właściciela chyba coś znaczy. Sprawdziłem na szybko w LinkedIn i wydawało mi się że to ta sama osoba, bo artykuł pochodzi z 2107 roku i mogła z firmy odejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, beniowski napisał(-a):

bo artykuł pochodzi z 2107 roku i mogła z firmy odejść.

Do tego czasu zostanie tylko proch. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Jan napisał(-a):

A więc to sa Ci godni cubitusa klienci...

Screenshot_2026-04-15-20-24-57-775_com.instagram.android-edit.jpg

Kto zaś, bo nie znam?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@mario1971 Stern z kolegą ale jakim to też nie wiem, raczej bliskim 🙂

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.04.2026 o 23:06, Dorian06 napisał(-a):

Wszystkie szpetne. 

Mi juz ta faza nowosci przeszla. Piekne wszystkie. Absolutnie wyzwolone w swoim wyrafinowaniu. Najwyzsza horologiczna uczta. 

Pamietajcie ze ludzie sa ulomni:

1. nowy wyglad allegro, allegro upada, dno, ohyda

2. aquanaut, ohydzctwo, co to jest, taka horologia i guma? 

3. elektrycznosc? smierc, dzielo demonow, zakazac, usunac

od stuleci to samo ;), ulomnosc gawiedzi, szarej masy nie zmienna od zawsze, trzeba wyzbyc sie tego, spojrzec trzezwiej, madrze, uczciwie, powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.04.2026 o 00:56, Spirygator5 napisał(-a):

ohydzctwo, co to jest

Też nie wiem.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

emoji857.png0f581812caed79c82e24491ddf6e3c3b.jpg15741b47a74c00abdc3784a721720673.jpg

Piekne zdjecia. Sam robiles? Te dwa biore, bardzo urodziwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Spirygator5 napisał(-a):

Piekne zdjecia. Sam robiles? Te dwa biore, bardzo urodziwe.

Witaj🫡 Dziękuję za komplement 😉 zdjęcia robił Galaxy S25 Ultra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Na W&W dopadłeś ? emoji846.png

Cześć Piotrze 😉 tak zgadza się jest tak jak mówisz W&W było na pierwszym miejscu i mimo, że experetem zegarkowym nie jestem to przyjemnie było pooglądać 😉

Chociaż nie miałem możliwości przymierzyć żadnych zegarków to udało mi się zdobyć katalog 😉 Tak przy okazji jak będę pił kawę to sobie pooglądam obrazki 😉

IMG_5863.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi